چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۴
گناه یعنی مخالفت با خداوند

حوزه/ استاد اخلاق حوزه با تأکید بر اینکه انسان هرگز و در هیچ حالی نباید خود را در برابر خداوند متعال طلبکار بداند، گفت: ملاک این نیست که فعلی که انجام می‌شود کوچک و ناچیز است یا خیر؛ بلکه ملاک این است که انسان مخالفت چه کسی را می‌کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از تهران، آیت الله هاشمی علیا مؤسس مدرسه علمیه قائم چیذر تهران در سلسله جلسات اخلاق عمومی با عنوان «شرح دعای هشتم صحیفه سجادیه» که در مسجد این مدرسه برگزار می‌شود، با توضیح و تفسیر فرازی از صحیفه سجادیه «وَ نَعُوذُ بِکَ مِنْ... اِحْتِقَارِ الصَّغِیرَةِ» اظهار داشت: این جمله اخصّ از کوچک شمردن معصیت است؛ زیرا معصیت اعمّ از صغیره و کبیره است و آنچه در اینجا مدّنظر است، در خصوص گناهان صغیره است، یعنی گناهان صغیره را حقیر بشماریم و بگوییم چیزی نیست.

وی افزود: گناه صغیره گناهی است که برای آن مجازات حد و تعزیر تعریف نشده باشد؛ برخلاف گناه کبیره که خداوند برای آن وعده عذاب داده و حد تعیین کرده است.

استاد اخلاق حوزه با تأکید بر اینکه انسان هرگز و در هیچ حالی نباید خود را در برابر خداوند متعال طلبکار بداند، خاطرنشان کرد: ملاک این نیست که فعلی که انجام می‌شود کوچک و ناچیز است یا خیر؛ بلکه ملاک این است که انسان مخالفت چه کسی را می‌کند؟ هرچه مقام بلندتر باشد، مخالفت با او بزرگ‌تر و مهم‌تر خواهد بود، مخالفت با خدای متعال، کوچکش هم عظمت دارد.

وی تصریح کرد: واجب است انسان همواره دو امر را در نظر داشته باشد، عبادت هر چقدر زیاد باشد، حتی به اندازه عبادت تمام جن و انس و ملائکه در مقابل خدای خالق منعم، کوچک است و اینکه گناه هر چقدر حقیر و کوچک باشد، در مقابل مقام والای خداوند، بزرگ است، بر اساس روایات، اگر خدا بخواهد طبق عدل خود عمل کند، تمام بندگان حتی انبیای الهی به خدا بدهکار می‌شوند، بنابراین، خداوند از فضل خویش بهشت را به بندگانش ارزانی می‌دارد.

آیت الله هاشمی علیا با بیان نکات و توصیه‌های دیگری در این زمینه، اظهار کرد: طبق احادیث و روایات وارده، ارتکاب گناهان صغیره، راه نفوذ و تسلط شیطان را هموار می‌کند. طبق این روایات شیطان با گناهان کوچک از انسان راضی می‌شود تا به تدریج او را به سمت کبائر سوق دهد. مانند شراب که عقل آدمی را می‌رباید، با این تفاوت که اثری ماندگار و دائمی بر جای می‌گذارد.

وی تاکید کرد: انسان گنهکار می تواند با توبه در مسیر الهی قدم بردارد. دوای درد گناه، استغفار است و شفای آن، بازنگشتن به گناه، اگر انسان همواره به خاطر ارتکاب یک گناه، اشک بریزد و آن را فراموش نکند، آن گناه حتی اگر کبیره هم باشد، نزد خداوند، کوچک خواهد بود؛ اما اگر گناه کوچکی را حقیر بشمارد، نزد خداوند، بزرگ خواهد بود و بخشیده نخواهد شد.

انتهای پیام. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha