سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۰
احترام به  بزرگان موجب رشد فردی و اجتماعی می‌شود

حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین رکنی گفت: مرحوم آیت‌الله خوئی بیان کرده بودند که هر صبح سوره یاسین را به نیابت از روح استاد خود، مرحوم آیت‌الله نائینی، قرائت می‌کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از هرمزگان، حجت الاسلام والمسلمین رکنی مدیر مدرسه علمیه آل البیت (ع) بندرلنگه و اعضای شورای عالی حوزه علمیه استان هرمزگان در همایش گرامیداشت مقام معلم و اختتامیه ششمین و هفتمین جشنواره علامه حلی ضمن تسلیت به مناسبت سالگرد شهید حضرت آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران، و همچنین سالروز شهادت استاد گران‌قدر، شهید مرتضی مطهری رضوان‌الله تعالی علیه را گرامی داشت و اظهار داشت: این مناسبت ارزشمند، فرصتی است برای بزرگداشت روز معلم و تقدیر از مقام والای معلمان عزیز که با تلاش‌های خالصانه خود چراغ هدایت جامعه را روشن نگه می‌دارند.

وی به حدیثی از امام رضا علیه‌السلام اشاره کرد و گفت در کتاب فقه الرضا (صفحه ۳۰۰) آمده است. انسان باید زمان خود را به چهار بخش مهم تقسیم کند:ساعتی برای مناجات با خداوند این زمان باید به عبادت، دعا، نیایش، و خلوت با خداوند اختصاص یابد. مناجات یکی از راه‌های تقرب به پروردگار و آرامش روح است و دوم ساعتی برای کسب معاش و تأمین زندگی اسلام، دینی جامع است که به هر دو جنبه دنیا و آخرت توجه دارد. معیشت و تلاش برای تأمین نیازهای زندگی امری ضروری است، چرا که بدون آن، امکان ادامه حیات وجود ندارد. حتی در حدیثی از امام صادق علیه‌السلام آمده که رفتار نامناسب در مدیریت زمان می‌تواند موجب فاصله گرفتن افراد از دین شود.

وی افزود: ساعتی برای دیدار و ارتباط با دوستان و برادران ایمانی ارتباط با انسان‌های امین و نیکوکار، موجب رشد معنوی و اخلاقی فرد می‌شود. دوستان واقعی نه‌تنها به شخص تعارف نمی‌گویند، بلکه صادقانه ایرادات و نقاط ضعف او را بیان می‌کنند. انتقاد سازنده، زمانی ارزشمند است که با اخلاص همراه باشد و باعث رشد فرد شود.

وی ابراز کرد: چهارمین ساعتی برای بهره‌مندی از لذت‌های حلال و تفریحات سالم تفریحات سالم بخش مهمی از زندگی هر فرد است و نباید نادیده گرفته شود. برخی افراد تصور می‌کنند که طلبه یا شخص دیندار نباید از تفریحات حلال بهره ببرد، در حالی که اسلام به شادی و نشاط توجه دارد. طلبه‌ها باید با خانواده‌هایشان در فضاهای عمومی و پارک‌ها حضور داشته باشند تا جایگاه خود را در اجتماع حفظ کنند و الگوی صحیحی ارائه دهند.

وی اظهار داشت: حضور مؤمنان در اماکن عمومی علاوه بر ایجاد نشاط، تأثیر مثبتی بر فضای اجتماعی دارد. متأسفانه برخی شرایط باعث شده که زمینه برای نهی از منکر سخت‌تر شود، اما با رفتار صحیح و احترام به ارزش‌های دینی می‌توان تأثیرگذار بود.

مدیر مدرسه علمیه آل البیت (ع) بندرلنگه گفت : ما باید به‌صورت علمی و کاربردی فعالیت کنیم، نه اینکه طلبه‌ها پس از فارغ‌التحصیلی بدون شناخت از نیازهای جامعه وارد اجتماع شوند. هر سخن جایی و هر نکته مقامی دارد، بنابراین باید شیوه‌های صحیح تعامل و انتقال مفاهیم را آموزش داد.

حجت الاسلام والمسلمین رکنی به جایگاه استاد و اهمیت تکریم معلمان پرداخت و اظهار داشت: مرحوم مدرس افغانی رحمه‌الله، که استاد برجسته ادبیات بود ایشان توجه ویژه‌ای به اهمیت سخنوری و ادبیات داشت متأسفانه امروزه برخی از علوم مرتبط با فن بیان در حوزه‌ها کمتر مورد توجه قرار می‌گیرند، در حالی که یک طلبه باید بتواند مفاهیم را به‌درستی بیان کند و نیازهای جامعه را درک کند.

وی افزود: مرحوم حضرت امام خمینی رضوان‌الله‌تعالی‌علیه نیز همواره احترام ویژه‌ای برای اساتید خود قائل بودند ایشان نسبت به استاد عرفان خود، آیت‌الله شاه‌آبادی، بسیار با احترام سخن می‌گفتند و نسبت به آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی، بنیان‌گذار حوزه علمیه قم، محبت خاصی داشتند. همچنین مرحوم آیت‌الله خوئی فرموده بودند که هر صبح سوره یاسین را به نیابت از روح استاد خود، مرحوم آیت‌الله نائینی، قرائت می‌کنند.

وی ابراز کرد: مرحوم آیت‌الله شیخ صحرای بادکوبی، تأکید داشتند که بی‌احترامی به استاد، عواقب ناگواری دارد.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha