پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ |۱۷ رمضان ۱۴۴۵ | Mar 28, 2024
اصغری نکاح

حوزه/ عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد مادر شدن را فرصتی برای سیر تکاملی به رشد و تعالی زن برشمرد و یکی از چالش های امروز را فرزندپروری تک بعدی عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»،‌ از مشهد، سید محسن اصغری نکاح، در سومین جلسه از سلسله نشست‌های علمی پژوهشی زن و خانواده با موضوع « چالش های فرزندپروری» با بررسی موضوعی دیدگاه‌های جنسیتی که در محل بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی برگزار شد، با اشاره به موضوع جنسیت از دیدگاه علم روانشناختی، گفت: پرداختن به مساله جنسیت و فهم درست آن در فرزند پروری به ما کمک می کند تا با استفاده از طبیعت افراد، تربیت متناسب و به دور از نگاه های تبعیض آمیز داشته باشیم.

وی با بیان اینکه جنسیت در طبیعت وجود دارد و باید با زوجیت مورد بررسی قرارگیرد، ابرازکرد: دین اسلام، اختلاف و تبعیض را در اصل وجودی قبول ندارد و فرصت های رشد و تعالی را برای هر دو جنس قائل است همانند همسر فرعون که به مقام والایی دست یافت.

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد، با اشاره به آیه 49 سوره شورا، ادامه داد: عدالت جنسیتی موضوعی است که در قرآن به آن تاکید شده است و حتی به دلیل ویژگی های روانشناختی خاص زنان، توجه و ملاحظات رفتاری به جنس مونث بیشتر مورد توجه قرار دارد.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه زن، کانون تربیتی جامعه است، باید از دوران کودکی، یک هویت ویژه تربیتی برای این گروه داشت و در سیره اهل بیت(ع) نیز به دختر داشتن و تربیت آنان، نگاه ویژه ای داشتند.

اصغری نکاح با اشاره به اینکه از منظر روانشناسی نوین، دختران از لحاظ رشد زبان شناسی و اجتماعی و ارتباط گیری از پسران قوی تر هستند، گفت: در این دیدگاه، تفاوت بین جنسیت ها به لحاظ تبعیض نیست، بلکه برای رشد هر دو گروه زن و مرد، جایگاه ویژه ای را در نظر می گیرد.

وی با یبان اینکه در جریان فمنیست های افراطی این چالش مطرح است که چرا با وجود نهادهای پیشرفته آموزشی، خانواده درگیر تربیت شود، افزود: در این دیدگاه حتی فرصت هایی را برای والد شدن در اختیار افراد قرار می دهند.

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد، بیان داشت: دستکاری در طبیعت، مشکلات خاصی را به وجود می آورد که جبران آن هزینه های گزافی را در پی خواهد داشت.

وی با تاکید براینکه خانواده ، پدر و مادر، طبیعی ترین نهاد تربیتی هستند و هرگونه انتقال آن، اختلال در روند تربیتی ایجاد می کند، گفت: باید از هر چیز طبیعی، انتظار معقولی داشته باشیم و برای رویش نهادهای درونی آن، فرصت رشد را در نظر بگیریم.

اصغری نکاح، مادر شدن را فرصتی برای سیر تکاملی به رشد و تعالی زن برشمرد و ابرازکرد: در ایام بارداری، بهداشت روانی مادر از لحاظ آسیب های روانشناختی، تهدیدات کمتری دارد و سبک جدیدی از رشد را تجربه می کند که این را نمی توان با هر ابزار و وسیله ای، به وجود آورد.

وی در ادامه با بیان اینکه فرزند پروری مسیر رشد کودک است و باید برای شکوفا شدن آماده‌شان کرد، افزود: مادرانی که بچه ها را برای مسائل خاص و نابغه پروری تربیت می کنند از لحاظ معنویت و رشد اجتماعی فرزند، جایی برای مسئولیت پذیری آنان باقی نمی گذارند.

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد، با اشاره به این که یکی از چالش های امروز ما فرزندپروری تک بعدی است، گفت: باید در وهله نخست، قلب کودک پرورش یابد و با نگاه، باور و تفکر درست به وی آموزش های لازم زندگی را بدهیم.

وی با بیان اینکه در دین اسلام، هفت سال نخست کودک فصل سیادت فرزند است، تصریح کرد: برخی به اشتباه متوجه شده اند و خود را عبد فرزند می دانند و برای رشد فرزند فرصتی ایجاد نمی کنند.

اصغری نکاح در پایان با تاکید بر اینکه در فرزند پروری نیازمند مهارت هستیم، ابرازکرد: در کنار هر مهارتی، باید از خداوند بخواهیم ما را در تربیت درست فرزندانمان هدایت کند و در کسب لقمه حلال ما را یاری دهد.

گفتنی است، سومین نشست از سلسله نشست‌های علمی پژوهشی زن و خانواده با عنوان «چالش های فرزندپروری» و اولين نشست هيات انديشه ورز خانواده، تعليم و تربيت و سبك زندگي در حوزه علمیه خراسان، با همکاری امور بانوان آستان قدس رضوی و مدرسه علمیه رضویه، ویژه پژوهشگران دوره عمومی تربیت محقق، مسئولان پژوهش مدارس علمیه خواهران مشهد و طلاب پژوهشگر که در این عرصه فعالیت و مطالعه دارند، در بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی برگزارشد.

انتهای پیام/313/25

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha