یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۳
دعا جایگزین انجام وظیفه نمی‌شود / دشمن وقتی مسلط می‌شود که ما کوتاهی کنیم

حوزه/ استاد حوزه علمیه قم با تأکید بر سنت‌های الهی در مواجهه با دشمن گفت: انبیاء تا پایان مأموریت خود، حتی در دعا هم عجله نمی‌کردند، چون دعا بدون عمل، راهی به فتح ندارد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام و المسلمین سید محمدمهدی میرباقری نماینده مجلس خبرگان رهبری در سلسله جلسات تبیین سنت‌های الهی و سلوک انبیاء، با اشاره به صبر تاریخی پیامبران الهی تا رسیدن به نقطه مجاز درگیری، گفت: انبیاء الهی تا زمانی که مأموریت‌های خود را به طور کامل انجام ندهند، دست به دعا برای نابودی دشمن نمی‌برند، چرا که این دعاها جایگزین انجام وظیفه نمی‌شود.

وی با استناد به آیاتی از سوره مبارکه توبه افزود: پیامبر اکرم(ص) سال‌ها در برابر آزارها و همچنین دشمنان صبر کردند تا زمانی که از سوی خدای متعال اجازه قتال صادر شد. انبیاء الهی اگر بخواهند، دعایشان مستجاب است، اما به‌خاطر فهم دقیق از اسرار تدبیر الهی، هرگز در دعا هم شتاب نمی‌کنند. آنان خزان‌دار رحمت خدا هستند، نه فقط خزانه‌دار ظاهری.

حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری با تأکید بر اینکه دعای بی‌جا بدون انجام وظیفه راه به جایی نمی‌برد، اظهار داشت: اگر امت اسلامی در انجام مسئولیت خود کوتاهی کند و تنها به دعا اکتفا نماید، فتحی نازل نمی‌شود. دعا وقتی مستجاب می‌شود که مومنین تکالیف خود را به انجام رسانده باشند.

وی با اشاره به سنت‌های الهی در رابطه با مواجهه با دشمن گفت: دشمن تنها زمانی بر جبهه مومنین مسلط می‌شود که ما بد راه رفته باشیم. اگر در مسیر حق باشیم، حتی اگر دشمن فشار بیاورد، آن فشار نردبان سلوک و ابزار تقرب خواهد بود، نه نشانه شکست.

این استاد حوزه علمیه افزود: آزار و همچنین دشمنان در مسیر حق، همان چیزی است که قرآن از آن با تعبیر «أوذِیَ فِی الله» یاد می‌کند و آن را زمینه‌ساز قرب الهی می‌داند. حضرت زینب (س)نیز در مجلس ابن‌زیاد همین حقیقت را یادآور شدند که «ما رَأیتُ إلّا جمیلاً»؛ ما در کار خدا جز زیبایی ندیدیم.

نماینده مجلس خبرگان رهبری در ادامه خاطرنشان کرد: آن‌کس که از دیگران می‌ترسد، خدا او را به همان دیگران واگذار می‌کند، اما کسی که «خاف مقام ربه» باشد و همه چیز را در ید قدرت خدا ببیند، نه مغلوب دنیا می‌شود و نه از فتنه دشمن بیم دارد.

وی افزود: در سوره عنکبوت، فتنه دشمن و فشار بر مسیر حق به‌عنوان یکی از موانع ظهور مطرح شده است. دشمنان با همه ابزار خود مانع تحقق وعده ظهور می‌شوند، اما این فتنه‌ها، از منظر تدبیر الهی، فرصت قرب برای مؤمنین هستند، نه عذاب.

حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم(ص) گفت: همان‌گونه که در روایت آمده، کسی که همسایه‌اش را آزار دهد تا او را از خانه‌اش بیرون کند، خدا خانه‌اش را از او می‌گیرد. این سنت در مورد انبیاء هم جاری است؛ اگر کسی بخواهد پیامبر خدا را از زمین بیرون کند، خدا او را از سرزمینش بیرون خواهد کرد.

وی با اشاره به آیه شریفه «وَلَا تَمُدَّنَّ عَیْنَیْکَ إِلَیٰ مَا مَتَّعْنَا بِهِ أَزْوَاجًا مِّنْهُمْ» گفت: دلبستگی به زرق‌وبرق دنیا و امکانات کفار، یکی از بزرگ‌ترین دام‌ها در مسیر اهل ایمان است. باید همانند متقین، از شکوفه‌های دنیوی پرهیز کرد، چرا که میل به دنیا انسان را از مسیر توحید و فتوحات انبیاء بازمی‌دارد.

وی تصریح کرد: فتوحات انبیاء برای کسانی است که از مقام رب خود بترسند و نسبت به وعده‌های الهی هوشیار باشند. اینان هستند که می‌توانند در کنار اولیاء الهی بایستند و در مسیر تحقق وعده‌های خداوند، استقامت کنند.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha