پنجشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۴ - ۱۹:۵۱
پژوهش‌ها باید به حل مسائل جامعه منجر شود+ تصاویر

حوزه/ مدیر حوزه‌های علمیه خواهران گفت: پژوهش‌ها باید به حل مسائل جامعه منجر شود، از موضوعات تکراری پرهیز گردد و استفاده از هوش مصنوعی با دقت انجام گیرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، اجلاسیه «بررسی عملکرد کارگروه‌ها و آسیب‌شناسی روند تدوین پژوهش‌های پایانی سطوح عالی مدارس علمیه تخصصی استان تهران»، پنجشنبه ۱۷ مهر با حضور مسئولان مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران سراسر کشور و به میزبانی مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران استان تهران برگزار شد.

این نشست با هدف ارتقاء کیفیت، تسهیل و تسریع تدوین پژوهش‌های پایانی برگزار گردید.

در این اجلاسیه حجت‌الاسلام و المسلمین فاضل، مدیر حوزه‌های علمیه خواهران کشور، خانم متولیان، معاون پژوهش مرکز، و خانم تمیزکار، مدیرکل پژوهش‌های تحصیلی، خانم کامرانی رئیس اداره پژوهش‌های تحصیلی سه و چهار، حضور داشتند و به تبیین سیاست‌ها، برنامه‌ها و رویکردهای کلان پژوهشی پرداختند.

همچنین اساتید کارگروه‌های علمی، مدیران و معاونان پژوهش مدارس علمیه تخصصی استان تهران حضور یافته و ضمن بررسی عملکرد کارگروه‌ها، تجربیات پژوهشی خود را به اشتراک گذاشتند.

حجت‌الاسلام والمسلمین کبیریان، مدیر حوزه علمیه خواهران استان تهران، ضمن خیرمقدم، بر اهمیت پژوهش از منظر بیانات مقام معظم رهبری و نقش اساتید کارگروه در هدایت طلاب برای تحقق اهداف عالی اسلام و انقلاب تأکید کرد و بر ارزشمندی نخستین برگزاری این نشست برای شنیدن نظرات و پیشنهادات اساتید در مسیر ارتقای پژوهش طلاب اشاره نمود.

پژوهش‌ها باید به حل مسائل جامعه منجر شود+ تصاویر

حجت‌الاسلام والمسلمین فاضل با تقدیر از برگزارکنندگان، بر انگیزه‌بخشی به طلاب و اهمیت پژوهش‌های کاربردی تأکید کرد و یادآور شد: پژوهش‌ها باید به حل مسائل جامعه منجر شود، از موضوعات تکراری پرهیز گردد و استفاده از هوش مصنوعی با دقت انجام گیرد.

وی ظرفیت بالای استان تهران در آموزش و پژوهش سطح چهار را مورد تأکید قرار داد و گفت: باید به تربیت طلاب مجتهد و پژوهشگر و تولید پژوهش‌های اثرگذار اجتماعی اهتمام داشت.

در ادامه، خانم پورحمزه، معاون پژوهش مدیریت حوزه علمیه خواهران استان تهران، گزارشی کمّی و کیفی از روند برگزاری کارگروه‌ها و تدوین پژوهش‌های پایانی طلاب ارائه نمود.

وی رشد تألیف پایان‌نامه‌های سطح سه و چهار را مثبت ارزیابی کرد و در عین حال به برخی از مهم‌ترین چالش‌های موجود در فرآیند تصویب موضوع و طرح‌نامه های علمی در کارگروه‌ها اشاره نمود.

معاون پژوهش مدیریت حوزه علمیه خواهران استان تهران همچنین بر ضرورت اصلاح شاخص‌های تصویب طرح‌ها و ثبت دقیق نظرات اساتید تأکید کرد.

خانم متولیان، معاون پژوهش حوزه‌های علمیه خواهران کشور، برنامه‌های پنج‌ساله معاونت پژوهش را تشریح و بر نیازسنجی دقیق، اصلاح ساختار پژوهش‌ها، پذیرش کرسی‌های آزاداندیشی، انتشار مجلات علمی و راه‌اندازی درگاه حوزه در ISC به‌عنوان دستاوردهای مهم تأکید کرد.

وی هدایت پژوهش‌ها در حوزه خانواده و کودک و ایجاد ارتباط منسجم میان اساتید، طلاب و مدیران پژوهش را مهم‌ترین گام در ارتقای کیفیت پژوهش دانست.

پژوهش‌ها باید به حل مسائل جامعه منجر شود+ تصاویر

خانم تمیزکار نیز گزارشی از عملکرد معاونت پژوهش مرکز ارائه و به تدابیر و راهکارهای اتخاذ شده برای رفع مشکلات و بهبود روند تدوین پژوهش‌های پایانی اشاره کرد.

در نوبت صبح اجلاسیه به بررسی چالش‌ها و موانع کارگروه‌های رشته‌های کلاسیک حوزوی از جمله فقه و اصول، فقه خانواده، تفسیر و علوم قرآنی، تفسیر تطبیقی، تاریخ اسلام، فلسفه اسلامی، کلام اسلامی و مدرسی ادبیات عرب اختصاص داشت.

در بخش عصر نیز کارگروه‌های رشته‌های نوپدید مانند مشاوره خانواده با رویکرد اسلامی، تربیت دینی کودک و نوجوان و مطالعات اسلامی زنان مورد بررسی قرار گرفت. در هر دو بخش، اساتید کارگروه‌ها دیدگاه‌ها و پیشنهادات خود را بیان نمودند.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha