شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
آیت الله موسوی اصفهانی

حوزه/ عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: ملاک و معیار رفتار امام علی(ع) در امورات مربوط به اقتصاد جامعه، تحقق عدالت و هموار کردن بستر برای خدمت بهتر است.

حجت الاسلام و المسلمین سید مصطفی موسوی اصفهانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، ضمن تسلیت ایام شهادت جانسوز مولی الموحدین علی(ع) اظهار داشت: سیره امیرالمومنین (ع) درباره عدالت به ویژه عدالت در مسایل اقتصادی ، سیره ای است که در کتب معتبر به دست ما رسیده و نمونه های متعددی از شیوه برخورد حضرت در مواجهه با مفاسد اقتصادی وجود دارد که می تواند امروز الگویی برای مدیران جامعه ما به خصوص دستگاه قضایی باشد.

وی افزود: حضرت امیر(ع) با وجود آن که کمترین استفاده شخصی را از بیت المال داشتند اما بیشترین بازدهی را در خدمت به جامعه و تحقق عدالت داشتند که از نمونه های مشهور آن برخورد حضرت با عقیل برادر خود است که در پاسخ به گرفتن سهم بیشتر از بیت المال، آهن گداخته را نزدیک دست او بردند و گفتند که چگونه تو از نزدیکی حرارت آتش، ناله می زنی اما من از آتش جهنم و خشم خداوند نترسم.

این مدیر حوزوی بیان داشت: حضرت علی(ع) بالاترین حساسیت را در مصرف بیت المال داشتند که نمونه بارز آن را در ماجرای خاموش کردن شمع بیت المال شنیده ایم که وقتی که کسی از ایشان تقاضای کار شخصی داشت، ایشان آن گونه رفتار کردند.

وی گفت: همچنین خطبه ای که حضرت بعد از بیعت مردم با ایشان خواندند بسیار حایز اهمیت است ایشان سخنانی ایراد فرمودند مبنی بر این که اموالی که به ناحق عده ای تصاحب کرده باشند را باز می ستانم و لذا جریان خروج طلحه و زبیر نیز وقتی رخ داد که دیدند حضرت بر روی عدالت عمل می کنند.

حجت الاسلام و المسلمین موسوی اصفهانی در ادامه با اشاره به این که سیره امام علی(ع) در انجام مسایل اقتصادی آن گونه است که عدالت را به طور کامل در جامعه محقق کند، ابراز داشت: این که گفته اند که ایشان شهید راه عدالت شدند به همین خاطر است؛ چرا که عدالت حضرت سبب شهادت آن بزرگوار شد و کسانی که حاضر به قبول این عدالت نشدند مقدمات شهادت آن بزرگوار را فراهم کردند.

وی در خاتمه گفت: از نهج البلاغه حضرت امیر(ع) نیز کاملاً می شود اهمیت عدالت را دریافت و از کلام حضرت که از دنیای شما به حداقل های ممکن قناعت کرده ام اما از شما می خواهم که اگر مثل من نمی توانید زندگی کنید ، دست کم مرا با ورع و تقوا یاری نمایید.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha