شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۸ شوال ۱۴۴۵ | Apr 27, 2024
اعتیاد

حوزه/ دومین کارگاه آموزشی پیشگیری از اعتیاد ویژه ائمه جماعات استان قم با همکاری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، دومین کارگاه آموزشی پیشگیری از اعتیاد با هدف دانش افزایی ائمه جماعات استان قم و با همت دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و همکاری دبیرخانه شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر استان قم و سازمان تبلیغات اسلامی در شهر کهک برگزار شد.

این کارگاه با حضور حجت الاسلام یحیی کمال، مدیرکل امور تبلیغی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی و ابوالفضل شریفی، دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر استان قم و هومان نارنجی ها همراه بود.

حجت الاسلام یحیی کمال به بحث استفاده کامل از ظرفیت های دفتر تبلیغات اسلامی و ستاد مبارزه با مواد مخدر استان قم پرداخت و افزود:  از جمله دغدغه های مسئولان دلسوز بویژه مقام معظم رهبری بحث اعتیاد می باشد و پیشگیری از آن کار جهادی می طلبد تا منجر به تشکیل نهضت پیشگیری و کاهش و درمان اعتیاد در جامعه گردد.

وی گفت: دفتر تبلیغات اسلامی و ستاد مبارزه با مواد مخدر به این موضوع نگاه تخصصی دارند و هر دو در تلاش هستند تا ان شاءالله با تجمیع ظرفیت ها گام های مفیدی را در این زمینه بردارند.

مدیرکل امور تبلیغی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی همچنین به لزوم تدوین درسنامه های آموزشی مرتبط با موضوع آسیب های اجتماعی از جمله اعتیاد اشاره کرد و گفت: باید کتاب ها و درسنامه هایی را در حوزه آموزش آسیب های اجتماعی برای مبلغان تدوین شود. حتی منبرهایی با این موضوعات تهیه شود تا مطالب مورد نیاز در این بخش ها به دست مخاطبان برسد.

وی افزود: اعتیاد موضوعی است که می تواند زندگی فرد مبتلا، خانواده و عرصه های مختلف جامعه را تحت تأثیر خود قرار بدهد. همچنین اثرات مخرب آن کل جامعه را دچار مشکل می نماید به گونه ای که می توان گفت اکثر بزهکاری ها به شکلی از مواد مخدر و اعتیاد سرچشمه می گیرند.

در ادامه این دوره، هومان نارنجی ها به توضیح در مورد انواع مواد مخدر موجود در جامعه پرداخت و با دسته بندی کردن این مواد، تأثیرات مخرب آنها را نیز بیان نمود.

وی با بیان اینکه برخی معتقد اند مواد مخدری مثل تریاک برای درمان مفید است افزود: این باور غلط است که از این ماده برای درمان برخی بیماری ها استفاده شود و ما با دلایل قوی ثابت میکنیم که این نظریه اشتباه است. افراد زیادی که الان به اعتیاد رو آورده اند در اول کارشان با همین توجیه به این سمت رفتند که الان درگیر اعتیاد هستند.

استاد نارنجی ها ضمن انتقاد از بالا بودن دوز مرفین در برخی داروهای پزشکی ابراز داشت: در بیماری هایی ساده  مثل سرماخورگی سریع داروهای قوی که دارای دوز بالایی از مرفین هستند برای شخص بیمار تجویز می شود که این اصلا برای شخص بیمار خوب نیست. در مقایسه آمار کل کشورهای اروپایی با ایران، دوز بالای مرفین در برخی داروها در کشورمان  بیشتر از آنان است.

ابوالفضل شریفی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قم  به کاهش ۲۵ درصدی اعتیاد که در برنامه ششم توسعه برنامه ریزی شده است پرداخت و افزود: این برنامه ریزی بدون مشارکت عموم مردم و جامعه روحانیت که در رأس آنهاست هرگز امکان پذیر نمی باشد.

وی گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر از پایان نامه های طلاب حوزه علمیه قم که در موضوع اعتیاد یا سرفصل هایی که در این ستاد تهیه شده و همچنین تحقیقاتی که با موضوع راه های افزایش مشارکت های مردمی در موضوع اعتیاد از منظر اسلام انجام بگیرد، حمایت مادی و معنوی می نماید.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha