یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۴
لزوم اهمیت دادن به تربیت نیرو در همه‌ بخش ها

حوزه/ چند تن از اساتید حوزه علمیه تهران در گفت و گو با خبرگزاری حوزه با راهبردی دانستن پیام مقام معظم رهبری به مناسبت همایش بین المللی یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه قم، بر لزوم کاربردی سازی بخش های مختلف این پیام و بازخوانی مستمر آن تاکید کردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از همدان، پیام رهبر انقلاب اسلامی به همایش یکصدمین سال‌گشت بازتأسیس حوزه علمیه قم، به نظر استادان حوزه علمیه، حاوی نکات مهمی است که باید با مرور بخش های مختلف آن، برای اجرای مطالبات مدنظر مقام معظم رهبری برنامه ریزی کرد. خبرگزاری حوزه در همین راستا با چند تن از استادان حوزه علمیه استان تهران گفت‌وگو داشته که در ادامه مشروح این گفت و گوها می آید.

حجت الاسلام محمد بابایی مدیر مدرسه علمیه پنج تن آل عبا (ع) تهران با بیان اینکه برگزاری همایش بین المللی یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه قم، اقدامی تاریخی برای بازشناسی دستاوردهای حوزه علمیه، بازخوانی تاریخ معاصر مدارس علمیه، آسیب شناسی وضعیت موجود و ترسیم نقشه راه جامع و موثر در مسیر پیش روی حوزه علمیه است، اظهار داشت: این همایش موجب اجتماع بزرگ حوزویان شد و اثرات و برکات آن قطعا ماندگار است. امام خمینی (ره) همواره توصیه به اجتماع و هم اندیشی میان حوزویان ولو به اندازه خوردن یک استکای چای داشتند، بنابراین خودِ برگزاری همایش بین المللی یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه قم، اقدامی ابتکاری و جاویدان بود.

مدیر مدرسه علمیه پنج تن آل عبا(ع) در ادامه با اشاره به مطالبه مقام معظم رهبری درباره اینکه «برجسته ترین انتظار از حوزه علمیه، زمینه سازی برای استقرار تمدّن اسلامی است» بیان کرد: همانطور که معظم له تاکید کردند چنین تمدنی باید علم و فنّاوری و منابع انسانی و منابع طبیعی و همه‌ی توانایی‌ها و همه‌ی پیشرفتهای بشری و حکومت و سیاست و نیروی نظامی و هر آنچه در اختیار بشر است، در خدمت عدالت اجتماعی و رفاه عمومی و کاستن از فواصل طبقاتی و افزودن بر پرورش معنوی و ارتقاء علمی و شناخت روزافزون طبیعت و استحکام ایمان به کار گرفته شود.

وی ادامه داد: در واقع حوزه علمیه به عنوان یکی از دیرپاترین مراکز علمی در دنیا باید منشا اتصال همه علوم و فناوری ها و تجارب بشری برای ارتقای معنوی و فکری و فرهنگی جامعه بشری باشد. رهبر معظم انقلاب بارها بر لزوم حرکت کلی انقلاب در مسیر شکل گیری تمدن نوین اسلامی تاکید کردند.

وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری درباره نگاه همراه با خوش بینی به نسل جوان و تعامل با آنها، اظهار کرد: تلاش دشمن، القای ناامیدی در میان مردم و ایجاد شکاف میان روحانیت و نسل جوان است، بر همین اساس مقام معظم رهبری بر لزوم بصیرت روحانیون و طلاب تاکید کردند تا با تقویت رابطه خود با مردم، نقشه دشمن را خنثی کنند. البته ما در مساجد و هیئت ها و در مناسبت هایی همچون اعتکاف، شب های قدر، ماه مبارک رمضان و محرم شاهد تعامل خوب و مراجعه گسترده نسل جوان به روحانیون هستیم. همه اینها نشان دهنده تعامل بسیار خوب مردم با روحانیون است که با عنایت به تذکر مقام معظم رهبری در پیام شان به همایش یکصدمین سال‌گشت بازتأسیس حوزه علمیه قم، باید تقویت شود.

حجت الاسلام سید محمد عابدین زاده، مدیر مدرسه علمیه سفیران هدایت امام صادق(ع) تهران نیز با تأکید بر اهمیت برگزاری همایش بین المللی یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه قم، گفت: پیام مقام معظم رهبری اهمیت این همایش تاریخی را صدچندان کرد. رهبر معظم انقلاب کلیدواژه های پیشرو و سرآمد را برای حوزه علمیه مطرح کردند که نشان دهنده عمق استراتژیک نگاه و رویکرد معظم له به جایگاه حوزه در میان مردم و در حرکت تاریخ است.

مدیر مدرسه علمیه سفیران هدایت امام صادق(ع) با اشاره بخش دیگری از پیام مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه حوزه نهادی برونگرا است که خروجی آن در همه‌ سطوح، در خدمت فکر و فرهنگ جامعه و انسانها است، اظهار کرد: استادان و طلاب حوزه‌های علمیه همیشه در مسیر خدمت به مردم بودند. این حرکت روحانیت علاوه بر جریان عادی زندگی، بیشتر خود را رویدادها و حوادث طبیعی همچون وقوع سیلاب و زمین لرزه نشان داده است.

وی تصریح کرد: هنگامی که بیماری کرونا شایع شد، حوزویان در مقابله با این بیماری و دستگیری از نیازمندان و مراقبت از بیماران پیشقدم بودند. این رویکرد باید مدام جدی گرفته شود تا همان موضوع مورد تاکید ولی فقیه یعنی تقویت ارتباط روحانیون با مردم، محقق شود.

وی ابراز کرد: برای اینکه روحانیت همواره به وظیفه خود در قبال مردم و جامعه عمل کند لازمه اش تربیت نیروی مهذب و کارآمد است، بنابراین مسئولان و مدیران و استادان مدارس علمیه علاوه بر جدیت و اهتمام در زمینه تعلیم و آموزش دروس، باید در زمینه تربیت و تهذیب بسیار جدی باشند، انقلاب اسلامی به روحانیون باسواد و دانشمند و مجتهد و در عین حال، مهذب، جهادی و انقلابی نیاز دارد. انقلابی گری خطی است که همواره امام خمینی (ره) بر آن تاکید داشتند و مقام معظم رهبری نیز آن را از لوازم طلبگی و تبلیغ می دانند.

حجت الاسلام علیرضا مومنی، استاد مدرسه علمیه دارالمبلغین فلسفی تهران نیز با اشاره به این بخش از پیام مقام معظم رهبری که «یکی از اشکالات حوزه عدم تناسب میان آورده‌های تبلیغی آن با واقعیّت‌های فکری و فرهنگی در میان مردم به ویژه جوانان است»، یادآور شد: خروجی های حوزه باید توانایی پاسخگویی به سوالات مردم و شبهاتی که در ذهن نوجوانان و جوانان را داشته باشند. وجود مراکزی همچون مرکز پاسخگویی به شبهات و دفاتر مراجع تقلید بسیار موثر است، ولی ائمه جماعات، مبلغان و طلابی که در مساجد و هیئت ها و خیابان ها و کوچه ها در معرض سوالات مردم هستند باید علاوه بر کسب دانش کافی، روش پاسخگویی به سوالات را هم فراگرفته باشد.

وی با اشاره به بخش دیگری از پیام رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه «جریان خطرناکی که دخالت حوزه در مسائل اساسی مردم و ورود در فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی و مبارزه‌ی آن با ظلم و فساد را منافی با قدسیت دین می داند و روحانیت»، گفت: انقلابی گری و سیاست ورزی متعهدانه و حضور در میدان سیاست جزو لوازم طلبگی است، الحمدالله قاطبه استادان و طلاب مدارس علمیه و روحانیون ما اهل بصیرت و آشنا با مسائل سیاسی هستند ولی برای ورود جدی تر در این عرصه، باید کارگاه ها و نشست هایی با موضوعات سیاسی و اجتماعی به صورت مستمر در مدارس علمیه برگزار شود تا وقتی یک طلبه با سوال یک جوان در زمینه سیاسی روبرو می شود، ضمن اینکه مقهور نشود و خود را نبازد، باید بتواند پاسخ اقناعی لازم را ارائه دهد.

حجت الاسلام حسین غفاری مدیر مدرسه علمیه امام حسین(ع) شهر ری نیز با اشاره به اهمیت تاریخی انتشار پیام مقام معظم رهبری به مناسب صدسالگی بازتأسیس حوزه علمیه قم، آن را بسیار ارزشمند و حاوی نگاه به گذشته و نقشه راهی برای آینده توصیف کرد و ادامه داد: مسئولان و مدیران حوزه های علمیه باید برای عملیاتی سازی پیام تاریخی و درخشان رهبر معظم انقلاب اسلامی برنامه ریزی کنند تا نکات ارزشمند و کاربردی این پیام، در بخش های مختلف مدارس علمیه و تعلیم و تربیت طلاب به کار رود.

وی تأکید کرد: مدارس علمیه باید نشست های تخصصی و علمی برای بازخوانی یک به یک بخش ها و مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامی در این پیام برگزار کنند تا طلاب همراه با کسب علوم و معارف دینی و حوزوی، با اندیشه رهبری بیشتر آشنا شوند.

مدیر مدرسه علمیه امام حسین(ع) بیان کرد: مقام معظم رهبری با برخورداری از جایگاه نهاد عالی مرجعیت و همچنین جایگاه ولایت و حضور مستقیمی که در عرصه تحولات جامعه دارند، به پیام خود اهمیت بخشیده اند و محتوای آن نیز لازم است سرلوحه فعالیت دغدغه مندان و حوزویان قرار گیرد. همانطور که انتشار پیام منشور روحانیت از سوی امام خمینی(ره) در سال ۶۷ افقی را پیش روی حوزه علمیه تعیین کرد، پیام مقام معظم رهبری به مناسبت یکصدمین سالگشت بازتاسیس حوزه علمیه قم نیز منشور روحانیت و چراغ راه حوزویان است.

وی به اهمیت برگزاری همایش یکصدمین سالگشت بازتاسیس حوزه علمیه قم در پاسداشت مقام علما و فقها اشاره کرد و گفت: طلاب با شرکت و مشاهده برگزاری چنین همایشی بیش از گذشته متوجه جایگاه ارزشمند خود در تبلیغ دین و فرهنگ اسلامی می شوند. می توان گفت این همایش جزو برنامه های ماندگار در تاریخ درخشان حوزه های علمیه است که شاید نظیر آن تا به حال برگزار نشده باشد.

انتهای پیام. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha