سمیه دولتی، مدیر مدرسه علمیه الزهراء(س) فامنین در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در همدان، به مناسبت یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم، با اشاره به امتداد گفتمان حوزه علمیه خواهران از بدنه اصلی حوزه قم، بر ضرورت بازخوانی نقش تاریخی، ساختاری و تمدنی این نهاد تأکید کرد.
وی اظهار داشت: حوزه علمیه خواهران را میتوان بخشی از تداوم نهضت فکری حوزه قم دانست، که با تمرکز بر نیازها و ظرفیتهای زنان، در مسیر تربیت نیروی انسانی متخصص در حوزههایی مانند آموزش، مشاوره، تبلیغ و فعالیتهای فرهنگی گام برداشته است.
مدیر مدرسه علمیه الزهراء(س) فامنین با اشاره به تأثیرات مهم ساختارسازی در حوزه علمیه خواهران بر نهضت علمی حوزه علمیه قم افزود: حضور رسمی و هدفمند بانوان در ساختار حوزه علمیه، موجب گسترش دامنه مخاطبان، تعمیق معارف اسلامی و شکلگیری مطالعات تخصصی در حوزه زن و خانواده شده است. همچنین این فضا بستری مناسب برای ارائه الگوهای موفق زن مسلمان در جامعه فراهم کرده است.
ساختار حوزه در مسیر بهروزرسانی و پاسخگویی به نیازهای نوین
وی با بیان اینکه مدارس علمیه خواهران در سالهای اخیر پیشرفتهای چشمگیری داشتهاند، اظهار کرد: در عین حال، با توجه به تحولات اجتماعی و مطالبات نوین بانوان طلبه، بهروزرسانی و تقویت ساختارها در ابعاد مختلف همچنان یک ضرورت است. بازنگری در محتوای آموزشی، ارتقای منابع انسانی و برنامهریزی استراتژیک، میتواند مسیر تحقق هرچه بهتر رسالت حوزه علمیه قم را در مدارس خواهران هموارتر سازد.
دولتی با اشاره به تربیت شخصیتهایی چون امام خمینی(ره) در حوزه علمیه قم، ابراز کرد: حوزههای علمیه خواهران نیز ظرفیت تربیت بانوان تأثیرگذار در تراز انقلاب اسلامی را دارند، به شرط آنکه آموزشهای جامع، پژوهشمحوری، فضای مشارکت و تربیت الگوهای مؤثر در آن جدی گرفته شود.
وی در خصوص تربیت طلاب تمدنساز، تأکید کرد: با پیادهسازی آموزش بهروز، توجه به نیازهای واقعی جامعه، و ایجاد فضای تعامل و مسئولیتپذیری، مدارس علمیه خواهران میتوانند در مسیر تربیت طلاب تمدنساز نقشآفرینی مؤثری داشته باشند.
انتهای پیام. /
نظر شما