جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ |۱۸ رمضان ۱۴۴۵ | Mar 29, 2024
شیخ اکرم الکعبی

حوزه / شیخ اکرم الکعبی گفت: در حال حاضر کمتر از ۱۵ درصد سرزمین عراق در دست تروریست هاست که محدود به شهر موصل و بخشی از استان الانبار می‌شود... به امید خدا، نبرد موصل آخرین نبردی خواهد بود که کار داعش در عراق را یکسره می‌کند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، از زمانی که تروریست‌های داعش با کمک برخی از مقامات حزب بعث توانستند، برخی از شهرهای عراق را اشغال کنند نیروهای مردمی این کشور در کنار ارتش توانستند گام‌به‌گام تروریست‌‌ها را عقب برانند و شهرهای عراق را آزاد کنند. یکی از نیروها و گروه‌های مهم عراقی «حرکه‌ النجباء» است که سهم قابل توجهی در این مورد داشته. این جنبش که علاوه بر عراق در سوریه نیز مبارزه می‌کند در عملیات‌هایی مانند آزادسازی شهر بیجی بسیار موثر بودند.

برای بررسی فعالیت‌ها و جایگاه‌ این جنبش، روزنامه کیهان با حجت الاسلام اکرم‌ الکعبی دبیرکل این جنبش گفت‌وگویی انجام داده است که در ادامه می‌آید.

* مختصری در مورد مقاومت اسلامی حرکة النُجَباء، مثل زمان تاسیس، فعالیت‌ها و رویکردها، توضیح بفرمایید؟

نُجَباء یکی از گروه‌های مقاومت اسلامی عراق است. فرماندهان اصلی گروه‌های مقاومت، از مخالفین نظام دیکتاتوری صدام هستند که اکثر آنها به سبب تحرکات ضد نظام خود در آن زمان، به زندان افتاده‌اند و پس از فروپاشی حزب بعث و اشغال عراق توسط آمریکا و انگلیس به انضمام گروه‌های مقاومت اسلامی در آمده‌اند.

موفقیت گروه‌های مقاومت در تحمیل شکست‌های پی‌در‌پی به دشمن اشغالگر تا حدی بود که به اعتراف بسیاری از ژنرال‌های آمریکایی93در صداز شکست‌های وارد شده به آنها توسط گروه‌های مقاومت اسلامی بوده که  تحت نظارت جمهوری اسلامی ایران فعالیت داشته‌اند. سپس با ورود گروه‌های تروریستی مورد حمایت قطر و ترکیه و برنامه‌ریزی‌های اسرائیل گروه‌های مقاومت این بار برای دفاع از مقدسات و حریم اهل‌بیت(ع)، راهی سوریه شدند. این گروه‌ها در ادامه و با حرکت تروریست‌ها به سمت کشور عراق به وظیفه دفاعی خود یعنی دفاع از مقدسات شیعیان ادامه دادند.

اما در مورد «نُجَباء» ابتدا باید گفت نام این گروه مقاومت از «خطبه حضرت زینب کبری سلام الله علیها در شام» الهام گرفته شده: «...ألا فالعجب کل العجب لقتل حزب الله النُجَباء بحزب الشیطان الطلقاء...».

نُجَباء یک تشکیلات جهادی است که در همه زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی، رسانه‌ای و سیاسی نیز فعالیت دارد.

* حرکه النُجَباء، یکی از گردان‌های اصلی مقاومت عراق و سوریه است. این گروه تاکنون در چه عملیات‌های مهم و تاثیرگذاری شرکت کرده و چه تاثیراتی در عملیات‌های میدانی به جای گذاشته است؟

مهم‌ترین مشارکت‌های نظامی نُجَباء در سوریه مربوط به رفع محاصره مناطق حلب و راه استراتژیک حلب ــ حماة است. البته باید گفت که مشارکت‌های ما در سوریه به اینجا ختم نمی‌شود بلکه در عملیات دیگر که مربوط به مناطق «نبل و الزهرا» و «فوعه و کفریا» است نیز نقش نُجَباء را نباید نادیده گرفت.

درحال حاضر نیز عملیات بسیار قوی و سازماندهی شده‌ای برای آزادسازی فوعه و کفریا در پیش داریم که گزارش مفصل آن در سفر اخیرم به ایران و دیدار با مراجع عظام تقلید و علما ارایه شد. در گذشته نیز، این گروه مقاومت اسلامی نُجَباء بوده که برای دفاع از حریم اهل‌بیت(ع) راهی شهر دمشق شده بود.

و اما در عراق، عملیات نُجَباء بسیار گسترده‌تر از اینها بود. رزمندگان ما با استقرار در مناطقی همچون شمال عراق و با هدف حفاظت از راه ارتباطی بغداد ــ سامرا، شهر «الاسحاقی» واقع در جنوب شهر سامرا و همچنین مناطق «ام الطلایب» و «الرحالیه» به جهاد علیه باطل پرداختند.

علاوه بر این، در مسئله آزادسازی راه ارتباطی سامرا ــ فلوجه و شرق سامرا در منطقه «بنات الحسین» و «الرصاصی»، غرب سامرا منطقه «الاحویش» به سمت راه استراتژیک نفت و همچنین در عملیاتی که در شمال شهر تکریت صورت گرفت؛ رزمندگان نُجَباء بودند که با آزاد‌سازی مناطقی چون دانشگاه این شهر و منطقه الحمره، موفق به رهایی مردم از چنگال گروه تروریستی داعش شدند.

نُجَباء در عملیات آزادسازی شهر بیجی نیز با ورود به مرکز شهر و آزاد‌سازی پالایشگاه نفت (صینیه) بطور کامل وظیفه ملی ــ میهنی خود را انجام داد. این را هم باید یادآوری کنم که، این گروه مقاومت  در عملیات حفاظت از کمربند مواصلاتی شهر کربلا به منطقه النهر الضعیف (واقع در استان الانبار) نیز حضور داشت و موفق به انجام تکلیف دینی خود شد. اما آخرین دست آورد نُجَباء در عراق را نیز می‌توان آزادسازی «جبال مکحول» واقع در شمال صلاح الدین از سیطره تروریست‌های داعشی (شنبه هشتم اسفندماه) بیان کرد.

* وضعیت نیروهای مقاومت در عراق در شرایط کنونی به چه شکل است؟

نیروهای مقاومت اسلامی عراق در حال حاضر به عنوان یک گروه مردمی و البته متخصص شناخته می‌شوند.

از این رو به نقش اساسی و استراتژیک آن در آینده عراق خوشبینیم.

* چرا آمریکا به دنبال جلوگیری از شرکت نیروهای مردمی شیعه در عملیات آزادسازی مناطق و شهرهای عراق است؟ آیا شما اسنادی هم از حمله آمریکا به نیروهای مردمی الحشد الشعبی دارید؟

پیروزی‌های پی‌درپی بسیج مردمی بر تروریست‌های داعش، نقشه شوم آمریکا در ایجاد ناآرامی‌های منطقه را نقش بر آب کرده است. همگان می‌دانند که داعش ساخته دست آمریکاست که می‌خواهد این نقشه شوم را در منطقه پیاده کند؛ اما شکست‌های سنگینی که به این گروه وارد آمد، مثل عصای حضرت موسی(ع)،  تمامی سحر و جادو و برنامه‌ریزی آنها را از بین برد.

به همین خاطر آمریکایی‌ها همواره در مقام مخالفت با این گروه مردمی بر می‌آیند به خصوص که همین حشد شعبی است که خسارات زیادی را به آنها وارد ساخته و طرح استعماری آنها را نابود کرده است و در آینده نیز به این مهم ادامه خواهد داد.

البته در این باره شواهد زیادی در دست است که این عناد را ثابت می‌کند مانند: هدف قرار دادن گروهی از رزمندگان نُجَباء در شمال تکریت توسط جنگنده‌های آمریکایی، بمباران نیروهای بسیج مردمی در جریان آزادسازی اسپایکر توسط جنگنده‌های آمریکایی و حتی یاری رساندن این جنگنده‌ها به تروریست‌های داعش در مناطق محاصره شده توسط حشد شعبی.

* در شرایط کنونی می‌توانید بفرمائید چند در صد خاک عراق تحت اشغال تروریست‌ها است؟

در حال حاضر کمتر از 15 درصد سرزمین عراق در دست تروریست هاست که محدود به شهر موصل و بخشی از استان الانبار می‌شود. یادآور می‌شوم، سابقاً شمال و جنوب شهر بغداد، بخشی از استان بابل، قسمتی از استان دیالی و بخش عظیمی از استان صلاح‌الدین در سیطره تروریست‌ها بود که به لطف خدا همگی به دست رزمندگان غیور الحشد الشعبی آزاد شد.

* برنامه نیروهای مقاومت مردمی برای آزادسازی موصل چیست؟ به نظر شما چه زمانی را باید پایان داعش در عراق دانست؟

به عنوان زیر شاخه‌ای از مقاومت اسلامی مصریم که در عملیات آزادسازی استان نینوا شرکت کنیم حتی اگر شرایط جنگ طوری پیش برود که با آمریکا و داعش در یک زمان در دو جبهه به نبرد بپردازیم چرا که عدم حضور ما در این عملیات به منزله تقسیم عراق و بازگشت داعش به بدنه نیرو‌های امنیتی عراق است که همه اینها به برپایی پایگاه‌های نظامی آمریکایی در این کشور خواهد انجامید. به امید خدا نبرد موصل آخرین نبردی خواهد بود که کار داعش در عراق را یکسره می‌کند.

همچنین در مورد مسئله زمان باید گفت که این به شجاعت دولت عراق بر می‌گردد که تا چه اندازه توانایی مقابله با آمریکا را دارد.

* کمی درباره توان نیروهای مردمی و الحشد الشعبی در عراق برایمان توضیح دهید؟

قدرت بنیادین نیروهای مقاومت اسلامی، مهارت‌های اساسی آنهاست که در راس آن، جنگ‌های پارتیزانی است. تمامی گروه‌های مقاومت اسلامی زیر نظر نیروی قدس سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران آموزش دیده‌اند که به تسلط لازم در انواع جنگ‌های خیابانی و همچنین ساخت موشک‌های جنگی رسیده‌اند.

* ترکیه اخیراً مدتی است با اعزام نظامیانش به شمال عراق، حاکمیت این کشور را نقض کرده. به نظر شما ترکیه در عراق به دنبال چیست؟

نظامیان ترکیه با نقشه آمریکایی‌ها وارد خاک عراق شده‌اند تا مانع حرکت نیروهای بسیج مردمی به سمت موصل شوند و در این راستا بسیاری از تجهیزات آمریکایی را نیز با خود وارد عراق کرده‌اند ولی آنها باید بدانند که پاسخ آنها را در وقتی مناسب خواهیم داد.

* نگاه شما به جنایت اخیر عربستان در اعدام شیخ نمر باقر النمر چگونه است؟ به نظر شما آل‌سعود تاوان این جنایت را خواهد داد؟ پیامدهای این اقدام برای سعودی‌ها و چگونه خواهد بود؟

در خصوص جنایات اخیر رژیم سعودی باید گفت که بی‌شک شکست‌های اخیر سعودی‌ها در یمن و همچنین شکست‌های پی‌در‌پی گروه‌های تروریستی مورد حمایت مالی و تسلیحاتی آنها در سوریه و عراق، منجر به تخریب و تضعیف روحیه آنها شده و به این واسطه حکام نادان سعودی خشم و غضب خود را با قتل عام مردم بی‌گناه و شیعه نیجریه و همچنین اعدام شیخ نمر باقر النمر تخلیه می‌کند که این نشانگر نادانی، سفاهت و خوی وحشی آل‌سعود است.

* نقش آل‌سعود در ایجاد فرقه‌گرایی و بی‌ثباتی در خاورمیانه را چقدر می‌دانید؟

سعودی‌ها از زمانی که با حمایت‌های همه جانبه انگلیس درصدد تاسیس فرقه وهابیت برآمدند؛ جنگ طایفه‌ای را به راه انداختند. تنها نمونه‌ای کوچک از طایفه‌گری سعودی‌ها را می‌توان تاسیس و حمایت گروه تروریستی داعش دانست که فقط برای تخریب و قتل مردم بی‌گناه چه سنی و چه شیعه به وجود آمده؛ آنها حتی خود را تا چند کیلومتری شهرهای کربلا و نجف با هدف تخریب رساندند که ما به یاری خدا و به همت جوانان بسیج مردمی توطئه شوم آنان را خنثی کردیم. ۹در این شرایط باید گفت نظامی که سنگ بنایش براساس کشتار مردم بی‌گناه و تخریب و طایفه‌گری بنا شده چه طور می‌شود که حامی طایفه‌گری نباشد؟!

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha