حجت الاسلام عبدالمجید یزدی ، در گفتگو با مرکز خبر حوزه ،با اشاره به چگونگی شکل گیری مرکز آموزش قضات روحانی اظهار داشت:در 21 خردادماه سال 69 آیت الله یزدی، ریاست وقت قوه قضاییه دستور ایجاد اداره ای برای آموزش قضات روحانی را صادر نمود که از آن زمان، این مرکز آغاز به و تا کنون هم به لطف الهی توانسته در طول 20 سال گذشته 50 دوره تربیت قضات روحانی را برگزار کند.
وی افزود: در این راستا تاکنون طلاب 48 دوره فارغ التحصیل شده و دو دوره نیز هم اکنون در حال برگزاری است.
حجت الاسلام یزدی ادامه داد: 33 دوره از مجموع این دوره ها در قم ،13 دوره در مشهد و بقیه دوره ها نیز در شهرهای اهواز ،اصفهان،تبریز و شیراز که دارای حوزه های علمیه مطرح می باشند، برگزار شده است.
وی اضافه کرد:بر همین اساس تاکنون حدود 2 هزار روحانی در این دوره ها آموزش کارورزی قضاوت دیده اند که حدود 1500 تن از آنان جزو روحانیونی بوده اند که در قم آموزش ها را فرا گرفته اند.
*کمتر از یک چهارم قضات کشور روحانی هستند
وی همچنین به نکته مهمی اشاره کرد و گفت:در حالی که هم اکنون حدود 8 هزار قاضی در سراسر کشور به خدمت قضایی مشغول می باشند، تنها 5/23 درصد (کمتر از یک چهارم) از این تعداد را قضات روحانی تشکیل می دهند، در حالی که دستگاه قضایی در حال حاضر حقیقتا نیاز شدیدی از قضات روحانی دارد.
*حضور روحانیون در دستگاه قضایی درخشان بوده است
مدیر کل آموزش روحانیون قوه قضاییه در ادامه تصریح کرد: اگرچه حضور روحانیون در دستگاه قضایی به نسبت افراد غیر روحانی کمتر بوده است ، اما این حضور در عین حال کیفی و درخشان بوده، به طوری که هم اکنون بسیاری از مسئولان قوه قضاییه و نیز روسای دادگستری های استان ها و قضات خوب و شاخص دستگاه قضایی روحانی می باشند و بیشتر این افراد هم کسانی هستند که در این مرکز آموزش دیده اند.
وی افزود:در ابتدای شکل گیری این مرکز در سال 69 به دلیل اقتضائات خاص آن سال ها، مدت دوره 8 ماهه بود که افراد تنها 7 عنوان درسی را می خواندند، اما اینک این مدت 24 ماهه است و کارورزان 91 عنوان واحد درسی را در این دوره ها می گذرانند.
*دیدگاه امام (ره) مبنی بر اشتغال روحانیون به امر قضا
حجت الاسلام یزدی همچنین با اشاره به فرازهایی از بیانات حضرت امام خمینی(ره) مبنی بر لزوم توجه روحانیت به اشتغال در امور قضایی، اظهار داشت:حضرت امام(ره) در منشور روحانیت بر این نکته کلیدی تاکید می کنند که روحانیون و طلاب، کارهای قضایی را برای خود امر مقدس و تکلیف بدانند و نظر ایشان این بود که گرچه امور قضایی سخت تر از درس خواندن طلبگی است، اما طلاب باید به این کسوت افتخار کنند، چرا که قضاوت یکی از مهم ترین و بهترین عرصه های خدمت رسانی به نظام و مردم می باشد.
وی با بیان این که متاسفانه ورود به دستگاه قضایی برای عده ای از روحانیون دافعه پیدا کرده و آنان به دلایلی ،چندان تمایل به قاضی شدن ندارند، گفت:حضرت علی (ع) در جایی می فرمایند «برترین مخلوقات کسی است که به حق قضاوت کند» ، این فرمایش امیر مومنان (ع)نشان از اهمیت جایگاه قضاوت است و در این خصوص علما و اساتید می توانند با برشمردن ثواب عظیم کار قضاوت، طلاب و شاگردان خود را برای اشتغال به امر قضاوت ترغیب و تشویق کنند.
*دستگاه قضایی نیازمند به حضور روحانیون
مدیر کل آموزش روحانیون قوه قضاییه همچنین تاکید کرد: با توجه به نگاه عمیق حضرت امام (ره) و این که بالاخره هدف اصلی از قضاوت اقامه حق و دفع باطل است و همچنین با توجه به نیاز شدید مردم و نظام به قضات متعهد و دلسوز و متخصص ورود روحانیون کسوت قضاوت، امروز بیش از هر زمان دیگری ضروری است.
*برگزاری دروس اخلاق بزرگان حوزه
وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت:ما در بخش انگیزشی قضات نیز کارهای خاصی داریم از جمله این که در دوره های گذشته کارورزان از دروس اخلاق بزرگانی چون حضرات آیات یزدی ،خاتمی و نمازی بهره مند می شوند و یا این که کارآموزان در راستای برای تقویت انگیزه های الهی به محضر مراجع عظام می بریم که از جمله اقدامات بسیار خوب و تاثیر گذار است.
حجت الاسلام یزدی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که کار قاضی جز خدمت به مردم و تلاش برای حل مشکلات و نگرانی های مردم نیست، خاطر نشان کرد: روایات معصومین (ع) درباره اهمیت و ثواب و اجر اخروی فراوان این امر نشان می دهد که لحظه لحظه کار قاضی، عبادت است و ما امروز علاوه بر قضات روحانی به کسانی از روحانیون نیاز داریم که حتی در آینده بتوانند خود را آماده قبول مسئولیت های کلان قوه قضاییه نمایند.










نظر شما