جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

بسیار اهل نماز شب، دعا و مناجات‌های شبانه بود و همیشه یک پیشانی بند با این عنوان که «کاسه سرت را به خدا بسپار» به سر داشت، در عملیات مرصاد در غرب کشور، توسط تک تیرانداز های منافقین پیشانی اش را زدند و به حالت سجده به شهادت رسید و ...

فرارسیدن سی و سومین سالگرد دفاع مقدس و گرامی داشت یاد و خاطره شهدا،ایثارگران،آزادگان و جانبازان بهانه ای شد تا خبرنگار خبرگزاری حوزه در کرمانشاه با تنی چند از روحانیون و طلاب رزمنده و جانباز، هشت سال جنگ تحمیلی، نقش و حضور آنان را از این زاویه بیشتر مورد بحث و بررسی قرار دهد.

 52روحانی شهید کرمانشاهی

حجت الاسلام سید محمد حسین ضیغمیان امام جمعه بیستون و یکی از مبارزین جبهه های جنگ که در عملیات های چون «والفجر5»، «عاشورا میمک»، «والفجر 9»، «سلیمانیه»، «نصر 7» و «والفجر 10» حضور مستمری داشته است، در پاسخ به این سوال که نقش و حضور روحانیون در 8 سال دفاع مقدس را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ می‌گوید: جنگ به خودی خود تحول زاست، وقتی این تحول، سیمای کاملی به خود می گیرد که پشتوانه آن، سیره کامل الهی باشد؛ بنابراین جوانان ما در لباس رزمندگان اسلام به جایگاهی رسیدند که می توان گفت خیلی از آنها از ملائک نیز برترند.

 وی علت این تحول و دست یافتن به مقام والای شهادت را در گرو حضور رزمندگان در مساجد، نشستن پای منبرهای علمای دین و روحانیت و دیگری، در زیر بیرق ولایت فقیه بودن عنوان کرد.

این روحانی مبارز در ادامه با اشاره با آمار بالای شهدای روحانی در کرمانشاه و تقدیم (52روحانی شهید) از این دیار گفت: همان‌طور که امام(ره) فرمودند: اگر روحانیت نبود این تحول به سادگی قابل تحقق نبود و با توجه به داوطلب بودن روحانیت در خصوص اهتمام به مسئله جنگ و آمار بالای شهدای روحانی به تناسب جمعیت‌شان، نشان می دهد، حضور روحانیون در جنگ و جبهه بالاتر از دیگر اقشار بوده است.

وی همچنین با اشاره به اینکه همه مسئولین باید بدانند که اگر امروز برکرسی مسئولیت تکیه زده‌اند، به برکت اسلام، امام عزیز و شهدای گران‌قدر است، گفت: نظام جمهوری اسلامی امانتی الهی است که باید با اعتقاد کامل پیرو صدیق ولایت فقیه زمان، یعنی امام خامنه‌ای باشند.

امام جمعه بیستون در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به خاطرات زمان جنگ می گوید: یکی از صحنه های زیبای رزمندگان اسلام در پادگان ابوذر در سرپل ذهاب، این بود که قبل از اذان صبح به مسجد یا حسینیه پادگان می‌رفتیم و در آنجا شاهد جوانان و حتی نوجوانانی بودیم که در حال نماز شب بوده و اشک برگونه‌هایشان  زمزمه وصال داشتند و یک ارتباط  معنوی خاص با آقا امام زمان (عج) برقرار می کردند خوب به‌خاطر دارم در یکی از مانورهای قبل از عملیات در تیپ نبی اکرم با شهید علی رضا فتاحی (اولین شهید عملیات میمک) در آن منطقه قدم می‌زدیم که صحبت از شهادت، شد ایشان گفتند تا کی آقا امام زمان(عج) برایمان امضا نمی‌کنند بالاخره امضا می‌کنند و دقیقا ایشان در عملیات بعد به شهادت رسیدند.

وی همچنین تاکید کرد: اگر می خواهیم جوانانمان را در مقابل حملات فرهنگی دشمن،ماهواره‌ها و اینترنت واکسیناسیون کنیم، باید فرزندانمان مسجدی شوند و تحت بیرق ولایت فقیه باشند.

این روحانی مبارز ادامه داد: با وجود تلاش‌ها، زحمات و فعالیت‌های فرهنگی صورت گرفته در خصوص هفته دفاع مقدس   آن‌طور که باید و شاید کامل نبوده است.

یاد شهدا جنگ نرم را خنثی می‌کند

حجت الاسلام میرزایی یکی از روحانیون مبارز در جنگ تحمیلی است که حضور مستمر و مداومی در مناطق جنگی از شمال غرب(حلبچه)تا جنوب کشور(شلمچه) داشته است.

این روحانی مبارز با اعلام اینکه در عملیات‌های کربلای 4 در جزیره مینو و عملیات مرصاد نیز حضور داشته است، می‌گوید: در مجموع 15 ماه در جبهه‌های جنگ فعالیت کردم و خاطرات زیادی از آن دوران در ذهنم باقی است که یکی از خاطراتی که برایم بسیار جالب بود و همیشه در ذهن و قلبم زنده است به یک جوان بسیجی رزمنده مربوط می‌شود که ایشان بسیار اهل نماز شب، دعا و مناجات‌های شبانه بود و همیشه یک پیشانی بند با این عنوان که «کاسه سرت را به خدا بسپار» به سر داشت، در عملیات مرصاد در غرب کشور، توسط تک تیرانداز های منافقین پیشانی اش را زدند و به حالت سجده به شهادت رسید و این شهید (علی رضا زمانی )فرمانده بسیج و سپاه، به معنای واقعی کلمه سرش را به خدا سپرد.

حجت الاسلام میرزایی با بیان اینکه فضا و حال و هوای جبهه مستعد فعالیت روحانیون و طلاب مبلغ بود، گفت: روحانیون در جبهه های جنگ قبل و حین عملیات در گردان‌ها و تیپ‌ها با یادآوری جنگ‌های صدر اسلام و بیان شهامت و شجاعت مسلمانان در برابر دشمنان و همچنین زمزمه های شهادت طلبی،روحیات رزمندگان را به لحاظ اعتقادی تقویت می کردند و جوانان ما نیز با طیب خاطرمی پذیرفتند.

وی با بیان اینکه دوران دفاع مقدس مقطعی طلایی و به یاد ماندنی در طول تاریخ انقلاب اسلامی محسوب می‌شود افزود: باید این ارزش‌ها حفظ شوند و آن را به نسل آینده منتقل کنیم.

این طلبه رزمنده تصریح نمود: تنها راه مبارزه با جنگ نرم دشمن (ناتوی فرهنگی)، گرامی‌داشت یاد و خاطره شهدا، جانبازان، ایثارگران و رزمندگانی است که طی هشت سال جنگ تحمیلی از جان و مال خود گذشتند و از هیچ ایثار و فداکاری دریغ نکردند.

حجت الاسلام میرزایی در ادامه با اشاره به برنامه‌های خوب و جامع صدا و سیما ورسانه های سمعی بصری در خصوص جنگ تحمیلی گفت: متاسفانه برنامه‌ها و مستنداتی که تا کنون ساخته شده، گویای یک هزارم از مسائل دفاع مقدس و خاطرات رزمندگان اسلام نبوده است و مطمئنا جا برای کار بیشتر وجود دارد.

وی در پایان می گوید: توصیه من به جوانان و نسل سوم انقلاب، الگو برداری از تاریخ جنگ و دفاع مقدس، تاریخ اهل‌بیت(ع)، پیامبران، رهبران دینی است تا با این الگوبرداری‌ها بتوانیم تکلیفمان را به درستی انجام دهیم.

بازماندگان جنگ را گرامی بداریم

ماموستا ملاحسین عینی، امام جمعه اهل سنت بخش نوسود، نیز با اشاره به حضور و فعالیتشان در منطقه نوسود و پاوه می گوید: جوانان ما به خاطر دفاع از خاک، وطن،آبرو و عزت ناموس شان با دشمن جنگیدند و در این راه از هیچ چیز کم نگذاشتند.

امام جمعه اهل سنت نوسود در ادامه می گوید: زمانی که منافقین به خاک ما تعرض کردند، همه مردم، زن و مرد پیر و جوان داوطلب جنگ تن به تن علیه منافقین شدند و با روحیه بسیار بالا مشتاق جنگ و شهادت بودند و این بسیار تحسین برانگیز است.

وی در ادامه  گفت:  مسئولین نباید  فراموش کنند که همین مردم بودند که با دست خالی، مشتاق جنگ با دشمن بودند و با وجود حملات هوایی ،زمینی و شیمیایی فراوان به مناطق مسکونی و غیره همچنان  با غرور و عزت نگذاشتند یک قدم از خاک میهن کشورمان به تصرف رژیم بعث درآید.

ماموستا ملاحسین عینی از مسئولین خواست تا بیش از این مردم مناطق مرزی را مورد حمایت‌های مادی و معنوی خویش قرار دهند.

وی همچنین از حضور روحانیون و طلاب در جبهه های جنگ حق علیه باطل به‌عنوان یکی از موارد بسیار مهم و مفید در جهت بالابردن روحیه اعتقادی مذهبی جوانان رزمنده یاد کرد.

جبهه دانشگاه قهرمان‌پروری بود

حجت الاسلام بابایی از رزمندگان و ایثارگران جنگ تحمیلی نیز از دیگر روحانیون مبارزکرمانشاهی است که به دلیل شرایط سنی کمی که داشته است، از اواخر سال 66 تا نیمه اول سال 67 که منجر به پایان جنگ و آغاز عملیات مرصاد در غرب کشور شد، در فضای جبهه حضور داشتند.

حجت الاسلام بابایی از عملیات مرصاد به‌عنوان رویارویی دو تفکر ناب اسلامی و تفکر نفاق یاد می‌کند و می‌گوید: منافقین از فرصت به‌وجود آمده در مراحل پایانی جنگ ایران و عراق استفاده کرده و به خاک ما پیشروی داشتند.

اما رزمندگان ما برروی عملیات مرصاد حساب ویژه ای داشتند و جدی تر از جنگ با عراق در صحنه حاضر شدند.

وی علت این همه شور و شعف در مبارزین اسلام را شکست منافقین عنوان کرد و گفت: بسیاری از جوانان ما شهادت را از خدا می خواستند و برای آن لحظه شماری می‌کردند، لذا شور و شعف رزمندگان ما در رویارویی و مبارزه با جبهه نفاق بود.

این طلبه رزمنده ادامه داد: شهید صیاد شیرازی یکی از حماسه آفرینان عملیات مرصاد بود که در یک مصاحبه گفتند؛ ضربه مهلکی که منافقین از رزمندگان اسلام خوردند مرهمی بود بر قلب رنج کشیده رزمندگان ما.

وی همچنین با اشاره به نقش بسیار مهم و تاثیر‌گذار روحانیت و حضور آنان در دفاع از حق علیه باطل می گوید: واضح است که وجود روحانیت در دوران دفاع مقدس به معنی واقعی کلمه باعث دلگرمی رزمنده‌ها می‌شد، موعظه‌ها، درس‌های اخلاق، برپایی نمازهای جماعت و برگزاری مراسمات و مناسبت‌های مذهبی، همه و همه موجی از معنویت را در جبهه ایجاد کرده بود.

 این طلبه رزمنده همچنین تاکید کرد: حضور روحانیون، کانون جبهه ها و محفل رزمنده‌ها را گرم نگه می‌داشت و عشق متقابل رزمنده و روحانی کاملا مشهود بود.

حجت الاسلام بابایی انتقال فضای روحانی و نورانی به نسل جوان را یکی از ضروریات و ملموس در جامعه عنوان کرد و گفت: جبهه ما دانشگاه بود و باید روحیات رزمندگان، حماسه آفرینی‌ها، مجاهدت‌ها و ایثارگری هایشان به شکل بهتری به نسل جوان انتقال داده شود تا شاهد انحرافات اخلاقی و اجتماعی در عرصه های مختلف جامعه نباشیم.

این رزمنده مبارز ادامه داد: بعد از جنگ دشمن شیوه و تاکتیک خود را تغییر داد و در وادی فرهنگی و طی یک جنگ پیچیده‌تری تحت عنوان شبیخون فرهنگی، یا ناتوی فرهنگی قصد تسلط برجوانان ما را دارد که باید با حفظ ارزش های دینی اعتقادی و تبلیغ و اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به مردم توطئه و نقشه دشمنان را نقش بر آب کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت  جنگ و دفاع مقدس برای مقام معظم رهبری می گوید: آقا و رهبر دینی ما با وجود مشلغه فراوان همچنان اخبار و کتب منتشر شده در بخش دفاع مقدس را مطالعه و سفارش اکیدی دارند مبنی بر مطالعه این کتاب‌ها که این خود نشان دهنده حائز اهمیت بودن موضوع از سوی مقام معظم رهبری است.

حجت الاسلام بابایی در پایان سخنان خود تاکید کرد: قطعا ظرفیت‌های بیشتری برای ساخت برنامه ها و فیلم های دوران دفاع مقدس وجود دارد که با تکمیل این ظرفیت‌ها، می‌توان بیش از پیش حماسه آفرینی ها و ایثار رزمندگان را به دیگران شناساند.

گفت‌وگو: معصومه لشکری

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha