چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
مدرسه علمیه علویه نجف اشرف

حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین سید مرتضی کشمیری گفت: نجف اشرف در سال های اخیر حوادث و اتفاقات سخت و دشواری را پشت سر گذاشت، اما کوه که با این اتفاقات تکان نمی خورد، بلکه این سختی ها باعث شد علما و حوزویان و در راس آنها مرجعیت شیعه حوزه علمیه را حفظ کنند و تمام سختی ها را در این راه تحمل کنند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین سید مرتضی کشمیری نماینده آیت الله العظمی سیستانی در اروپا در سفر خود به نجف اشرف از مدرسه علمیه علویه بازدید کرد.

مدرسه علویه بزرگ ترین مجتمع علمی حوزوی و مسکونی برای طلاب است که توسط آیت الله سیستانی در نجف اشرف بنا شده است.

حجت الاسلام کشمیری در جریان بازدید از مدرسه ضمن اظهار شگفتی از کیفیت بنای این ساختمان و مجتمع حوزوی و تناسب آن با شهر مقدس نجف اشرف گفت:

شیعیان از زمانی که با مکان قبر شریف امیرالمؤمنین(ع) آشنا شدند، در این مکان به نشر علوم دین و احکام شریعت پرداختند و قدیمی ترین روایتی که در این زمینه وارد شده مربوط می شود به روایت داود رقی که روایت می کند هنگامی که به زیارت قبر مطهر امیرالمؤمنین(ع) مشرف شد، گروهی را دید که دور مردی جمع شده اند و به سخنان او گوش می دهند. به طرف آنها رفت و متوجه شد شیعیانی هستند که به سخنان یک فقیه گوش می دهند. پرسید این شیخ کیست؟ گفتند ابوحمزه ثمالی است.

پس از آن نیز حلقات درس و علوم دینی در شهر نجف توسط شیخ طوسی ادامه یافت و حرم مطهر امیرالمؤمنین(ع) به عنوان مرکز فعالیت های علمی بود و بدین ترتیب نجف اشرف همواره مرکز علم و فتوا و تجمع فقها و علما و ادبا بوده و کتب تراجم، نام های این علما را بر شمرده است و آثار زیادی نیز از آنها برجای مانده که تراث ارزشمند شیعه را تشکیل می دهد.

وی افزود: نجف اشرف در سال های اخیر حوادث و اتفاقات سخت و دشواری را پشت سر گذاشت، اما کوه که با این اتفاقات تکان نمی خورد، بلکه این سختی ها باعث شد علما و حوزویان و در راس آنها مرجعیت شیعه حوزه علمیه را حفظ کنند و تمام سختی ها را در این راه تحمل کنند و در این راه مدارس زیادی را بنا کردند که از جمله آنها مدرسه بزرگ علویه می باشد که از بنایی بزرگ و با امکانات عالی برخوردار است و در فضایی به دور از جنجال و هیاهوی شهر ساخته شده تا فضایی آرام جهت درس خواند و مطالعه فراهم شود.

این مدرسه در زمینی به مساحت تقریبی 70 هکتار بنا شده است و دارای 86 سالن برای برگزاری درس و دفاتر اداری و مسجدی با گنجایش 250 نمازگزار می باشد و 500 حجره نیز برای سکونت طلاب در نظر گرفته شده است.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha