جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
جلسه طلاب شیراز

حوزه/ رئیس مرکز تحقیقات زنان و خانواده با اشاره به چهل تکه بودن نسل جدید، ابراز داشت: نسل امروز نماز می خواند؛ اما در کنار آن دوست دختر هم دارد؛ یا شخص بی حجاب است؛ اما می بینیم که زیارت عاشورای او هم ترک نمی شود؛ این وضع نسل جدید امروز ماست که با آن مواجه هستیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری«حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین زیبایی نژاد، رئیس مرکز تحقیقات زنان و خانواده امشب در جلسه طلاب و فضلای شیراز، مرودشت و سپیدان که در مسجد اهل البیت(ع) قم برگزار شد، اظهار داشت: در روایتی آمده است که شبهه ها و انحرافاتی برای جامعه شیعه در آخرالزمان پیش می آید که از همه طرف آنان را احاطه می کند.

وی با اشاره به اینکه کار علما در آخرالزمان سخت است، ابراز داشت: برخی از افراد، تحولات فرهنگی که در عصر جدید به وجود آمده را آنقدر مهم می دانند که بیان می کنند، ما با انسان های جدیدی روبرو هستیم؛ چراکه با وجود ابزار جدید، عقل تضعیف شده و احساسات جای آن را پر کرده است.

رئیس مرکز تحقیقات زنان و خانواده خاطرنشان ساخت: هرچه امکانات بیشتر می شود، تمرکز انسان ها پایین تر رفته و توجهات کمتر می شود؛ تلویزیون رسانه ضد تمرکز است و علاوه بر این برخی خصلت ها در رسانه های جدید وجود دارد.

حجت الاسلام والمسلمین زیبایی نژاد تصریح کرد: نوع ارتباط رسانه های جدید تصویری به نحوی است که بر روی احساسات مردم کار می کنند؛ نسل رسانه های جدید، نسل انسان های بی حوصله و احساساتی است.

وی بیان داشت: امروز این سوال وجود دارد که آیا این ویژگی نسل جدید در الگوی ارتباط ما با نسل جوان و مردم تأثیر می گذارد یا خیر؟ اگر 20 یا 30 سال قبل بچه نوجوانی خطا می کرد، تنبیه می کردند؛ اما امروز با یک داد، بچه قهر کرده و منزل نمی آید.

رئیس مرکز تحقیقات زنان و خانواده اظهار داشت: چه بخشی از دین مشمول سیالیت می شود؟ ما با پدیده هایی که امروز وجود دارد، چگونه باید برخورد کنیم؟ اگر در مدرسه دو دانش آموز پسر یا دو دانش آموز دختر نزد ما آمده و بگویند ما همجنس گرا هستیم چه باید بکنیم؟ چگونه باید برخورد کنیم؟

حجت الاسلام والمسلمین زیبایی نژاد ابراز داشت: مواجهه ما باید به نحوی باشد که او قید دین را نزند؛ همچنین نباید به نحوی مواجهه کنیم که فکر کنند کار آنان اشکال ندارد؛ موقعیت جدید برای ما یک موقعیت سخت و صعب بوده و سابقه نداشته است.

وی خاطرنشان ساخت: پاسخ بنده به این مسئله این است که گاهی مواقع که ما بحث از دین حداکثری می کنیم، کار را خراب می کنیم؛ دین حداکثری آرمانی است که باید بالای سر ما باشد؛ اما هنگامی که در میدان عملیات می آییم، باید ببینیم قدر مقدورمان از تدین چه مقدار است و بر روی قدر مقدورمان نسبت به متدین ساختن جامعه فعالیت کنیم.

رئیس مرکز تحقیقات زنان و خانواده تصریح کرد: شناخت حد مقدور در حوزه فقه حکومتی نسبت به وظیفه حاکمیت که چه زمانی و چه مقدار نسبت به چه مسئله ای اصرار نمایم، مهم است؛ باید به حد توان مخاطب با او مواجه شد.

حجت الاسلام والمسلمین زیبایی نژاد با اشاره به ویژگی های نسل جدید، بیان داشت: فاصله از دین شریعتی، چهل تکه بودن هویت نسل جدید، خودآیین بودن انسان مدرن و ... از جمله ویژگی های نسل جدید است.

وی اظهار داشت: تصویری که امروز روحانیت در منابر خود از دین می دهند، تصویر شریعت مدار بوده و تصویری که مداح از دین می دهد، تصویر محبت مدار است و می گوید هرکه هستی، بیا تو هیأت؛ جوان امروز تمایلی به دین شریعتی ندارد و سخت است به تکلیفات عمل کند و این مسئله یکی از ویژگی های نسل جدید امروز است.

رئیس مرکز تحقیقات زنان و خانواده با اشاره به چهل تکه بودن نسل جدید، ابراز داشت: نسل امروز نماز می خواند؛ اما در کنار آن دوست دختر هم دارد؛ یا شخص بی حجاب است؛ اما می بینیم که زیارت عاشورای او هم ترک نمی شود؛ این وضع نسل جدید امروز ماست که با آن مواجه هستیم.

حجت الاسلام والمسلمین زیبایی نژاد خاطرنشان ساخت: از دیگر ویژگی ها این است که انسان جدید نیازی به راهبری برای خود ندیده و می گوید من خودم برای خودم برنامه می نویسم و عمل می کنم.

وی تصریح کرد: به عنوان مثال برخی درباره نشست دوره ای اساتید چنین نظری دارند که این افراد با خط رهبری زاویه دارند؛ اما بنده چنین تحلیلی از این موضوع ندارم؛ نسل جدید خطاب به می گوید شورای عالی حوزه یا جامعه مدرسین؛ شما حق ندارید به تنهایی برای حوزه تصمیم بگیرید؛ این خصوصیت نسل جدید است.

رئیس مرکز تحقیقات زنان و خانواده بیان داشت: در سالی که مرتضی پاشایی، خواننده پاپ از دنیا رفت، جلال ذوالفنون، استاد مسلم موسیقی هم از دنیا رفت؛ اما ببینید در تشییع جنازه مرتضی پاشایی چه تعداد شرکت کردند؟ که نشان دهنده این مطلب است که ارتباط با نسل جدید چه مقدار تأثیرگذار است.

حجت الاسلام والمسلمین زیبایی نژاد اظهار داشت: ما با نسل متکثری مواجهیم که احساس کرده اند می توانند دنیا را تکان دهند و احساس نمی کنند که نیازمند به من و شما هستند؛ ما در چنین فضایی با انسان مغرور مدرنی مواجهیم که خود را توانمند، بالغ و خدایین می داند.

وی ابراز داشت: شما به دنبال هدایت نسل جدید هستید؛ اما نتیجه مواجهه با نسل جدید باید هدایت او باشد؛ نه گارد و موضوع بحث شما؛ ژست من و شما نباید به گونه ای باشد که موضع استعلا برای آنان تداعی شود.

 

همچنین حجت الاسلام استوار میمندی، نماینده طلاب شیراز، مرودشت و سپیدان نیز در این جلسه اظهار داشت: این هیأتی که به نام مبارک حضرت احمد بن موسی الکاظم(ع) راه اندازی شده است، می تواند محل انس، انسجام و همدلی بیشتر طلاب شیراز، مرودشت و سپیدان گردد.

وی ابراز داشت: محوریت نام اهل بیت(ع) و نورانیت وجود مبارک حضرت احمد بن موسی می تواند تمام سلایق را دور هم جمع کرده تا بتوانیم هم در قم و استان بتوانیم از آثار و برکات این انسجام و اجتماع بیش از پیش بهره ببریم.

نماینده طلاب شیراز، مرودشت و سپیدان خاطرنشان ساخت: نیازمند مشارکت طلاب و فضلا در زمینه های گوناگون هستیم تا بتوانیم هیأتی مناسب داشته باشیم.

حجت الاسلام استوار میمندی تصریح کرد: رایزنی هایی انجام داده ایم تا بتوانیم وام های قرض الحسنه ای را برای طلاب و فضلا فراهم نماییم که در این راستا نیازمند همکاری و همیاری شما عزیزان هستیم.

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha