سه‌شنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۲
جشنواره «جنّات» نقطه عطف توسعه روش‌های نوین تبلیغ

حجت‌الاسلام والمسلمین روستا آزاد گفت: جشنواره جنّات عمدتاً معطوف به ضلع سوم یعنی تولید قالب‌ها و روش‌های تبلیغی است. البته در دو حوزه تربیت مبلغ و تولید محتوا نیز اقدامات ارزشمندی انجام شده، اما هنوز فاصله قابل توجهی با نقطه مطلوب از نگاه رهبر انقلاب اسلامی داریم.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین روستاآزاد در مراسم اختتامیه جشنواره «جنّات» که امروز در سالن همایش‌های غدیر قم برگزار شد، با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب در دیدار با مبلغان و مسئولان تبلیغی کشور پیش از ماه محرم سال ۱۴۰۲ گفت: رهبر انقلاب اسلامی فرمودند: «حوزه‌های علمیه، به‌ویژه حوزه قم، باید به سمت تشکیل کانون‌های عظیم تبلیغی حرکت کنند». این کانون‌ها نیز باید سه مأموریت اصلی را دنبال کنند: تربیت مبلغ، تولید محتوا و تولید روش‌های نوین تبلیغی.

وی افزود: پس از این رهنمودها، در جلسه شورای عالی نهادهای حوزوی به ریاست آیت‌الله اعرافی مقرر شد مجموعه‌های مختلف حوزوی طرح‌های مرتبط با مطالبات رهبر انقلاب اسلامی را تدوین و به شورا ارائه کنند. جشنواره نوآوری‌های تبلیغی «جنّات» نیز براساس تصویب و ابلاغ همین شورا در معاونت فرهنگی تبلیغ دفتر تبلیغات اسلامی شکل گرفت.

همکاری گسترده نهادهای حوزوی در مسیر برگزاری جشنواره جنات

معاون فرهنگی تبلیغ دفتر تبلیغات اسلامی با بیان اینکه این جشنواره با همیاری مجموعه‌های حوزوی برگزار شده است، افزود: از همکاری مراکز مدیریت حوزه‌های علمیه برادران و خواهران، جامعةالمصطفی، جامعةالزهرا، حوزه علمیه خراسان، حوزه اصفهان، مرکز خدمات حوزه و دیگر نهادهای حوزوی بهره‌مند بودیم. کمیته‌های اطلاع‌رسانی، داوری، محتوایی و تدوین آیین‌نامه نیز با مشارکت همین مجموعه‌ها شکل گرفت.

حجت‌الاسلام والمسلمین روستاآزاد اظهار داشت: این جشنواره همه موضوعات تبلیغی را در بر می‌گرفت، اما چند محور در اولویت قرار داشت؛ از جمله مسائل خانواده، سبک زندگی عفیفانه و موضوع مهم هویت جوان و نوجوان.

ثبت ۹۵ طرح تبلیغی و رونمایی از کتاب و سامانه «جنّات»

وی با اشاره به دستاوردهای جشنواره گفت: در این دوره، زیرساخت‌های فنی و نرم‌افزاری متناسب با نوآوری‌های تبلیغی فراهم شد که در اختیار همه مبلغان کشور قرار می‌گیرد. حضور مبلغان از ۳۱ استان مؤید گستردگی و استقبال ملی از جشنواره است.

این استاد حوزه علمیه گفت: مبلغان شرکت‌کننده از نقاط مختلف کشور ازجمله شیراز، خوزستان، قم، تهران، خراسان و دیگر استان‌ها در جشنواره حضور داشته‌اند و مراحل مختلف شامل جلسات پیش‌رویداد، طرح‌ریزی موضوعات و مسیر داوری به‌صورت منسجم برگزار شده است.

وی افزود: پیش از این اختتامیه نیز ۱۴ جشنواره منطقه‌ای در قم، مشهد، اصفهان و خوزستان برگزار شد و طی آنها ۹۵ طرح تبلیغی در معرض داوری قرار گرفت.

حجت‌الاسلام والمسلمین روستاآزاد همچنین از رونمایی کتاب جشنواره جنّات خبر داد و گفت: این کتاب حاوی ۱۰۲ طرح تبلیغی است. علاوه بر آن، سایت جنّات نیز راه‌اندازی شده تا تمام تجربه‌های ثبت‌شده مبلغان برای عموم مبلغین کشور قابل دسترسی باشد.

جشنواره «جنّات» نقطه عطف توسعه روش‌های نوین تبلیغ

حجت‌الاسلام والمسلمین روستاآزاد در ادامه با تأکید بر نقش این رویداد در ارتقای نظام تبلیغ دینی گفت: شناسایی ظرفیت‌های خلاقانه و حمایت جدی‌تر از طرح‌های نوآورانه در حوزه تبلیغ ضروری است.

ضرورت شناسایی ایده‌های مغفول و خلاقانه

وی جشنواره «جنّات» را «نقطه عطفی در شناسایی، حمایت و پشتیبانی از روش‌ها و قالب‌های نوین تبلیغی» دانست و افزود: به‌طور قطع ایده‌های خلاقانه بسیاری در کشور وجود دارد که یا به دلیل ضعف اطلاع‌رسانی ما و یا به دلیل اخلاص طراحان، هنوز وارد فرایند جشنواره نشده‌اند. حتی برخی از برگزیدگان امسال نیز با اصرار دوستان، طرح خود را ثبت کردند. لازم است در دوره‌های بعدی، زمینه حضور گسترده‌تر صاحبان ایده را فراهم کنیم.

برگزاری «جشنواره جنات» در تحقق مطالبه رهبری است

حجت‌الاسلام والمسلمین روستاآزاد با اشاره به مطالبه رهبر معظم انقلاب درباره سه ضلع مهم در عرصه تبلیغ، «تربیت مبلغ»، «تولید محتوا» و «تولید قالب‌ها و روش‌های نوین» بیان کرد: جشنواره جنّات عمدتاً معطوف به ضلع سوم یعنی تولید قالب‌ها و روش‌های تبلیغی است. البته در دو حوزه تربیت مبلغ و تولید محتوا نیز اقدامات ارزشمندی انجام شده، اما هنوز فاصله قابل توجهی با نقطه مطلوب از نگاه رهبر انقلاب اسلامی داریم.

لزوم توجه بیشتر به تبلیغ، هم‌پای پژوهش

وی با اشاره به تجربه‌های گذشته در حوزه علمیه گفت: در حوزه‌های علمیه، همایش سالانه کتاب و جشنواره علامه حلی که هر دو ناظر به بخش پژوهش‌اند، سال‌هاست برگزار می‌شود و ضروری نیز هستند. اما جای یک جشنواره سالانه در حوزه تبلیغ همچنان خالی است. امیدوارم جشنواره جنات بتواند در سال‌های آینده این خلأ را پر کند.

مشارکت ۴۲ درصدی بانوان

معاون فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به ترکیب جنسیتی شرکت‌کنندگان اظهار داشت: در این دوره، ۴۲ درصد شرکت‌کنندگان از خواهران مبلغ و ۵۸ درصد از برادران بودند که آمار قابل توجهی است. با این حال، در بخش برگزیدگان تنها حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد از خواهران حضور دارند. با توجه به نقش مهم بانوان در حوزه سبک زندگی و تأثیرگذاری اجتماعی، لازم است در دوره‌های آینده سهم بیشتری برای طرح‌های مرتبط با حوزه‌های خواهران فراهم شود.

تأکید بر استمرار جشنواره و حمایت از فعالیت‌های تبلیغی

وی در پایان با قدردانی از حمایت‌های مسئولان حوزه‌های علمیه گفت: برگزاری و استمرار چنین جشنواره‌هایی می‌تواند به تحقق نگاه رهبر انقلاب درباره اولویت تبلیغ کمک کند. امید است جشنواره جنّات به نقطه جهش و حمایت گسترده‌تر از فعالیت‌های تبلیغی تبدیل شود.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha