شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۸ شوال ۱۴۴۵ | Apr 27, 2024
آیت الله جوادی آملی

حوزه/ حضرت آیت الله جوادی آملی با انتقاد از اداره کشور با اقتصاد متکی به فروش نفت خام گفتند: اقتصاد متکی به فروش گاز و نفت خام که در حقیقت خام فروشی است بر خلاف آموزه های اسلام است.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» این مرجع تقلید امروز در دیدار با دکتر علی عسکری معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور که در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسرا برگزار گردید، با تسلیت شهادت سردار همدانی، وی را مدافع حریم حرم اهل بیت علیهم السلام دانستند و از خدای متعال برای ایشان طلب مغفرت کردند.

معظم له در ادامه به برخی مشکلات اقتصادی کشور اشاره کردند و گفتند: نباید تکیه دولت در کسب درآمد، در درجه اول و دوم صرفاً به درآمدهای مالیاتی باشد، بلکه دولتهای مقتدر با مدیریت درآمدهای خود به نحوی کشور را اداره می کنند که اخذ مالیات و فشار مالیاتی بر تولیدکنندگان و مصرف کنند گان اثر سوء نداشته نباشد.

*متکی به خام فروشی به جایی نمی رسد

حضرت آیت الله جوادی آملی اقتصاد متکی به فروش نفت را اقتصاد غیر انسانی خواندند و اظهار داشتند: انسان کاملاً با حیوان متفاوت است. حیوان خام خور است و هر چه می خواهد خداوند در طبیعت برای او قرار داده، کشوری هم که اقتصادش تنها متکی به خام فروشی باشد این کشور یک اقتصاد غیر انسانی دارد .

ایشان با انتقاد از اداره کشور با اقتصاد متکی به فروش نفت خام اذعان داشتند: اقتصاد متکی به فروش گاز و نفت خام که در حقیقت خام فروشی است بر خلاف آموزه های اسلام می باشد. توصیه اسلام این است که این مواد خام در کشور فرآوری شده و به سرمایه تبدیل شود و در مرحله بعد همین سرمایه را مجدداً به سرمایه های دیگری تبدیل کنیم.

*اقتصاد مقاومتی برگرفته از قرآن

حضرت آیت الله جوادی آملی اقتصاد مقاومتی را برگرفته از آموزه های قرآن دانستند و بیان داشتند:قرآن کریم از ملتی که جیبش خالی باشد به «فقیر» تعبیر می کند، معنای فقیر غیر از فاقد و گداست، فقیر یعنی کسی که ستون فقراتش شکسته است؛ یعنی قرآن کریم می فرماید اگر می خواهید ستون فقرات جامعه سالم باشد باید اقتصاد جامعه سالم باشد.

ایشان با اشاره به حدیثی از حضرت علی علیه السلام فرمودند: حضرت علی علیه السلام فرمود کشوری که آب و زمین دارد و باز محتاج دیگری است از رحمت خدا به دور است لذا باید در اداره کشور و در مدیریت کلان اقتصادی کشور به توان داخلی توجه بیشتری شود.

حضرت آیت الله جوادی آملی توجه به آموزش های کاربردی دانشجویان و تربیت نیروی کار ماهر جهت ورود به میدان صنعت، کشاورزی و دیگر حوزه های اقتصادی را مورد اشاره قرار دادند و گفتند: جوانان و دانشجویان نباید با این تفکر تربیت شوند که بعد از فراغت از تحصیل باید میز نشین شوند، بلکه باید آنها را برای ورود به میدان کار آماده کرد.

ایشان در ادامه اظهار داشتند: در روایتی از حضرت رسول اکرم(ص) آمده است که حضرت فرمود در فرهنگ اسلامی حتی خانه ای که برای مردگان ساخته می شود باید محکم ساخته شود؛ در حالی که در کشور برخی از بناها و آبگیرها بعد از چند مدت فرو می ریزد؛ این مسائل با آموزه های اسلامی در حوزه کار و اقتصاد سازگار نیست .

*اقتصاد بدون اختلاس کشور را به سامان می رساند

حضرت آیت الله جوادی آملی با بیان این مطلب که «اقتصاد مقاومتی و بدون اختلاس، کشور را به سامان خواهد رساند» در توصیه به مسئولین مالیاتی کشور بیان داشتند: ان شاالله راهی پیدا شود که تولیدکنند گان و سایر فعالان اقتصادی به سهولت کسب درآمد کنند و در کشور ایجاد اشتغال و کارافرینی کنند، تا در هنگام پرداخت مالیات به این فکر نباشند که فشار مالیاتی را به مصرف کننده منتقل کنند.

ایشان در پایان سخنان خود اظهار داشتند: باید سعی کنیم اقتصاد ما انسانی باشد و نه اقتصاد خام فروشی تا کشور شرافتمندانه روی پای خود بایستد و محتاج دیگری نباشد.

در ابتدای این دیدار دکتر علی عسکری گزارشی از وضعیت مالیاتی کشور به محضر معظم له ارائه نمود و گفت:

بسترهای و زیر ساخت های لازم برای نظام مالیاتی کشور فراهم شده است تا با سهولت بیشتری منابع مالیاتی کشور با رعایت عدالت شناسایی شوند .

وی با اشاره به لزوم ایجاد بسترهای فرهنگی لازم در حوزه پرداخت مالیات در کشور، ابراز امیدواری کرد: نظام جدید مالیاتی بتواند به تحول اقتصادی کشور کمک شایانی کند.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha