جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
تحقیر فرزند

حوزه/ باید همزمان با رشد انتظاراتمان نسبت به فرزندان، استقلال آنان را بالا ببریم. یعنی منحنی رشد و استقلال با هم در حرکت باشد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از یزد، دکتر فلاح از کارشناسان تربیتی، در ادامه سلسله مباحث سبک زندگی اسلامی ، در سالن اجتماعات مدرسه الزهرا(س) یزد با اشاره به این که استقلال دادن به فرزند، باعث اعتماد به نفس در او می شود، به معضلات تحقیر فرزندان اشاره کرد و گفت: فردی که تحقیر شود، در بزرگسالی به سه گونه "جبران افراطی یعنی او نیز در بزرگسالی دیگران را تحقیر می کند"، "تسلیم شدن، بدان معنا که در بزرگسالی هم اجازه می دهد دیگران او را تحقیر کنند" و "اجتناب از حضور در جمع" عمل می کند.

وی ادامه داد: برای این که فرزندانی مستقل داشته باشیم باید از جملات افراطی که نشان دهنده خطر است، بپرهیزیم .مثلا از به کار بردن عبارات "مواظب باش"، "نیافتی"، "نشکنی"، "اگر دیر بجنبی در جامعه تو را قورت می دهند"، "هیچ کس به داد کسی نمی رسد" و از این قبیل جملات نا امید کننده، بپرهیزیم .

این کارشناس تربیتی تصریح کرد: باید تجربیات انجام کارهای بیرون از خانه را به بچه ها بچشانیم و متناسب با سنشان، کارهای بیرون را به آنان محول کنیم .

فلاح خاطرنشان کرد: با بیان این که مادرانی که استقلال را از بچه ها می گیرند و اجازه هیچ کاری به آنان نمی دهند از دو شخصیت برخوردارند، یا کمال گرا هستند که کار هیچ کس را نمی پسندند و یا وسواس فکری دارند و در انجام هر کاری چندین بار از بچه ها سئوال و جواب می کنند .

وی با تاکید بر این که باید همزمان با رشد انتظاراتمان نسبت به فرزندان، استقلالشان را بالا ببریم. یعنی منحنی رشد و استقلال با هم در حرکت باشند، ابراز داشت: اگر تا 2 تا 3 سالگی از بچه ها دفاع می کنیم، در کارها به آنان کمک می کنیم، به آنان غذا می خورانیم، لباس می پوشانیم و ... پس از آن، باید کم کم به آنها استقلال ببخشیم.

انتهای پیام

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha