چهارشنبه ۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۸
گزارش کامل اولین همایش بین‌المللی علامه ملا عبدالله بهابادی یزدی

حوزه/ اولین همایش بین‌المللی علامه ملا عبدالله بهابادی یزدی، با همکاری دانشگاه کوفه و آستان مقدس علوی برگزار شد. این رویداد علمی با استقبال گسترده دانشگاهیان و پژوهشگران از ایران و عراق همراه بود.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، اولین همایش بین‌المللی علامه ملا عبدالله بهابادی یزدی در تاریخ ۲۸ و ۲۹ بهمن‌ماه ۱۴۰۳، با مشارکت دانشگاه کوفه، عتبه مقدسه علوی و دبیرخانه کنگره، در دانشکده‌های فقه و ادبیات دانشگاه کوفه برگزار شد. این همایش با هدف بررسی زندگی، آثار و اندیشه‌های علمی علامه ملا عبدالله بهابادی، از اندیشمندان برجسته شیعه و تاریخ اسلام، برگزار گردید. این رویداد با استقبال گسترده دانشگاهیان، حوزویان و پژوهشگرانی از ایران و عراق روبه‌رو شد.

افتتاحیه همایش

مراسم افتتاحیه این رویداد علمی با حضور شخصیت‌های برجسته حوزه و دانشگاه و همراه با ارائه مقالات متنوع برگزار شد:

دکتر سلیم الجصانی، رئیس دانشکده فقه کوفه، بر نقش و جایگاه شاخص علامه ملا عبدالله بهابادی در معارف اسلامی و ضرورت گسترش تحقیقات پیرامون آثار این اندیشمند تأکید کرد.

دکتر علاء ناجی المولی، رئیس دانشگاه کوفه، ضرورت برگزاری رویدادهای مشابه برای معرفی اندیشمندان بزرگ تشیع را یادآوری و همایش را بستری مهم برای گفت‌وگوی علمی میان ایران و عراق توصیف کرد.

پیام ویژه عتبه مقدسه علویه توسط حجت‌الاسلام دکتر سید نبأ الحمامی، رئیس "المجمع العلوی للبحوث والدراسات الإسلامیة"، قرائت شد. این پیام بر اهمیت حفظ و معرفی میراث اندیشمندان بزرگ تشیع تأکید داشت.

دکتر محمد احیایی، به نمایندگی از معاونت فرهنگی معاون اول ریاست‌جمهوری ایران، پیام این نهاد را که بر تقویت روابط علمی و فرهنگی میان ایران و عراق و معرفی نمادهای علمی جهان اسلام متمرکز بود، قرائت کرد.

حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا فیاضی، رئیس مجمع عالی حکمت اسلامی، نیز در سخنانی به جایگاه علمی و اخلاقی علامه بهابادی اشاره کرد و او را شخصیتی تأثیرگذار در تاریخ علوم منطق و فلسفه اسلامی توصیف نمود.

ارائه مقالات در شش کمیسیون تخصصی

در جریان این همایش دو روزه، پژوهشگران و اندیشمندان برجسته از حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌های ایران و عراق، در قالب شش کمیسیون تخصصی، به بررسی و تحلیل آثار و اندیشه‌های علامه ملا عبدالله بهابادی پرداختند.

در مجموع، بیش از ۴۰ مقاله علمی با محوریت بررسی جنبه‌های فلسفی، منطقی، تفسیری، الهیاتی، و اجتماعی آثار علامه بهابادی ارائه شد.

این کمیسیون‌ها مکانی برای تبادل نظر میان اندیشمندان حوزه و دانشگاه به‌منظور شناخت آموزه‌های علمی و فلسفی این شخصیت برجسته اسلامی بود.

اختتامیه همایش

اختتامیه این همایش نیز در دانشکده ادبیات برگزار شد و سخنرانی‌های اختتامیه شامل موارد زیر بود:

دکتر مجید الحدراوی، رئیس دانشکده ادبیات، بر لزوم ادامه چنین رویدادهایی برای شناساندن شخصیت‌های برجسته علمی جهان اسلام تأکید کرد.

دکتر عباس الهدابی، معاون علمی دانشگاه کوفه، اهمیت اندیشه‌های علامه ملا عبدالله بهابادی را در توسعه علوم اسلامی یادآور شد.

حجت الاسلام و المسلمین شیخ مصطفی هروی، نماینده شورای علمی دبیرخانه کنگره، به بررسی نقش تاریخی و علمی علامه بهابادی در غنای معارف شیعه پرداخت.

دکتر حسن عبدی‌پور، دبیر علمی کنگره، با بیان گزارشی از دستاوردهای علمی این همایش، بر تداوم فعالیت‌های دبیرخانه و احیای آثار علامه بهابادی تأکید کرد. وی همچنین معرفی این عالم بزرگ شیعه را به‌عنوان الگویی علمی در حوزه‌های حکمت نظری و عملی ضروری دانست.

دکتر احد فرامرز قراملکی، مدیر بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی، در سخنرانی خود به ابعاد تمدنی و تأثیر فرهنگی آثار علامه ملا عبدالله بهابادی اشاره داشت و بر ضرورت بررسی علمی و تبیین تأثیر او بر علوم انسانی تأکید کرد. وی علامه را یک الگو در حوزه حکمرانی دانست.

اهدای جوایز و گواهی‌نامه‌ها

در پایان مراسم اختتامیه، گواهی‌های علمی و تقدیرنامه‌هایی به پژوهشگران و محققان حاضر که مقالات خود را ارائه دادند، اهدا شد.

اهمیت برگزاری این همایش

این همایش یک فرصت ارزشمند برای بازشناسی و بررسی دقیق‌تر شخصیت علمی و آثار علامه ملا عبدالله بهابادی یزدی فراهم کرد. علامه بهابادی که از بزرگ‌ترین اندیشمندان شیعه در حوزه‌های منطق، فلسفه و علوم اسلامی است، با اثر مشهور خود “تهذیب المنطق”، تأثیر شگرفی بر تحولات علمی و پژوهشی در جهان اسلام به‌جا گذاشته است.

برگزاری این رویداد علمی در سطح بین‌المللی، علاوه بر معرفی بیشتر علامه بهابادی، فضایی برای تبادل علمی میان دانشمندان ایرانی و عراقی ایجاد کرد و به تقویت روابط علمی و فرهنگی بین دو کشور انجامید. همچنین این همایش بستر مناسبی برای هم‌اندیشی و گسترش پژوهش درباره اندیشمندان فراموش‌شده جهان تشیع فراهم نمود و باعث ترویج و تعمیق شناخت نسبت به این شخصیت برجسته شد.

این همایش نقطه شروعی برای تداوم پژوهش در حوزه آثار علامه ملا عبدالله بهابادی بود و تأثیری ماندگار در معرفی اندیشمندان جهان تشیع خواهد داشت.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha