پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۷
در عرصه باورها و ارزش‌ها محکم ایستاده‌ایم

حوزه/ حجت‌الاسلام والمسلمین دژکام گفت: در مباحث نظری به ویژه موضوع اثبات وحدانیت و وجود خدا واقعا در وضعیتی است که اگر فلسفه‌ای بخواهد حرف تازه‌ای بزند نداریم و احساس قدرت در این حیطه می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری حوزه از شیراز، حجت الاسلام والمسلمین لطف الله دژکام صبح امروز در دومین اجلاسیه مدیران مجمع عالی حکمت اسلامی که در سومین حرم اهل بیت(ع) برگزار شد، با اشاره به نقش فلاسفه اسلامی در جهاد تبیین، اظهار داشت: مرحوم تن کابنی در کتاب قصص العلما بیان کرده که در جلسه ای حضور داشتیم که اهل فضل بسیار بودند، در خصوص حاجی سبزواری صحبت هایی شد و هر شخصی ایرادی به ایشان گرفت، نهایتا ایشان در جلسه بیان کرده بنده یک سوال دارم، سوال این است اگر علمای نثارا اکنون دامن همت به کمر ببندند و بخواهند علیه اسلام هجمه کنند چه کسی را می فرستید برای پاسخ گویی، گفتند حکیم سبزواری برای این موضوع خوب است، لذا نقش حکمای در طول تاریخ برای محکم کردن بنیان اعتقادی مردم جای هیچ تردیدی ندارد.

وی اضافه کرد: نقش کوکب‌های علمی حکمت در آسمان دین نقش ملائکه ای است که با شهاب ساقط می‌زنند و دشمن را دور می‌کنند، این جایگاهی است که خدای متعال به عالمان حکمت عنایت کرده است، امروز هجمه‌های دشمن بسیار شده و طبیعتا مجمع عالی حکمت یک وظیفه دارد، در عرصه باورها و ارزش‌ها محکم ایستاده‌ایم.

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: در مباحث نظری به ویژه موضوع اثبات وحدانیت وجود خدا، در وضعیتی است که اگر فلسفه‌ای بخواهد حرف تازه‌ای بزند نداریم، احساس قدرت در این حیطه می کنیم اما در باب حکمت عملی که ذیل آن فلسفه اخلاق و سیاسی تعریف می شود باید تلاش بیشتری کنیم.

وی اخلاق را علم دانست و مطرح کرد: در روش شناسی فلسفه شاید باید دقتی داشته باشیم، در خصوص ملاصدرا بیان می‌کنند یک روش ترکیبی دارد، در روش بحث اگر می خواهیم مباحثی را بگوییم که دلایل وحیانی قوی دارد، باید حکمت را بگوییم، ممکن است بگوییم امور جزئی را با برهان نمی شود اثبات کرد اما مبانی که در بحث امامت است آیت الله العظمی جوادی آملی مگر نگفتند که ذیل بحث نبوت می شود، آیا نباید این قسمت ها را رشد دهیم، اگر این کار را نکنیم در نظام اسلامی دچار مشکل می شویم.

انتهای پیام. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha