یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
مولوی نظیر احمد سلامی

حوزه/ نماینده مردم سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: به گفته امام موسی صدر، تنها راه برای ارتقای سطح علمی در جهان اسلام واستفاده از منابع طبیعی وانسانی موجود، وحدت مذاهب اسلامی مختلف است.

به گزارش خبر نگار خبرگزاری «حوزه» در تهران، مولوی نظیر احمد سلامی نماینده اهل سنت سیستان وبلوچستان در مجلس خبرگان، عصرامروز در نشستی علمی تحت عنوان اندیشه وعمل که به همت موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر و با موضوع تقریب مذاهب اسلامی، در این موسسه برگزار شد، اظهار کرد: بزرگ ترین مشکل جهان غرب، عدم بکار گیری علم برای ارتقا و کمال انسان ها و مسیر الهی است؛ این موضوع دنیا را به دوزخ تبدیل می کند و آرامش را از جامعه سلب خواهد کرد، این در حالی است که بنیانگذار علم در جهان غرب، مسلمین بوده اند و پیشرفت علمی خود را محتاج علوم مسلمین هستند.

وی با بیان این که  تاریخ جهان غرب به چند دوره، قرون قبل از میلاد، قرون اولیه، قرون وسطا و دوران رنسانس تقسیم می شود، ابراز کرد: غربی ها ایام قرون وسطا را ایام تاریک می دانند و در سال های بعد از آن که همزمان با جنگ های سلیبی بود پیشرفت خود را با بهره گیری از منابع ربوده شده از گنجینه علمی مسلمین شروع کردند.

مولوی سلامی در ادامه گفت: با وجود تأکید فراوان اسلام نسبت به ارزش علم و دانش، ما در علوم مختلف، پیرو غربی ها هستیم در حالی که باید آن ها تابع مسلمین باشند.

این عضو مجلس خبرگان بیان کرد: تنها راه برای ارتقای سطح علمی در جهان اسلام و استفاده از منابع طبیعی وانسانی موجود، وحدت مذاهب اسلامی مختلف است که در اندیشه های تقریبی امام موسی صدر(حفظه الله) نیز به این مطلب تاکید شده است.

وی با اشاره به آیه ۹۲ سوره انبیا« إِنَّ هٰذِهِ أُمَّتُكُم أُمَّةً واحِدَةً وَأَنا رَبُّكُم فَاعبُدونِ» اظهار کرد: در این آیه واژه ناظر بر وحدت کلمه بر مسئله توحید مقدم شده است؛ این تقدم و تأخر بیان می کند که تا وحدت بین مسلمانان نباشد، آنان بهره کاملی از توحید نخواهند داشت.

مولوی سلامی افزود: این که جهان غرب برای مسلمانان تصمیم گیری می کند، به خاطر از دست دادن وحدت مسلمانان وعمل نکردن به قسمت اول این آیه است.

وی با اشاره به سخن امام موسی صدر پیرامون ضرورت انسجام رویه در جهان اسلام و حل شدن مشکلات مسلمانان به واسطه وحدت، ابراز کرد: آن هایی که در طول تاریخ مانند امام موسی صدر تفکر تقریبی داشته اند، به واقعیت و حقیقت واصل شده اند.

نماینده مردم سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه گفت: تقریب در اندیشه های افرادی مثل امام موسی صدر به معنای یکی شدن آرا و نظرات مذاهب مختلف نیست، بلکه به این معنی است که در عین وجود اختلافات در برابر دشمنان اسلام، وحدت رویه داشته، و، ید واحده باشند.

وی به نقل از امام موسی صدر افزود: با توجه به روایت « اختلاف امتی رحمة»  اختلافات بین مسلمانان تا زمانی که در مرحله نظر بوده و موجب دعوای بین مذاهبی نشود، سبب پویایی فقه خواهد بود.

این عضو مجلس خبرگان در ادامه بیان کرد: از جمله نظرات امام موسی صدر در جهت وحدت فقهی بین شیعه و سنی، مسئله وحدت در شروع و پایان ماه رمضان و وحدت در برگزاری نماز جماعت است؛ به گفته ایشان این مسئله موجب جلوگیری از رخداد های ناگوار در عالم اسلام است.

مولوی سلامی اظهار کرد: خداوند دو نعمت به مسلمانان داده است که به خاطر عدم وحدت نمی توانند از آن ها بهره کاملی داشته باشند؛ اول قرآن کریم و دوم امکانات طبیعی و موقعیت جغرافیایی خاص کشور های اسلامی از مراکش تا اندونزی است که باید به همه این مسائل توجه کرد.

نماینده مرم سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری افزود: با وجود این منابع ونیروی انسانی و همچنین در اختیار داشتن مسیر ها و تنگ های مهم مبادلاتی، در دنیا توانایی بهره برداری از این ها را نداریم و فقط علت آن همین عدم وحدت است.

وی با اشاره به اندیشه فقهی امام موسی صدر پیرامون وحدت مسلمانان به نقل از ایشان، گفت: وحدت حقیقی در سایه وحدت فقهی محقق خواهد شد و این نیاز حیاتی روز ما مسلمانان است.

مولوی سلامی در ادامه نقل قول خود از امام موسی صدر بیان کرد: اصل، دین است و مذاهب مختلف در سایه رعایت مسائل و محدودیت های فقهی در باب اجتهاد، برداشت های عقلی و انسانی از دین است و نقش وسیله را ایفا می کند که اهمیت اصل نسبت به واسطه بر هیچ کس پوشیده نیست.

نماینده اهل سنت سیستان وبلوچستان در مجلس خبرگان تصریح کرد: تنها راه مقابله با اسرائیل و کفر، وحدت بین مسلمانان است.

این عضو مجلس خبرگان ضمن اشاره به روحیه تقریبی امام موسی صدر که بر گرفته از اسلام است، اظهار کرد: بزرگ ترین دلیل بر این که امام موسی صدر تعصبات مذهبی خود را کاملا کنار گذاشته بود، کمک مالی ایشان به روستای سنی نشین عین العرب است که گرفتار بمب باران اسرائیل شده بود.

وی در ادامه گفت: این سخن از امام موسی صدر نقل شده است که می فرمود: کسی که مدعی است خدایی را که ندیده دوست دارد و برادر غیر هم مذهب خود را درحالی که او را می بیند دوست ندارد، کاذب است.

مولوی سلامی در پایان ضمن اشاره به تخصص امام موسی صدر در اقتصاد ابراز کرد: امام موسی صدر در اقتصاد، آرا قابل توجهی بیان کرده است؛ که از این جمله نقد ایشان بر اندیشه های اقتصادی مارکسست است.

انتهای پیام/ف

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha