شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
آیت‌الله سبحانی

حضرت آیت‎الله سبحانی گفتند: در خلقت آفرینش، خداوند فلسفه کاملی را عرضه کرده است که کاملا با آن مباحثی که در کتب تحریف شده دیگران شاهد هستیم متفاوت است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، این مرجع تقلید ظهر امروز در درس تفسیر سوره زمر در مدرسه علمیه حجتیه قم گفت: خداوند در سوره زمر به توحید اشاره دارد که این توحید نه توحید خلقتی، بلکه توحید ربوبی است.

ایشان افزودند: در این آیات خداوند به بحث مشرکان و دعاوی آنها اشاره دارد، مشرکان توحید خلقتی را قبول داشتند ولی توحید ربوبی را رد می‏کردند؛ زیرا آنها معتقد بودند که بتها رب و کردگار آنها هستند.

این مرجع تقلید بیان کردند: خداوند در آیه ششم سوره زمر به بحث مرتبط با خلقت و عجایب و فلسفه آفرینش اشاره دارد و خلقت دنیا را بر سه نوع خلقت آفرینش، خلقت انسان و حیوانات تقسیم می‏کند.

ایشان گفتند: در بحث خلقت آفرینش که خداوند فلسفه کاملی را عرضه کرده است که کاملا با آن چیزی که در کتب تحریف شده دیگران شاهد هستیم متفاوت است.

حضرت آیتالله سبحانی تصریح کردند: خداوند خلقت همه مردم و بشریت را خلقتی واحد و مبتنی بر انسان اولیه و حضرت آدم (ع) میداند که در این میان تئوریهایی چون داروین را به شدت منکوب می‏کند که معتقد بودند که انسان در اوایل میمون بوده و بعد به شکل آدمی در آمده است.

ایشان گفتند: در کتاب تورات آمده است که خداوند آدم(ع) را به زمین خواباند و از یکی از قسمت‏های وی رگی را گرفت و از آن زوج مرد را آفرید و از آن به بعد نسل بشر تحریف شد؛ البته در تورات اصلی هیچ تفاوتی بین قرآن و این کتاب وجود نداشت، ولی در تورات و انجیل تحریف شده این تفاوتها بسیار آشکار شد.

این مرجع تقلید اظهارکردند: در خصوص مباحث مرتبط با حیوانات و این که در این آیات به نزول حیوانات به زمین اشاره شده است سه نظریه وجود دارد که نظریه اول بیان میکند که از آنجایی که خلقت و وجود و بود و نبود حیوانات بستگی کامل به آسمان و خورشید و ابر وباران دارد، پس این حیوانات بر زمین نازل شدهاند.

ایشان گفتند: بحث دوم این است که خداوند آنچه که در عالم غیب بوده و بعد به زمین فروفرستاده است را با «انزل» در قرآن آورده است که این نظر، از نظرات علامه طباطبایی است.

این مرجع تقلید خاطرنشان کردند: نظر سومی هم وجود دارد که بیان می‏کند که خداوند به دلیل این که اگر حیوانات به قدرت واقعی خود پی ببرند هیچگاه مطیع انسان نخواهند شد و چموشی خواهند کرد به همین دلیل است که آنها را مقامی نازل داد و نازل کرد تا در خدمت انسان باشند.

ایشان گفتند: خداوند در این آیه به چگونگی زاده شدن انسان اشاره می‏کند و واقعا جای تاسف دارد که چگونه انسانی میتواند نام خلیفه خدا و حتی مسلمین را در این عصر روی خود بگذارد و انسانها را به بهانههایی بی دلیل بکشد.

 

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha