یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
مقتل شناسی

حوزه/ محقق و استاد دانشگاه علوم اسلام رضوی توصیه کرد: سیره حضرت اباعبدالله(ع) از آغاز تولد تا شهادت مورد بررسی و توجه قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از مشهد، حجت الاسلام والمسلمین قیس العطار در نشست تخصصی مقتل شناسی در محل مدرسه تخصصی قرآن و عترت مشهد توصیه کرد: مبلغان و سخنرانان تنها به سیره اباعبدالله(ع) در روز عاشورا نپردازند بلکه سیره آن  حضرت از آغاز تولد تا شهادت و اهداف ایشان در سیر زندگی تا روز عاشورا مورد بررسی وتوجه قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه بیشتر منابع تاریخی مقاتل، شفاهی بوده است، اظهار داشت: درباره عاشورا و تاریخ امام حسین(ع)، تاریخ پنهان زیادی داریم و حوادث زیادی اتفاق افتاده که به ما نرسیده است.

این محقق و پژوهشگر افزود: اتفاقات بزرگی در تاریخ بشر وجود دارد که رویکرد حوادث را تغییر دادند، به شکلی که از مرزهای زمان و مکان عبور کرده ودر نهایت به جاودانگی رسیده و فاجعه کربلا و مقتل امام حسین(ع) در صدر این حوادث است .

استاد دانشگاه علوم اسلامی رضوی خاطر نشان کرد: نویسندگان و تاریخ نگاران، کتاب ها و رساله های زیادی را تا به امروز با وجود دشمنان نوشته اند که اثری عمیق از رویداد کربلا در وجود تمام انسانیت داشته است.

وی در ادامه ضمن معرفی نویسندگانی  که به بیان مقاتل امام حسین (ع) پرداخته اند، گفت: ظاهرا ابوالقاسم اصبغ نباته، اولین کتاب مقتل امام حسین(ع) را نوشته و ابوعبدالله جابر بن یزید حارث جعفی و ابومخنف، شیخ صدوق و... در ادامه کتاب هایی درباره مقتل امام حسین(ع) به نگارش در آورده اند.

این محقق در این نشست، با ارائه سندها و بیان روش های پژوهشی تاریخی مختلف، به سندهای گوناگون شیعه و سنی درباره امام حسین(ع) و عاشورا پرداخت.    

در بخش دیگر این نشست، دکتر مهدی مجتهدی، عضو هئیت علمی گروه تاریخ وتمدن ملل اسلامی دانشگاه فردوسی گفت: بزرگترین تحریف عاشورا، بزرگ نمایی تحریفات این روز است؛ به طور مثال در برخی سخنرانی و بیان مقتل آن قدر که به مسائل فرعی پرداخته شده به مسئله اصلی پرداخته نشده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha