به گزارش خبرنگارخبرگزاری حوزه از مشهد، انقلاب اسلامی، فراتر از یک تحول داخلی، نقطه آغاز بیداری اسلامی و مقاومت جهانی بود.امروز، در گام دوم انقلاب، حوزههای علمیه نقشی کلیدی در تبیین و گسترش معارف اهلبیت (ع) و مقابله با جنگ نرم دارند.
در همین راستا حجتالاسلام والمسلمین مهدی رستمنژاد، معاون آموزش حوزههای علمیه کشور، در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار حوزه به رسالت حوزههای علمیه در تبیین و گسترش آموزههای انقلاب پرداخته است. در ادامه، متن این گفتوگو را میخوانید.
انقلاب اسلامی، حرکتی فراتر از مرزها
حجتالاسلام والمسلمین رستمنژاد با تأکید بر اینکه انقلاب اسلامی تنها محدود به ایران نبوده و در سطح جهانی تأثیرگذار بوده است، اظهار داشت:انقلاب اسلامی یک اتفاق منطقهای نبود، بلکه مرزهای جغرافیایی را درنوردید و امروز شاهد شکوفایی جهانی آن هستیم. این انقلاب، نهتنها جلوی غارتگریهای نظام سلطه را گرفت، بلکه فرهنگ اهلبیت (ع) را در سراسر جهان گسترش داد. نمونه بارز این تأثیرگذاری، تحولات اخیر در غزه است که نشان میدهد تفکر مقاومت که از انقلاب اسلامی نشأت گرفته، چگونه معادلات منطقهای را تغییر داده است.
وی افزود: در گذشته، کشورهای عربی حتی با اتحاد نیز نتوانستند بیش از یک ساعت در برابر رژیم صهیونیستی مقاومت کنند، اما امروز فلسطینیان توانستهاند این رژیم را به زانو درآورند. این تحول، حاصل انقلاب اسلامی و ترویج فرهنگ مقاومت است.
جهانی شدن رسالت حوزههای علمیه
معاون آموزش حوزههای علمیه کشور با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب، بر لزوم نگاه بینالمللی حوزههای علمیه تأکید کرد و گفت: امروز دیگر از مرحله تثبیت انقلاب عبور کردهایم و در گام دوم انقلاب قرار داریم. حوزههای علمیه باید رسالت خود را جهانی ببینند، زیرا انقلاب اسلامی به سطحی رسیده که پیام خود را به سراسر جهان رسانده است؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به دانشجویان غربی فرمودند: «شما در نقطه درستی از تاریخ ایستادهاید.» این سخن نشاندهنده آن است که انقلاب اسلامی نهتنها در کشورهای اسلامی، بلکه در میان جوامع غربی نیز تأثیرگذار بوده است.
حفظ انقلاب، مسئولیتی بر دوش حوزههای علمیه
حجتالاسلام والمسلمین رستمنژاد با بیان اینکه انقلاب اسلامی محصول حوزههای علمیه است، گفت: انقلاب اسلامی، یک هدیه آسمانی است. امام خمینی (ره) آن را 'انفجار نور' نامیدند و این نور الهی، روزبهروز گستردهتر میشود. البته مشکلات اقتصادی و معیشتی وجود دارد، اما این مسائل نباید ما را از رسالت اصلیمان در حفظ انقلاب غافل کند.
وی افزود: حوزههای علمیه همیشه پایگاه نشر فرهنگ اهلبیت(ع) بودهاند و تعامل میان حوزه و انقلاب، یک تعامل دوسویه است. اگر حوزههای علمیه نتوانند خود را هماهنگ کنند، انقلاب اسلامی نیز آسیب خواهد دید.
وی با بیان اینکه حوزههای علمیه باید سه محور اساسی را در اولویت قرار دهند، تأکید کرد: بازسازی علمی و فکری، پاسخگویی به نیازهای روز جامعه و توسعه نگاه بینالمللی در تبلیغ و تبیین معارف اسلامی از جمله اولویت های اساسی در حوزه های علمیه بیان کرد.
تمدن نوین اسلامی و مسئولیت حوزههای علمیه
معاون آموزش حوزههای علمیه کشور، تحقق تمدن نوین اسلامی را از مهمترین اهداف انقلاب اسلامی دانست و گفت: حوزههای علمیه باید در چند بُعد اساسی تقویت شوند از جمله ؛ افزایش سطح علمی، ارتقای مهارتهای ارتباطی، شناخت نیازهای جدید جوامع و مقابله با هجمههای دشمنان اسلام است.
وی تصریح کرد: هیچگاه دین اسلام بهاندازه امروز در معرض هجمه و شبهه قرار نداشته است، بنابراین حوزههای علمیه باید به سربازان این جنگ نرم تبدیل شوند."
فضای مجازی، میدان اصلی جنگ نرم
حجتالاسلام والمسلمین رستمنژاد با اشاره به اهمیت فضای مجازی در تبلیغ معارف اسلامی تصریح کرد: امروز جنگ نرم، اصلیترین میدان نبرد است و فضای مجازی به مهمترین جبهه این جنگ تبدیل شده است؛ دیگر دوران کتابخانهها و مناظرات حضوری گذشته است. دشمنان اسلام، شبهات و هجمههای خود را در فضای مجازی منتشر میکنند و حوزههای علمیه باید در این میدان حضور فعال داشته باشند.
وی تأکید کرد: طلاب باید مهارتهای جدید را بیاموزند و از ابزارهای نوین ارتباطی برای ترویج معارف اسلامی استفاده کنند.
معاون آموزش حوزههای علمیه کشور با اشاره به همزمانی سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با میلاد سیدالشهدا (ع)، قمر بنیهاشم (ع) و امام سجاد (ع)، گفت:از خداوند متعال میخواهیم که این انقلاب را زمینهساز ظهور حضرت ولیعصر (عج) قرار دهد. همچنین یاد و خاطره امام خمینی (ره) و شهدای انقلاب اسلامی را گرامی میداریم و امیدواریم که حوزههای علمیه بتوانند با تلاشهای خود، رسالت تاریخیشان را در مسیر تحقق تمدن نوین اسلامی به انجام برسانند.
نظر شما