یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
سفر معاون بین الملل حوزه علمیه به اندونزی

حوزه/ معاون بین الملل حوزه علمیه در دیدار از جامعة المصطفی در اندونزی گفت: پیشنهاد می کنم برای گسترش فعالیت های خود ابتدا به راه اندازی حوزه علمیه مشترک شیعه و سنی اقدام کنید و برای طلاب شیعی خود از علمای سنی دعوت کنید تا تدریس کنند و همه مسائل مطرح شود.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه» حجت الاسلام و المسلمین زمانی معاون بین الملل حوزه علمیه و حجت الاسلام و المسلمین مصباحی مقدم رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در جریان سفر به اندونزی از نمایندگی جامعه المصطفی در اندونزی بازدید و با پروفسور عمر شهاب رئیس اسبق مجلس العلمای اندونزی دیدار کردند.

بازدید از نمایندگی جامعة المصطفی

حجت الاسلام و المسلمین زمانی معاون بین الملل حوزه علمیه و همچنین حجت الاسلام و المسلمین مصباحی مقدم رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی که در اندونزی به سر می برند، امروز با حضور در نمایندگی جامعه المصطفی العالمیه در این کشور، از نزدیک با فعالیت های این مرکز آشنا شدند.

دکتر سید مفید حسینی نماینده جامعه المصطفی در اندونزی در بدو ورود به استقبال آمد و در خصوص فعالیت های این مرکز توضیحاتی را ارائه کرد.

در این نشست معاونین کالج اسلامی صدرا و همچنین رئیس جدید پژوهشگاه المصطفی که از فارغ التحصیلان قم است نیز حضور داشتند.

دکتر حسینی در ارائه گزارش خود ابتدا امتیازات و فرصت های کار را مورد بررسی قرار داد و گفت: باید همواره از این موضوعات استفاده کنیم.

وی گفت: کالج صدرا کاملا وابسته به وزارت دینی اندونزی است که در سه مقطع کارشناسی در دو رشته علوم قرآنی و فلسفه و ارشد نیز در دو رشته و نیز دکتری فلسفه فعالیت دارد و برنامه دارد که در سال آینده نیز روانشناسی اسلامی را در مقاطع کارشناسی ارشد و همچنین علوم قرآنی اضافه کند.

وی بیان داشت: در مقطع کارشناسی 300 دانشجو داریم و در مقطع ارشد نیز 150 نفر در این مرکز مشغول به فراگیری علوم هستند که در مقطع دکتری نیز 12 نفر فعالیت می کنند که 6 نفر در رشته فلسفه  و 6 نفر نیز در مقطع علوم قرآنی مشغول تحصیل هستند.

دکتر حسینی گفت: در حوزه المصطفی 35 طلبه داریم و از سوی دیگر پژوهشگاه المصطفی را نیز اندونزی به رسمیت شناخته است.

وی گفت: حدود 70 تفاهمنامه با مراکز علمی داریم و 7 حوزه علمیه و یک کالج اسلامی نیز با ما در ارتباط هستند.

وی همچنین به مجموعه منشورات اشاره کرد و گفت: این مجموعه در حدود 1400 کتاب است که 1000 کتاب آن توسط فارغ التحصیلان جامعه المصطفی نوشته شده است.

در این بازدید حجت الاسلام و المسلمین زمانی معاون بین الملل حوزه علمیه طی سخنانی ابراز داشت: پیشنهاد می کنم برای گسترش فعالیت های خود ابتدا اقدام به راه اندازی حوزه علمیه مشترک شیعه و سنی اقدام کنید.

وی گفت: مقام معظم رهبری فرمودند که در دوران شیخ طوسی و شیخ مفید و علامه حلی و سایر بزرگان، حوزه های مشترک داشتیم که برگه های زرین تاریخ تعامل شیعه و سنی است.

معاون بین الملل حوزه اذعان داشت: پیشنهاد می شود که برای طلاب شیعی خود از عالم سنی دعوت کنید تا تدریس کنند و همه مسائل مطرح شود.

حجت الاسلام و المسلمین زمانی گفت: الزامی شدن تحصیل دوره دکتری برای همه فارغ التحصیلان و همچنین ارتباط علمای اهل سنت و اعزام اساتید اهل سنت اندونزیای به ایران از دیگر پیشنهادهای است که می تواند کار ساز باشد.

رئیس اسبق مجلس العلما: ایران محور وحدت اسلامی در جهان است

حجت الاسلام و المسلمین زمانی معاون بین الملل حوزه به همراه حجت الاسلام و المسلمین مصباحی مقدم رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی از پرفسور دکتر عمرشهاب رئیس اسبق مجلس العلمای اندونزی و از چهره های فرهیخه دینی اندونزی عیادت کردند.

پرفسور دکتر عمرشهاب رئیس اسبق مجلس العلمای اندونزی ضمن استقبال از علمای شیعه گفت: بسیار خوشحالم که به منزل ما آمده اید و قدوم شما برای ما مبارک است.

وی بیان داشت: در اندونزی حفظ اسلام مهم است و سیاست ما به گونه ای است که به هیچ عنوان با مخالفین وارد دعوا و نزاع نمی شویم.

رئیس اسبق مجلس العلمای اندونزی گفت: حتی به برخی کشورهای عربی که در این راستا خیلی علیه اسلام راستین تلاش می کنند ناسزا نمی گویم؛ چرا که نباید از هم دور شویم.

وی گفت: ما هیچ گاه ادعا نمی کنیم که فقط خود بر حق هستیم و دیگران باطل و باید مطالب را پیگیری کرده و بر اساس واقعیات سخن بگوییم.

پرفسور دکتر عمرشهاب اذعان داشت: کسانی که علیه مذاهب سخن می گویند, اطلاعی از آن مذاهب ندارند و در حقیقت نمی دانند که چه اتفاقی افتاده و یا سخن آنها چیست.

وی بیان داشت: ایران محور وحدت امت اسلامی در جهان است و ما آمادگی داریم به عنوان محور، فعالیت وحدتی و تقریبی انجام دهیم و جهلی که اکثر مردم دارند را از بین برده و اطلاعات آنها نسبت به تشیع را گسترش دهیم.

در این دیدار حجت الاسلام و المسلمین زمانی معاون بین الملل حوزه علمیه نیز طی سخنانی ضمن آرزوی سلامت برای دکتر عمرشهاب گفت: راه جمهوری اسلامی روشن است و با صدای رسا نیز این موضوع را اعلام می کنیم.

همچنین حجت الاسلام والمسلمین زمانی در ادامه گزارشی از وضعیت علمی حوزه علمیه قم ارائه نمود و از طرف مجمع تقریب مذاهب به طور رسمی از استاد عمر شهاب برای حضور در کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی دعوت کرد.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha