به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام سید علی فضل الله امام جمعه بیروت در سومین کنفرانس انجمن اسلامی که با عنوان "ارزش های برادری و ادب اختلاف در اسلام" به صورت مجازی در لندن برگزار شد، سخنرانی کرد.
وی در این کنفرانس گفت: ما نیازمند برگزاری اینگونه کنفرانس های کارآمد در جهت احیای برادری ایمانی و مقابله با فرهنگ اختلافات هستیم که جوامع ما درنوردیده و موجب تفرقه و از همگسستگی در آن شده است.
امام جمعه بیروت ادامه داد: ما از هر اقدام و تلاشی که موجب از بین رفتن این کشمکش ها، نگرانی ها و اختلافات می شود، حمایت می کنیم و بر جوهر دین که انسان را به التزام به برادری ایمانی دعوت میکند تمسک می جوییم. پس اگر توانستیم به این جهاد فکری و نفسی عمل کنیم، امت را از تمامی فتنه ها، جنگ ها و کشتار ها حفظ خواهیم کرد.
وی ابراز امیدواری کرد که از این کنفرانس توصیه های عملی صادر شود که بتواند جایگاه این ارزش ها و ارزش برادری را از طریق تمرکز بر تربیت و راهنمایی از زمان کودکی بازگرداند و ما را از تمامی تفرقه ها و اختلافاتی که میان مذاهب اسلامی و گرایش های فکری، اجتماعی و سیاسی وجود دارد رهایی بخشد.
حجت الاسلام فضل الله با بیان اینکه مهمترین دلیل رنج های ما، انحصار برادری در چارچوب مذهب و خارج کردن آن از گستره ایمانی و دینی است، تصریح کرد: ما می خواهیم که اصل برادری اسلامی بر همه چیز حاکم باشد و تمامی پیروان مذاهب اسلامی را زیر سایه این اصل جمع کند تا تنها انجمن برادری همه مسلمانان را حول هم جمع کند و انجمن دیگری در این خصوص وجود نداشته باشد. این انجمن بر اساس ضوابط شرعی و اخلاقی خواهد بود که اختلاف مذموم را به اختلاف پسندیده تبدیل می کند.
خطیب جمعه بیروت بیان داشت: شعار ما باید "شیعه برادر سنی و سنّی برادر شیعه است" باشد. اگر ما عمیقاً و با مسئولیت پذیری با این روح ایمانی و برادری زندگی کنیم و آن را در واقعیت پیاده کنیم، بسیاری از حساسیت ها و نگرانی ها از بین می رود و از کینه ورزی و دشمنی با یکدیگر دور می شویم.
وی اشاره کرد: اگر ما این برادری را در رفتار و عمل خود پیاده کردیم، این مسئله در وحدت جامعه، از بین رفتن اختلافات، حساسیت ها و تعصبات و ساختن جامعه ای که اعضای آن با هم همکاری کرده و مکمل و دلسوز یکدیگر هستند، نقش خواهد داشت.
روحانی شیعه لبنان در پایان متذکر شد: در این مناسبت شایسته است که از تعامل بزرگان و رهبران اسلامی در تاریخ اسلام با وجود اختلافات و تناقض هایی که میان آنها وجود داشت، الهام بگیریم.