به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، "سريواستاوا" ظهر امروز در همایش بین المللی میراث مشترک ایران و هند که در دانشگاه مفید(ره) قم برگزارشد اظهارداشت: نفوذ و قدرت علمی، اقتصادی، فرهنگی، نظامی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران در منطقه رو به فزونی و وسعت است؛ این در حالیست که دو دولت و ملت دوست ایران و هند بر تعاملات فرهنگی و اشتراکات فرهنگی خویش تاکید داشته و خواهان گسترش روابط همه جانبه هستند.
سفیر هندوستان در تهران ادامه داد: زبان و فرهنگ ایرانی بیش از 700 سال است که در شبه قاره هند نفوذ کرده و دارای جایگاه رفیعی است، به طوری که بسیاری از کلمات و الفاظ بدون اینکه مردم هندوستان مطلع باشند، نشات گرفته از زبان و ادبیات کهن فارسی است.
وی بیان داشت: راه اندازی و تاسیس مرکز فرهنگی هند در سفارتخانه هندوستان و ایجاد بستر های همکاری میان سازمان ها و نهادهای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با این مرکز، گام ارزشمندی برای تقویت اشتراکات فرهنگی این دو کشور بزرگ و کهن است.
آقای "دی.پی. سريواستاوا" گفت: سفارت هندوستان در تهران در حال برنامه ریزی و تدوین برنامه های مدوّن و منظم فرهنگی است تا بتواند از این طریق علاوه بر جذب سرمایه گذاران هندی گام های موثری در گسترش روابط اقتصادی میان دو دولت باشند به طوری که امروز در شهر قم، یک شرکت هندی در زمینه سیستم های اسکورتر با عنوان " تی . وی. اس" سرمایه گذاری کرده است و ما از این بابت خرسند هستیم.
سفیر هندوستان در پایان سخنان خود که به صورت انگلیسی و کمی هم فارسی آمیخته بود، تصریح کرد: از این تریبون از کلیه نخبگان، اساتید، دانشجویان و شخصیت های فرهیخته حوزوی و دانشگاهی دعوت می کنم به هندوستان سفر کرده و با معماری و آداب و سنن کهن این کشور از نزدیک آشنا شوند.
انتهای پیام 313/17