یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
حجت الاسلام و المسلمين سعيدي

حوزه/ نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عنوان کرد: بشر سه دوره حاکمیت طبیعت، علم و عقل را پشت سر گذاشته و به سمت حاکمیت وحی در حال حرکت و انتقال است.

به گزارش خبرگزاري «حوزه» از مشهد، حجت الاسلام و المسلمین علی سعیدی شاهرودی، در مراسم افتتاح بسیج اساتید حوزه علمیه خراسان که امروز در مدرسه علمیه عالی نواب مشهد برگزار شد، با تأکید بر این که تکلیف ما پیش از انقلاب اسلامی ایران، در دوران رهبری امام(ره) و در عصر حاضر متفاوت بوده است، گفت: در دهه های اول انقلاب در حوزه های هستی شناختی، معرفت شناختی و انسان شناسی مجبور به پاسخگویی بوديم، اما اکنون شبهات تغییر یافته و نیاز به پاسخگویی در عرصه های جدید، ضروری به نظر می رسد.

وی با اشاره به برخی از شبهات موجود در جامعه، عنوان کرد: باید بتوانیم انرژی متراکمی که با انقلاب اسلامی در کشور به وجود آمده است را به سراسر دنیا صادر کنیم.

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه بشر سه دوره حاکمیت طبیعت، علم و عقل را پشت سر گذاشته و به سمت حاکمیت وحی در حال حرکت و انتقال است، افزود: این انتقال، انقلاب و نظامی نیاز دارد که بتواند با جهاد فراگیر، انسان را از عصر عقل گرایی به وحی گرایی برساند و تنها نظام اسلامی ایران و حوزه علمیه است که چنین توانی دارد.

حجت الاسلام و المسلمین سعیدی با اشاره به گرفتاری دنیای غرب در منجلاب لیبرال دموکراسی، اظهار کرد: 300 سال است به بشر القاء کرده اند که عقل می تواند همه نیازهای او را پاسخ بدهد و ما باید این طلسم را بشکنیم.

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بيان اينكه جهان تشنه حقایق اسلام است؛ تصريح كرد: البته جهان حقایقی نیاز دارد که با مقتضیات و نیازهای روز او متناسب و هماهنگ باشد و این وظیفه بر عهده حوزه علمیه نهاده شده است.

نقش تحولات اجتماعی در تغییر تکلیف

حجت الاسلام و المسلمین سعیدی با اشاره به نقش مکان و زمان در تغییر موضوعات و اصل تبعیت حکم از موضوع، یادآور شد: همان طور که متغیرهای موضوعی در احکام اثر دارد، تحولات اجتماعی نیز تکالیف انسان را دستخوش تغییر می کند.

وی با اشاره به دوره های مختلفی که اسلام و مسلمین از ابتدای بعثت پیامبر(ص) تا کنون تجربه کرده اند، گفت: تغییر تکالیف مسلمانان در تحولات اجتماعی و حکومتی در دوران مختلف با توجه به اقتضائات ویژه ای که در هر دوره وجود داشته، امری اجتناب ناپذیر است.

نقش علماء در دفاع از گفتمان دینی

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عملکرد نادرست دستگاه های دینی مسیحیت را زمینه بروز انقلاب فرانسه، کنار گذاشتن دین از صحنه تصمیم گیری ها و ورود به عصر رنسانس دانست و افزود: تجربه گرایی در برابر دین گرایی و مطرح شدن مدیریت علمی، اومانیسم و جایگزینی انسان به جای خدا، عقل گرایی به جای شریعت و جدا کردن دین از اقتصاد، اخلاق، سیاست و فرهنگ از پیامدهای این امر بود.

تلاش علمای اسلام، دفاع از گفتمان دینی بود

حجت الاسلام و المسلمین سعیدی، فعالیت های علما و بزرگان شیعه در طول تاریخ و در جریان تغییرات به وجود آمده در سطح بین المللی را مانع از بین رفتن حقیقت دین دانست و در این رابطه توضیح داد: افرادی چون علامه طباطبائی(ره) و شهید مطهری(ره) در برابر موج هایی که برضد اسلام ایجاد شده و سعی داشتند مادی گرای، تجربه گرایی، حذف دین از اندیشه بشر و جهان بینی غربی را رواج دهند، ایستاده و متناسب با مقتضیات زمان و نوع تهدیدات عمل کردند.

وی اضافه کرد: همه تلاش علمای اسلام دفاع از گفتمان دینی بود و امام خمینی(ره) توانست جهاد و تلاش آنان را در قالب انقلاب اسلامی عملی سازد.

شاهد رشد حوزه علميه خراسان هستيم

حجت الاسلام و المسلمین سعیدی با اشاره به سابقه طولانی حوزه علمیه کهن خراسان، عنوان کرد: باید روز به روز نوآوری کرد و افق های جدیدی را گشود؛ حوزه علمیه خراسان هویت خود را بازیافته و جایگاه خودش را پیدا کرده است و شاهد پیشروی خوب آن در عرصه های مختلف بوده ایم.

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پایان با تأکید بر این که بسیج اساتید حوزه علمیه، محور بسیج طلاب است، اظهار کرد: بسیج اساتید در استان های خراسان هویت مستقل حوزوی دارد و زیر نظر آيت الله علم الهدي فعالیت خواهد کرد.

انتهاي پيام / ۳۱۳/۲۵

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha