به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و دبیر عملی این نشست در سخنانی اظهارداشت: این نشست در راستای سلسه نشست های علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و دفتر تبلیغات اسلامی حوزه های علمیه می باشد که با معرفی کتاب « تحقیق در ساختار سوره های مکی قرآن کریم » اثر پرفسور آنگلیکا نویورت دنبال خواهد شد.
دکتر ابراهیم علیپور با اشاره به زندگی نامه این اسلام شناس آلمانی افزود: خانم نویورت متولد آلمان (1943) استاد کنونی مطالعات قرآنی و ادبیات عرب در دانشگاه برلین و رئیس دانشکده ادبیات عرب در همین دانشگاه می باشد.
استاد دانشگاه ادامه داد: وی عمده تحصیلات خود را در دانشگاههای برلین، تهران (شش ماه در سال ۱۳۴۸ شمسی)، گوتینگن، بیت المقدس، و مونیخ در رشته هایی چون ادبیات عرب، زبانهای سامی، و فقه اللغه زبانهای باستانی انجام داده است.
دبیر عملی نشست « نقش قرآن در تشکیل امت» بیان داشت: معروفترین استاد وی در مطالعات قرآنی، آنتوان اشپیتالر در دانشگاه مونیخ بوده است که خود از شاگردان پِرِتْسِل به شمار میرود.
گفتنی است که گنجینه عظیمی از میکروفیلمهای مخطوطات قرآنی را پِرِتْسِل و برگشترِسِر پیش از جنگ جهانی دوم از بسیاری کشورهای اسلامی تهیه کرده بودند، سالها بدون استفاده در اختیار پروفسور اشپیتالِر در دانشگاه مونیخ قرار داشت، اما همگان تصور میکردند این مجموعه مخطوطات قرآنی طی جنگ جهانی دوم از بین رفته است. این گنجینه سالها پیش به همت خانم نویورت به دانشکده ادبیات عرب و زبانهای سامی در دانشگاه برلین انتقال یافته و اخیرا در کنفرانسی در برلین وجود آن رسما اعلام شده است.
وی فوق لیسانس خود را در سال ۱۹۷۰، دکتری تخصصی را در سال ۱۹۷۲ و رتبه استادی (Dr. Phil. Habilitation) خود را در سال ۱۹۷۷ از دانشگاه مونیخ دریافت کرده است. عنوان رساله استادی وی تحقیق در ساختار سوره های مکی قرآن است که شهرت بسیاری در میان قرآنپژوهان غرب دارد.
لازم به ذکر است وی در سال 86 با سفر به شهر مقدس قم در چندین مرکز علمی پژوهشی حوزوی حضور پیدا کرد و با آخرین دست آوردهای حوزه علمیه آشنا شد.
انتهای پیام 313/17