چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
آیت الله العظمی سبحانی

حوزه/ حضرت آیت الله سبحانی گفتند: بخش پژوهش حوزه سالیان طولانی است که به کاری لازم اقدام کرده و از این طریق پژوهش و تحقیق را در حوزه به مرحله بالاتری ارتقا داده است؛ این اقدام بسیار کار خوب و نیک است و بنده تشکر می کنم.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حضرت آیت الله سبحانی صبح امروز در هفدهمین همایش کتاب سال حوزه که در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) برگزار شد، با قدردانی از برگزاری این همایش، اظهار داشتند: بخش پژوهش حوزه سالیان طولانی است که به کاری لازم اقدام کرده و از این طریق پژوهش و تحقیق را در حوزه به مرحله بالاتری ارتقا داده است؛ این اقدام بسیار کار خوب و نیک است و بنده تشکر می کنم.

ایشان با اشاره به اینکه 57 قسم در قرآن مجید ذکر شده است، ابراز داشتند: یکی از قسم های قرآن، سوگند به قلم و نوشته است و این مسئله نشان می دهد که پیامبر اکرم(ص) در هنگام وحی الهی در زمان دوران جاهلیت جهان، بشریت را به قلم و نوشتن و کتابت تشویق می کند.

معظم له افزودند: قلم دارای اسرار و رموز است و حافظ تمدن بشری می باشد.

حضرت آیت الله سبحانی با اشاره به اینکه قلم ممکن است دارای قداست باشد، ابراز داشتند: قلم اگر سعادت بشر را تضمین کند، مقدس خواهد بود. 

ایشان با بیان اینکه در احادیث حضرت رسول اکرم نیز شاهد اهمیت به کتابت هستیم، ابراز داشت: رسول اکرم(ص) در آخرین روزهای زندگی خواستار قلم و کاغذ شدند و بارها تاکید می کردند که احادیث کتابت شود. 

معظم له با ابراز تاسف از اینکه حدیث حضرت رسول(ص) تا سال 143 هجری کتابت نمی شد، ابراز داشتند: حاصل این مسئله مخلوط شدن احادیث با اسرائیلیات است که دست و پای ما را گرفته است؛ اگرچه آثار شیعی کمتر با این مسئله مواجه می باشد.      

 

محققان حوزه باید خلا هایی فکری جامعه را در نظر بگیرند

این مرجع تقلید با اشاره به اینکه مسائل مورد نیاز روز را باید پژوهش کرد، گفتند: محققان حوزه باید خلا های فکری و فرهنگی را در نظر بگیرند و از عجله نیز در تحقیقات باید پرهیز کنند.

حضرت آیت الله سبحانی افزودند: به بسیاری از کتب کتابخانه ها توجهی نمی شود؛ اما برخی کتب همواره نزد ما بوده و ویژگی های خاصی دارند. 

ایشان تصریح کردند: اگر خلا در نظر گرفته شود و دیگران نیز در تحقیق شریک گرفته شوند، قطعا آثار، عمر طولانی در نزد پژوهشگران خواهند داشت.

معظم له با بیان اینکه مسئولان پژوهش حوزه باید نیازهای جامعه و حوزه ها را از طریق رسانه ها در اختیار محققان بگذارند، ابراز داشتند: این مسئله موجب می شود تا پژوهشگران نسبت به موضوعاتی که مورد توجه قرار نگرفته اند، به تحقیق بپردازند. 

این مرجع تقلید افزودند: همچنین باید امکاناتی نظیر کتابخانه های تخصصی را در اختیار پژوهشگران قرار داد تا محصولات خوبی را در اختیار جامعه قرار دهند.

حضرت آیت الله سبحانی همچنین به تجلیل از مقام آیت الله آصفی پرداختند و ابراز داشتند: ایشان ار دوستان بنده و دارای ویژگی های خاصی بود و همواره آثاری را نوشتند که دچار خلأ بوده است.

ایشان با بیان اینکه آثار آیت الله آصفی همواره براساس نیازهای روز بود، تصریح کردند: این عالم بحث های مهمی در خصوص امامت داشتند.

معظم له در پایان با تقدیر از آثار علما در طول تاریخ، تصریح کردند: اصول اربعه خمیرمایه جوامع اولیه شد و اگر علما و بزرگان نبودند دست ما به تمام معنا خالی می بود.

انتهای پیام/313/33 

 

 

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظری IR ۲۲:۰۱ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۹
    0 0
    سلام، پس چرا نام برگزیدگان ارائه نشده است.