به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین سید حسن طیب حسینی امشب در نشست تخصصی با عنوان «کارکردهای نسبشناسی در مطالعات تاریخ اسلام» که در سی و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در مصلای تهران برگزار شد، اظهار کرد: نسب شناسی و طبارشناسی یکی از کهنترین علومی است که در میان انسانها رواج داشت.
رئیس بخش حوزوی نمایشگاه بینالمللی قرآن با اشاره به اینکه در گذشته نسب شناسی به عنوان پایه اصلی شناخت انسانها بود، مطرح کرد: در گذشته شایستگی و کارآیی مطرح نبود بلکه برای اعتبار بخشی به دنبال شناخت طایفه افراد بودند.
مدیر روابط عمومی مرکز مدیریت حوزههای علمیه کشور با بیان اینکه در زمان حال این موضوع کمرنگتر شده است، عنوان کرد: پیامبر اسلام(ص) و ائمه اطهار(ع) به این علم صحه گذاشتند که با همت جمعی از پژوهشگران حوزه علمیه به دنبال احیای این علم هستیم.
وی با اشاره به اینکه درپی تدوین متون درسی برای شاخصهای علم نسبشناسی هستیم، خاطرنشان کرد: معرفی این علم و جایگاه آن در میان علوم یکی از مقدمات متون درسی است. این علم امروز در درختواره رشتههای حوزه علمیه نیز وجود دارد.
حجتالاسلام والمسلمین طیب حسینی با اشاره به اینکه علم نسبشناسی تنها برای دین اسلام نیست، یادآور شد: در تمام مذاهب و ادیان به علم نسبشناسی توجه خاصی شده است.
مدیر روابط عمومی مرکز مدیریت حوزههای علمیه با بیان اینکه در کشور نخستین موسسه رسمی ثبت شده حوزوی برای نسبشناسی را داریم، گفت: پژوهشکده الذریه نبویه برای اثبات سند، اثبات نسب و اثبات شجره در خدمت علاقهمندان به این موضوع است.
وی با اشاره به اینکه عموم مردم میتوانند از خدمات این مرکز استفاده کنند، اظهار کرد: درگاههای فضای مجازی، حضور در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، حضور در مرکز موسسه در شهر قم از جمله راههای دسترسی مخاطبین به خدمات این مرکز است.
انتهای پیام
نظر شما