دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۲۰ شوال ۱۴۴۵ | Apr 29, 2024
آیت الله مصباح یزدی

حوزه/ "نگاهی گذرا به بسیج و بسیجی" عنوان کتابی است مشتمل بر مجموعه گفتارهای مرحوم آیت الله مصباح یزدی که در مناسبت ها و موقعیت های گوناگون درباره بسیج و تفکر بسیجی ایراد شده است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، این کتاب سال ۱۳۸۷ به همت انتشارات مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) منتشر شد. آیت الله مصباح در این اثر، ضمن برشمردن ویژگی های قرآنی بسیج و بسیجی، رسالت این شجره طیبه را نیز مورد توجه قرار داده اند.

در بخش نخست این کتاب و در پی بازشناسی مفهوم و کارکردهای بسیج، از آسمانی ترین واژه ها مدد جسته می شود و به هفت ویژگی بسیج در نگاه روشن قرآن اشاره می گردد: پایداری در راه خدا، طلب آمرزش الهی، طلب ثبات قدم و نصرت از خداوند، اتکا به قدرت الهی، تواضع با مؤمنان، سرسختی با دشمنان، و پیوند با ولایت از جمله مؤلفه هایی است که در این بخش به آنها اشاره شده است.
همچنین با اشاره به خطبه های امیرالمؤمنین(ع) در کتاب شریف نهج البلاغه در بیان ویژگی های رزمندگان و بسیجیان صدر اسلام، ویژگی ها و مؤلفه های بسیجی راستین را در آینه نهج البلاغه مورد توجه قرار گرفته است. عشق به جهاد و شهادت، انس با قرآن، روزه داری، سحرخیزی، احیای سنت های الهی، وظیفه شناسی، تبعیت از رهبری و زنده نگهداشتن یاد شهیدان از ویژگی هایی است که در کلام حضرت امیر برای بسیجیان ذکر شده است.
در خاتمه این کتاب به نقش تأثیرگذار بسیج و تفکر بسیجی در تحولات فرهنگی و سیاسی کشور به ویژه در انقلاب اسلامی و نقش اجتماعی بسیج اشاره شده است. مرحوم آیت الله مصباح یزدی در این بخش، ضمن بیان اهمیت آشنایی با فرهنگ غرب و انحطاط فزاینده آن، لزوم مقابله با تهاجم فرهنگی، حفظ تفکر و روحیه بسیجی و آگاهی از مسایل سیاسی را به عنوان ضامن بقای انقلاب و ارزش های والای اسلامی شرح و توضیح می دهند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • عاقلان دانند! IR ۲۳:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
    7 0
    اگر امام می‌خواستند مانع حضور کسی در جنگ شوند، مسئولان آن زمان از جمله آیت‌الله خامنه‌ای که رئیس‌جمهور بودند و وجودشان برای نظام و انقلاب ضروری بود را منع می‌کردند، امام مانع ایشان نشدند، یا مانع حضور آیت‌الله هاشمی در جبهه‌ها نشدند و این دو چهره مهم نظام مرتب در جبهه حضور داشتند. بسیاری از علمای بزرگ برای دلگرمی رزمندگان به جبهه‌ها رفتند. آیت‌الله‌ العظمی بهاءالدینی در قرارگاه عملیاتی والفجر مقدماتی حضور یافتند. آیت‌الله میرزا جواد آقا تهرانی، با سن هشتاد سال و در حالی که پشتشان خمیده بود و تقریباً به حالت رکوع قدم برمی‌داشتند و عصا به دست می‌گرفتند، به جبهه رفتند، قبا را کندند و بچه‌های سپاه به خواست ایشان یک‌دست لباس بسیجی به ایشان پوشاندند و یک گلوله خمپاره شلیک کردند. شهید محراب آیت‌الله سیداسدالله مدنی، بارها در جبهه‌های ایلام، کرمانشاه و اهواز حضور پیدا کردند. شهید محراب آیت‌الله اشرفی اصفهانی نیز در هشتاد سالگی با شور فراوان به جبهه‌های غرب و جنوب می‌شتافتند و می‌فرمودند: وقتی به جبهه می‌روم تا مدتی روحیه‌ام قوی است. قدرت خدا در جبهه‌هاست. هر کس می‌خواهد خدا و دست خدا را ببیند، به جبهه‌ها برود. باور کنید اگر من دستم رعشه نداشت، چند روزی برای اسلحه‌آموزی می‌رفتم و با کمال افتخار مانند حبیب‌بن مظاهر، آنجا در راه اسلام کشته می‌شدم... . بسیاری از اساتید برجسته حوزه مانند حضرات آیات فاضل لنکرانی، علامه حسن‌زاده آملی، مشکینی، جوادی آملی، امامی کاشانی، مهدوی کنی و... نیز در بین رزمندگان حضور یافتند و برای انجام این حمایت معنوی از دفاع مقدس، نرفتند از امام اجازه بگیرند، چون فرمان کلّی امام برای پشتیبانی از جبهه‌ها را شنیده بودند و دنبال بهانه و توجیه نمی‌گشتند. این نیز بگذرد!