پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
 مسلمانان در سومالی چگونه خودشان را برای رمضان آماده می کنند

حوزه/ پاستا، برنج و به ویژه موز سه غذای محبوب مردم سومالی هستند. مردم این کشور موز را با هر غذایی می خورند و رمضان نیز از این سنت استثنا نیست.

به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه» ، سومالی یک کشور ساحلی در منطقه شاخ آفریقا می باشد که پایتخت آن موگادیشو است. این کشور، با نام رسمی «جمهوری فدرال سومالی» شناخته می‌شود و ۹۹% مردم  این کشور نیز مسلمان هستند.

در سومالی رستوران ها و غذاخوری ها در ایام رمضان تعطیل هستند. کافه ها و فروشندگان خیابانی و غیره نیز از همین رسم تبعیت می کنند زیرا همه مردم جامعه روزه می گیرند و از نظر اجتماعی مسئولانه نیست که یک رستوران بوی غذا را به رهگذران روزه تحمیل کند.

افزایش خرید میوه و سبزیجات

مسلمانان سومالی کالاهای ضروری را برای آغاز رمضان انبار می کنند تا ماه رمضان  پرباری داشته باشند.

یک بررسی محلی در موگادیشو افزایش فعالیت صاحبان مشاغل و کارمندانشان به صورت شبانه روزی را برای جایگزین کردن سهم کاهش یافته کالاهای اساسی نشان داد.

ماه رمضان، مقدس ترین ماه در تقویم مسلمانان جهان است و سومالی ها به محض دیدن ماه هلال ماه، روزه داری را آغاز می کنند.

خرید کالا در این دوره بسیار مهم است زیرا خانواده ها از غذاهایی که شامل میان وعده ها، میوه ها و آب میوه های مورد نیاز برای افطار هستند استفاده می کنند.

 فروشندگان میوه از افزایش خرید مردم در ایام رمضان می گویند و انتظار می رود که تقاضا برای میوه های مختلف از جمله  هندوانه، انبه، نارگیل و آمبارلا (نوعی پسته محلی)  و گریپ فروت پیش از رمضان باشد. همین مسئله باعث خالی شدن بازار از میوه می شود زیرا مردم خودشان را برای رمضان آماده می کنند.

در این میان شیرینی فروشی ها نیز ساعات بیشتری در رمضان کار می کنند.

اولویت خانواده ها تلاوت قرآن و روزه د اری است. آماده سازی افطار از ساعت ۲ بعد از ظهر هر روز آغاز می شود و زنان خانه این زمان را در آشپزخانه ها سپری می کنند.

غذای افطاری در سومالی

 «اینجرا» یک پنکیک ترش است که از اصلی ترین افطاری ها در سفره های تمام سومالیایی ها می باشد. اینجرا بخش مهم افطار در سومالی است و سنت دیرینه ای می باشد که روزه داران آن را به تنهایی می خورند یا در روغن زیتون، شکر یا شربت افرا غوطه ور می کنند.

«هیبا» سمبوسه پر از گوشت چرخ کرده و پیاز نیز غذا دیگر مورد علاقه سومالیایی ها برای افطاری است. سمبوسه مرغ و ماهی نیز مصرف می شود.

نوشیدنی ها نیز برای رمضان ضروری هستند و آب هندوانه مرسوم است. سالاد سبزی با پنیر و اسفناج و دو میوه وجود دارد که به هضم غذا کمک می کند و پس از یک روز گرسنگی بدن را تقویت می کنند.  فرنی خامه ای پخته شده از گندم با روغن زیتون و شکر نیز در سفره های آنان خورده می شود.

 سومالیایی ها میوه زیاد می خورند. برش های میوه پاپایا و موز در وسط افطار ضروری است.

پاستا، برنج و به ویژه موز سه غذای محبوب مردم سومالی هستند. مردم این کشور موز را با هر غذایی می خورند و رمضان نیز از این سنت استثنا نیست. مسلمانان سومالی موز را قبل و بعد از غذا نمی خورند بلکه این میوه جزئی از بشقاب غذای آنها می باشد.

مردان سومالی پس از افطاری خوردن به نماز مغرب می ایستند و پس از نماز بقیه افطاری را می خورند. نماز تراویح در میان آنان مرسوم است.

رمضان های سومالی همچنین شاهد شلوغ شدن مساجد از طلوع آفتاب گرفته تا غروب خورشید هستند. تلاوت قرآن در مساجد و مسابقات قرآنی زیاد هستند. هر چند این فعالیت به داخل مسجد محدود نشده و هر کس که حوالی مساجد زندگی کند بارها و بارها صدای موذن را از بلندگوهای مساجد می شنود. از مزایای دیگر بلندگوها شنیدن صدای سخنرانی های مذهبی از داخل خانه است.

مسلمانان سومالی ۱۰ روز آخر رمضان را به اعتکاف می گذرانند. اعمال عبادی خود را افزایش داده و ارتباط شان را با خدا تقویت می کنند. که معمولا با قرآن خوانی، نمازهای مستحبی و مطالعه کتب دینی همراه است.  

  

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha