شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

قائم مقام پژوهشکده مهدویت با تاکید بر این که نماینده مجلس باید با اعتقاد راسخ به انتظار و مهدویت، خود را به افق جامعه مهدوی نزدیک کند، گفت: باید نمایندگان زمینه‌ساز ظهور را برای مجلس انتخاب کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین صادق سهرابی در گفتگو با مرکز خبر حوزه، در بیان شاخصه‌های مجلس در جامعه مهدوی، اظهارداشت: مجلس شورای اسلامی در لسان و ادبیات امام راحل و مقام معظم رهبری دارای ارزش و اعتبار بسیار زیادی است؛ جایگاه مجلس در نظام جمهوری اسلامی، جایگاه تقنین و به مثابه نظارت ملی بر مجموعه عملکرد کارگزاران نظام است؛ بنابراین افرادی که وارد مجلس می‌شوند باید از وزن فاخری برخوردار باشند تا بتوانند از پس این مسوولیت بزرگ بربیایند.

وی با ذکر این مطلب که نظام اسلامی ایران بر پایه زمینه سازی ظهور شکل گرفته است و تمام شئون آن نیز باید بر این اساس پایه ریزی شود، اظهارداشت: مجلس نیز در این زمینه کارکردهای بسیاری را بر عهده دارد و باید بتواند در زمینه تقنین و نظارت بر اجزای مختلف جامعه به مسوولیت خود عمل کند.

* شاخصه‌های نماینده زمینه ساز ظهور

قائم مقام پژوهشکده مهدویت، با ذکر شاخصه‌های اصلی یک نماینده زمینه‌ساز ظهور برای حضور در مجلس شورای اسلامی، گفت: یک نماینده باید از نظر شناختی و رفتاری دارای ویژگی‌های خاص باشد؛ به لحاظ شناختی این نگاه را باور داشته باشد که دین به تمام نیازهای بشر پاسخ می‌دهد و به این باورداشت تعلق و تعشق داشته باشد؛ همچنین می‌بایست خودش را با مجموعه دین تطبیق داده و اخلاق دینی و منش الهی را در دستور کار خود قرار دهد.

وی ادامه داد: یک نماینده مجلس زمینه‌ساز ظهور با در نظر گرفتن چشم انداز آرمانی نظام جمهوری اسلامی؛ یعنی تحقق زمینه سازی ظهور امام زمان(عج) نگاهی کاملا مهدوی و منتظرانه داشته باشد؛ او باید حساسیت‌های عصر غیبت را در نظر بگیرد و در موضوعات کاری این مجلس، چه در عرصه نظارت و چه در قانون گذاری به تحقق زمینه‌های ظهور بیاندیشد.

این محقق و پژوهشگر مهدوی با ذکر این مطلب که در عصر غیبت، تمامی شیعیان باید زندگی خود را بر مبانی انتظار پی ریزی کنند، یادآورشد: همه ما در هر جایگاه و شغل و سمتی که قرار داریم باید خود را به عنوان سربازی در جبهه حق و جبهه منتظرانه تعریف و در این فضا تلاش کنیم.

وی با اشاره به روایتی از امام صادق‌(ع)، خاطرنشان کرد: حضرت در روایتی که در صفحه 140 جلد پنجاه دوم بحارالانوار ذکر شده است، به صفات منتظران و آثار انتظار اشاره دارند؛ حضرت در این روایت فرموده اند «کسانی که می‌خواهند از اصحاب امام زمان(عج) باشند، باید اعمال خود را بر پایه انتظار تنظیم کنند و دارای ورع و حسن خلق باشند».

قائم مقام پژوهشکده مهدویت ادامه داد: بر اساس فرمایش حضرت، رفتار منتظرانه یعنی اینکه شخص منتظر علاوه بر پیشه کردن تقوا، به سمت گناه نیز نزدیک نشود؛ همچنین حسن خلق و برخورداری از سجایای اخلاقی و انتظار فعالانه از جمله ویژگی‌های منتظران است، حضرت صادق(ع) در ادامه این روایت این افراد را در زمره افرادی ذکر می‌کنند که در حالی که پیش از ظهور و درک امام، از دنیا رفته اند، از کسانی برشمرده می‌شوند که حضور حضرت را درک کرده و در محضر امام بوده اند.

* ضرورت تشکیل مجلس مهدوی

حجت الاسلام والمسلمین سهرابی خاطرنشان کرد: امام صادق(ع) در پایان این روایت نورانی بر لزوم تلاش جمعی شیعیان برای تحقق امر ظهور و حضور انبوه شیعیان در شکل گیری جبهه منتظران تاکید می‌کنند؛ از این رو در شرایطی که نظام اسلامی ایران با این آرمان شکل گرفته است و مردم و دستگاه‌های حکومتی نیز خود را منتظر حضرت معرفی می‌کنند، می‌بایست مجلس این نظام نیز کاملا مهدوی بوده و در افق انتظار حرکت کند.

وی تاکید کرد: در چنین جامعه ای که خود را زمینه ساز می‌داند نمایندگان و قانونگذاران آن هم باید در این راستا به حرکت خود ادامه دهند؛ به طوری که یک نماینده مجلس باید با اعتقاد راسخ به انتظار و مهدویت و درک شرایط حساس عصر غیبت، خود را به افق روشن جامعه مهدوی نزدیک کند و نه تنها خود، بلکه باید دغدغه انتظار را در تمام مردم کشور و در شاکله اجرایی، قانون گذاری و نیز ساری و جاری کند؛ اگر چنین نمایندگانی به مجلس شورای اسلامی راه یابد، بدون شک مجلسی امام زمانی(عج) تشکیل شده و زمینه سازی ظهور به طور قطع تسریع خواهد یافت.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha