پنجشنبه ۶ خرداد ۱۳۸۹ - ۰۹:۴۱
مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی بیش از یکصد و شصت قاضی طلبه تربیت کرده است

مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی حوزه علمیه قم در راستای تأمین نیازهای نظام اسلامی، تاکنون بیش از یکصد و شصت قاضی طلبه تربیت کرده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین عباس رفعتی، رئیس مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی در گفتگو با مرکز خبر حوزه، گفت: از سال 1376 تاکنون یکصد و شصت طلبه در طی پنج دوره از مرکز تخصصی قضا فارغ التحصیل و همگی در قوه قضاییه مشغول به کار شده اند.

وی سطح آموزش های تخصصی این مرکز را بسیار بالا و مورد رضایت قوه قضاییه دانست و افزود: بر اساس نظر مسئولان قوه قضائیه فارغ التحصیلان مرکز، نسبت به دانشجویان حقوق بسیار قوی تر بوده و در سطح بسیار بالاتری قرار دارند و به همین دلیل در سال های نخستین فعالیت خود مسئولیت های مهمی مثل دادگاه های کیفری، مجتمع های قضایی و دادگستری ها را پذیرفته اند.

رئیس مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی در ادامه یادآور شد: بر اساس اصل یکصدو و شصت و هفت قانون اساسی، هر گاه در مناقشه ای، قانون وجود نداشت، باید به فقه و فتاوای معتبر مراجعه کرد که این مهم از عهده طلاب و فارغ التحصیلان این مرکز بر می آید.

حجت‌الاسلام والمسلمین رفعتی، نیاز کنونی دستگاه قضایی کشور را سالانه دویست قاضی اعلام کرد و گفت: ما هر سال می توانیم 30 فارغ التحصیل به دستگاه قضا تحویل دهیم که باید با همکاری قوه قضاییه این گونه مراکز افزایش یابند.

رئیس مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی افزود: در زمان طاغوت مردم بیشتر مشکلات خود را با صلح و دوستی حل کرده و در موارد مهم به روحانیون مراجعه می کردند، زیرا قوانین آن زمان با فقه تطابق نداشت.

وی تعداد متقاضیان شرکت در دوره های این مرکز در سال جاری را بیش از هزار و دویست نفر دانست و افزود: پس از برگزاری آزمون کتبی، از پذیرفته شدگان مصاحبه علمی انجام خواهد شد و در نهایت سی نفر پذیرش می شوند.

حجت‌الاسلام والمسلمین رفعتی تصریح کرد: پذیرش بر اساس مصوبات شورای عالی در سه مقطع سطح دو و سه و چهار انجام می شود.

وی مبنای نظام آموزشی مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی را واحدی دانست و گفت: هر سال تحصیلی از ابتدای مهر ماه آغاز و تیر ماه به پایان می رسد و برای تابستان نیز دروس مطالعاتی طراحی شده بود که به دلیل شرایط آب و هوای قم از آن استقبال نشد.

رئیس مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی، برگزاری دوره های کاروزی قضایی را از دیگر فعالیت های این مرکز عنوان کرد و افزود: در این دوره، طلاب از نزدیک با جایگاه های قضایی و جرم شناسی آشنا می شوند.

وی تعداد دانش پژوهان این مرکز را بیش از 700 نفر اعلام کرد و گفت: 230 دانش پژوه به صورت حضوری و 50 دانش پژوه در دوره غیر حضوری به یادگیری فقه جزایی مشغول هستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین رفعتی با بیان اینکه بیش از 50 استاد حوزه و دانشگاه در این مرکز به تدریس اشتغال دارند اظهار داشت: اساتید مرکز کاملا تخصصی تدریس می کنند، مثلا در زمینه پزشکی قانونی و کالبد شکافی تنها اساتید دانشگاه و در زمینه فقه و حقوق جزایی، اساتید حوزوی تدریس می کنند.


انتهای پیام

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha