سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۳ شوال ۱۴۴۵ | Apr 23, 2024
نشست خبری آیت الله اراکی

حوزه/ دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تأکید کرد: خطرناک ترین و خونین ترین تهاجمی که به جامعه اسلامی صورت گرفته است تهاجم به وحدت و یکدلی امت اسلامی است.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، آیت الله محسن اراکی، امروز یکشنبه در نشست خبری بیست و ششمین سالروز تأسیس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، ضمن تسلیت ایام سوگواری سیدالشهداء(ع) با اشاره به کشتار صدها تن از مردم بی گناه یمن در بمباران شب گذشته جنگنده های رژیم آل سعود و هم پیمانانش، اظهار داشت: جنایتی که شب گذشته در یمن اتفاق افتاد دل همه مسلمانان را سوزاند.

 وی ادامه داد: امروز در یمن شاهد کشتار هزاران بی گناه هستیم، در سوریه شاهد حمله به بی گناهان و تجاوز به مقدسات اسلامی هستیم و هچنین در عراق، افغانستان، پاکستان و بسیاری از نقاط جهان اسلام شاهد صحنه‌های ناپسندی هستیم که همه اینها در نتیجه واگرایی و پراکندگی است.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان این که امروز مهمترین اولویت جهان اسلام مسئله وحدت است، ابراز داشت: امروز تلخ ترین مشکل جهان اسلام واگرایی و دشمنی‌های درونی جامعه اسلامی است. لذا بزرگترین جهاد، جهاد در راستای همگرایی است و البته این جهاد آسان نیست.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب تصریح کرد: یکی از بزرگترین مصادیق جهاد که رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره بر آن تأکید دارند، جهاد در راستای وحدت و همگرایی است، چون آن چیزی که دشمنان امت اسلامی فراوان بر آن تأکید دارند و سرمایه گذاری کرده اند هجوم به وحدت و یکدلی جامعه اسلامی است.

آیت الله اراکی تأکید کرد: خطرناک ترین و خونین ترین تهاجمی که به جامعه اسلامی صورت گرفته، تهاجم به وحدت و یکدلی امت اسلامی است.

وی با اشاره به اینکه بزرگترین فتنه در جهان امروز، پاشیدن بذر تفرقه در جهان اسلام است، اظهار داشت: بزرگترین جهاد، جهاد در راه وحدت و تقریب است که پرچم این جهاد توسط مقام معظم رهبری بر دوش مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گذاشته شده است.

آیت الله اراکی در ادامه افزود: ما امروز در آستانه به انزوا کشاندن جریان تفرقه گرا، تکفیری و افراطی در جهان اسلام هستیم و باید اعلام کنیم که آغاز شکست گروه‌های تکفیری و تفرقه گرا شروع شده و این آغاز به انزوای کامل جریان های تکفیری و فراطی خواهد انجامید و امروز سیاست‌های کشورهای تفرقه‌گرا بیش از هر زمان دیگری در حال به انزوا رفتن هستند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تأکید کرد: اگر امروز شاهدیم در جهان اسلام از شمال آفریقا گرفته تا شرق و جنوب شرق آسیا و آسیای میانه و خاور‌میانه، همه ندای وحدت سر می‌دهند و یا اینکه می‌بینیم دانشگاه الازهر و شیخ الازهر با کمال صراحت اعلام می‌دارند که جهان اسلام دو بال دارد که یک بال آن شیعه و بال دیگر آن سنی است و یا اینکه می بینیم علمای پاکستان، ترکیه و بسیاری از کشورهای اسلامی هم زبان و هم آوا با جمهوری اسلامی ایران و مجمع جهانی تقریب دعوت به سوی تقریب کرده و خطر تفرقه را گوشزد می‌کنند این همان نقطه آغاز شکست جریان‌های تکفیری است.

آیت الله اراکی در ادامه گفت: از تلاش های خستگی‌ناپذیر دبیران کل سابق مجمع جهانی تقریب، آیت الله واعظ زاده، آیت الله تسخیری و کسانی  که در طول سال های گذشته پرچم تقریب را برافراشته‌اند، از جمله شیخ الازهر، شیخ شلتوت و دیگر شیوخ الازهر، از امام خمینی(ره)بنیان گذار جمهوری اسلامی که وحدت اسلام در آن به عنوان یک اصل مطرح شده است و همچنین از رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه‌ای که بیانات بسیار مهی در مسیر وحدت و جبهه گیری در برابر جریان های ضد وحدت از جمله تشیع انگلیسی داشتند، قدردانی می کنیم.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب به فعالیت‌های این نهاد، در طول 26 سال گذشته اشاره کرد و گفت: مجمع جهانی تقریب در طول این سال ها پرونده درخشانی در زمینه های فعالیت‌هایی که برای همگرایی جهان اسلام انجام داده است، دارد.

وی با بیان اینکه یکی از اقدامات مجمع جهانی تقریب، ترویج گفتمان وحدت و تقریب در جهان اسلام است، افزود: کانون‌های متعدی در دنیا برای ایجاد دشمنی بین گروه‌ها و مذاهب امت اسلامی از سوی بیگانگان هم از نظر اقتصادی، هم سیاسی و هم نظامی شکل گرفته و تقویت می شوند و جنگ های متعددی را در همین راستا در افغانستان و عراق و سوریه و یمن و.. شاهد بودیم که همه در ادامه تجاوزگری‌های آمریکا است.

آیت الله اراکی افزود: مجمع جهانی تقریب با پشتیبانی مقام معظم رهبری و مردان بزرگ جهان اسلام و حامیان تقریب توانسته است، در این چالش بزرگ موفق عمل کند و گفتمان تقریب را به عنوان گفتمان غالب جهان اسلام نشر دهد، به طوری که مروجان پراکنده‌گرایی و تفرقه امروزه ناچار شده‌اند که گاهی دم از تقریب بزنند و این هم یکی از دستاوردهای مهم مجمع جهانی تقریب است.

وی ادامه داد: دستاورد دیگر مجمع تقریب، نشر آموزه‌های تقریبی در جهان اسلام است؛ ما امروز در مجمع جهانی تقریب دارای ذخیره عظیمی از اندیشه و پژوهش‌های تقریبی در راستای وحدت‌گرایی  هستیم که نتیجه تلاش های اندیشمندان در طول 26 سال گذشته است و آمادگی داریم تا از طریق پژوهشگاه مطالعات تقریبی در قم و دیگر بخش‌ها، حاصل این پژوهش‌ها را در اختیار دیگر نهادها قرار دهیم.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب خاطر نشان کرد: یکی از دستاورهای مهم پژوهشی مجمع تقریب مجموعه " السنة النبویه فی مصادر المذاهب الاسلامیه" است که به جمع‌‌آوری احادیث رسول اکرم(ص) که در منابع مذاهب اسلامی به صورت پرکنده آمده، پرداخته است. این مجموعه که مورد استقبال اندیشمندان و علمای جهان اسلام قرار گرفته، مشخص می کند که مذاهب اسلامی تفاوت چندانی در نقل احادیث ندارند و یا تفاوت حداقلی دارند.

آیت الله اراکی افزود: از دیگر اقدامات مجمع جهانی تقریب، ایجاد ارتباط بین علمای اسلامی و آب کردن یخ ارتباط بین فعالان اسلامی و گرد‌آوردن آنها در حلقه‌های تفاهم و همکاری، چه در کنفرانس وحدت و چه در کنفرانس های دیگر بود که در سراسر جهان و به همت مجمع جهانی تقریب برگزار شد.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: در طول چهار سال خدمت بنده در مجمع جهانی تقریب علاوه بر کنفرانس وحدت، کنفرانس های متعدد و گردهمایی های تقریبی در پاکستان، مالزی، تونس، لبنان، عراق، ترکیه و برخی دیگر از کشورهای اسلامی داشته ایم که بسیار اثر گذار بوده است و اگر امروز جریان‌های تفرقه گرا رو به انزواست و گفتمان تقریب در حال چیره شدن بر گفتمان واگرایی است، یکی  از نتایج همین نشست ها بوده که عمدتا توسط مجمع جهانی تقریب برگزار شده است.

آیت الله اراکی اضافه کرد: یکی  دیگر از فعالیت‌های صورت گرفته توسط مجمع جهانی تقریب، ایجاد شبکه‌های اجتماعی تشکیل یافته از همه مذاهب اسلامی از جمله شبکه اتحادیه علمای مقاومت است که صدها دانشمند در سراسر جهان اسلام را گرد‌هم آورده  و اتحادیه علمای مقاومت را تشکیل داه است و نقش مهمی در مبارزه با جریان‌ها‌ی تفرقه گرا ایفا می‌کند.

وی افزود: شبکه های متعدد دیگری در سراسر جهان اسلام در دست تأسیس داریم که نقش بسیار مهمی در ایجاد وحدت و همگرایی خواهند داشت و تلاش‌هایی هم برای کارهای رسانه‌ای داریم.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب به کنفرانس وحدت سال جاری اشاره کرد و گفت: کنفرانس وحدت امسال که مصادف با میلاد نبی اکرم(ص) برگزار می شود، دو امتیاز دارد یکی اینکه عمده شرکت‌کنندگان از اعضای مجمع عمومی تقریب هستند و امتیاز دیگر اینکه کنفرانس وحدت امسال این است که همزمان با آن جشنواره فیلم وحدت برگزار می شود و مقدمات خوبی برای برگزاری آن فراهم شده است و امیدواریم شاهد جشنواره خوبی در این راستا باشیم، چرا که اولین جشنواره فیلم وحدت خواهد بود و امید است در سال‌های بعد موفق تر عمل کند؛ در کنفرانس وحدت امسال همچنین برنامه های شب شعر و جشن میلاد رسول اکرم (ص) و .. نیز خواهیم داشت.

آیت الله اراکی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران گفت: حضور کاروان مجمع تقریب در کاروان اربعین، می‌تواند نقش مهمی در بهره برداری از قیام حسینی در راستای تقریب داشته باشد.

وی در پاسخ به سؤالی دیگری پیرامون نهادهای حامی تقریب مذاهب، به رسانه ملی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مجمع جهانی اهل بیت(ع) و دیگر نهادهای فرهنگی اشاره کرد.

آیت الله اراکی در مورد پیشنهاد مطرح شده از سوی مجمع جهانی تقریب مبنی بر تشکیل بانک اسلامی، گفت: یکی از مهمترین عرصه های تقریب، عرصه بازرگانی است؛ وزارتخانه‌ها و مجالس و مؤسسات کشورهای اسلامی و دولت‌ها نقش مهمی در تقریب بین مذاهب دارند که یکی از این مؤسسات، بانکهاست و ما در این زمینه نامه‌ای به رئیس جمهور نوشتیم و طرحی ارائه داده‌ایم، همچنین دیداری با رئیس کل بانک مرکزی و گفتگوهایی با فعالان اقتصادی در این زمینه داشته‌ایم و منتظر نتیجه هستیم.

وی درباره پیگیرهای مجمع جهانی تقریب در مورد فاجعه منا هم گفت: فاجعه منا فاجعه بزرگی بود که زخم آن هنوز بر پیکر جهان اسلام است؛ ما در این فاجعه خانم "مرجان نازقلیچی" فرماندار بندر ترکمن و آقای "‌غضنفر رکن آبادی" که هدو از فعالان عرصه تقریب بودند را از دست دادیم.

آیت الله اراکی افزود: یکی از پیگیری‌های مجمع در این زمینه سرکشی از خانواده عزیزانی است که به شهادت رسیدند؛ همچنین گردهمایی‌ها و جلسات متعددی در بزرگداشت شهدای منا داشتیم که در یکی از آنها که در استان گلستان بود شرکت کردم؛ پیشنهاداتی نیز به بعثه رهبری برای پیگیری فاجعه منا ارائه و برای کمک اعلام آمادگی کرده‌ایم.

آیت الله اراکی در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری، مهمترین فعالیت مجمع  تقریب را  فعالسازی ارتباط بین علمای تشیع و تسنن و همچنین دانشجویان و اساتید و فرهنگیان و بازرگانان کشورهای اسلامی یاد کرد.

 

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha