یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۹ شوال ۱۴۴۵ | Apr 28, 2024
تصاویر/ اولین نشست علمی همایش بین المللی ابوطالب

حوزه/ دبیرخانه همایش بین المللی حضرت ابوطالب(ع) مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام اولین نشست تخصصی همایش بین المللی ابوطالب علیه السلام را در قم برگزار کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، اولین نشست تخصصی همایش بین المللی حضرت ابوطالب علیه السلام صبح امروز در قالب وبینار و با موضوع بایسته های پژوهشی حضرت ابوطالب در محل خبرگزاری حوزه برگزار شد.

بر اساس این گزارش: در ابتدای این نشست حجت الاسلام والمسلمین سید محمد مرتضی العاملی در سخنانی گفت: حضرت ابوطالب(ع)، عموی پیامبر(ص) شخصیتی بسیار والا داشتند که تاریخ به او ظلم کرد و بسیاری از مسائلی را که در مورد این شخصیت مورد غفلت قرار داده شده است.

 وی گفت: شخصیت حضرت ابوطالب(ع) باید در دو برهه زمانی قبل و بعد از اسلام بررسی شود؛ در قبل از عام الفیل، تولد ابوطالب، دوران کودکی، نوجوانی و جوانی وی قابل بررسی است.

مسئول مؤسسه سیره پژوهی و اندیشه های اسلامی، گفت: باید دید آیا حضرت ابوطالب(ع) فقط با زبان به کمک پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله آمدند و یا در راه دفاع از ایشان و اسلام شمشیر هم به دست گرفتند و از جان نیز گذشتند.

وی همچنین به ارائه موضوعات پیشنهادی در جهت ابوطالب پژوهی پرداخت و گفت: موضوعاتی از قبیل ابوطالب فی القرآن الکریم، نامگذاری حضرت محمد صلی الله علیه و آله به احمد از سوی ابوطالب، استسقاء توسط ابوطالب، لباس و ویژگی های ظاهری حضرت ابوطالب علیه السلام، ابوطالب در حبشه، اخلاق ابوطالب و صبر او بر سختی ها و همچنین تاریخ با ابوطالب و بعد از ابوطالب قابل پژوهش هستند.

دکتر علیرضا هَزار نیز در ادامه این نشست به بیان سیر ابوطالب پژوهی در طول تاریخ پرداخت و گفت: در روایاتی که در میراث حدیثی امامیه آمده دیده می شود که بارها و بارها در طول تاریخ در مورد ابوطالب علیه السلام تحقیق و پرسش صورت گرفته است.

وی عنوان داشت: از ابتدای دوران شیخ مفید تک نگاری در مورد جناب ابوطالب آغاز شد؛ خود شیخ مفید رساله ای در باب این شخصیت نوشته است.

هَزار گفت: کتاب «ألْحُجّةُ عَلَی الذّاهب إلی تَکْفیر أبی‌طالب» نوشته سید فخار است که روایات بسیاری در مورد ابوطالب در آن آمده، تا سالیان سال به عنوان منبع ابوطالب پژوهی محسوب می شده و دردوران صفویه در کتاب بحارالانوار از روایات آن تعداد زیادی آمده است.

وی تصریح کرد: در دوران بعداز صفویه در کتاب الغدیر، جلد ششم آن علامه امینی به خوبی به جناب ابوطالب می پردازند.

استاد حوزه و دانشگاه گفت: پس از علامه امینی مرحوم علامه مرتضی العاملی با قوت در مورد حضرت ابوطالب علیه السلام قلم زده است.

وی در پایان به بیان موضوعاتی در زمینه ابوطالب پژوهی پرداخته و موضوعات زیر را جهت تحقیق و پژوهش پیشنهاد داد:

۱. اختلاف رأی در ایمان ابی طالب

۲. معرفی المان  و نقش المانی و نمادی ابوطالب در تفکر امامیه و کارکردهای آن در طول تاریخ

۳. ابوطالب در اشعار شاعران پارسی گو

۴. منشورسازی یا گزاره نگاری دیوان شعر ابوطالب

۵. ابوطالب در زیارات معصومان

۶. فقه الحدیث روایات حول حضرت ابوطالب

۷. شافع و مشفَّع بودن حضرت ابوطالب علیه السلام

در پایان این نشست اعلام شد مهلت ارسال آثار و مقالات علمی تا ۳۰ بهمن ۹۹ می باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha