یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
حجت الاسلام والمسلمین قمی

حوزه/ معاون بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به تلاش دشمنان گفت: امروزه، دشمنان یک گام به جلو برداشته‌اند و به جای تمرکز بر شیعه‌هراسی، به دنبال حذف شیعیان هستند؛ نمونه‌های این حرکت را در یمن، بحرین و نیجریه مشاهده کرده و ما هم وظیفه داریم وحدت جهان تشیع را حفظ کنیم و بدانیم که نگاه تکفیری، نگاه حداقلی است که اجازه ندارد به نام اسلام سخن بگوید.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» حجت الاسلام والمسلمین قمی، امروز در اختتامیه دهمین اجلاس مدیران و نمایندگان المصطفی(ص) ضمن تقدیر و تشکر از آیت‌الله اعرافی و مسئولان المصطفی(ص) به دلیل زحمات و تلاش فراوان در سراسر جهان، اظهار داشت: جامعه‌المصطفی(ص) یکی از نهادهای موفق جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین‌‌الملل به شمار می‌رود و عنایت رهبری(مدظله‌العالی) به آن، شاهدی بر این مدعاست.

معاون بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری افزود: دلیل توفیقات جامعه المصطفی(ص) دردی است که در این زمینه احساس شده است.

وی با اشاره به نشانه‌های موفقیت المصطفی(ص)، گفت: این مجموعه گفتمان متناسب با حوزه تمدن اسلامی و انقلاب اسلامی را در دنیا نمایندگی می‌کند.

حجت الاسلام والمسلمین قمی با اشاره به سه گفتمان موجود در دنیا، خاطرنشان ساخت: لیبرالیسم، وهابیت و مقاومت، سه گفتمان موجود در دنیاست؛ ستاره گفتمان لیبرالیسم، ستاره‌های غربی؛ ستاره و نماد گفتمان وهابیت، داعش و ستاره گفتمان مقاومت ستاره هایی همچون «سیدحسن نصرالله» و «آیت‌الله آصفی» می باشند.

معاون بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری با بیان این که نمایندگی این ادبیات بین‌المللی، بر دوش جامعه‌المصطفی(ص) قرار دارد، خاطرنشان ساخت: جامعه‌المصطفی(ص) فکری را نمایندگی می‌نماید که تمدن اسلامی را بارور می‌سازد.

*به چشمه در حال جوشش المصطفی افتخار می کنیم

عضو خبرگان رهبری به اهمیت حضور اندیشمندان در عرصه‌های گوناگون اشاره کرد و ابراز داشت: شاید هنوز از نظر کیفی اندیشمندان کمی داشته و ممکن است از نظر رقابت با رقبا در جهاتی عقب بمانیم؛ ولی این چشمه در حال جوشش است؛ پس باید به المصطفی(ص) به خاطر این جوشش افتخار کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین‌ قمی وجود چنین روحیه‌ای را در حوزه، موجب سر پا ماندنش دانست و اظهار داشت: جامعه‌المصطفی(ص) به سنت‌های حوزوی توجه دارد و به آن اهتمام می‌ورزد و برخورداری از چنین روحیه‌ای، موجب پرورش طلابی فاخر شده است.

*نظام آموزشی المصطفی(ص) در جهان بی بدیل است

معاون بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری نظام آموزشی جامعه‌المصطفی(ص) را در جهان بی‌بدیل ارزیابی کرد و خاطرنشان ساخت: آموزش‌های علمی و نظری در کنار شیوه‌های اخلاقی و تربیتی، موجب بصیرت‌افزایی در طلاب می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین‌ قمی با اشاره به اینکه جامعه‌المصطفی اشخاصی را تربیت می‌کند که دردمند هستند، افزود: دردمند بودن، یکی از نعمت‌های الهی است؛ اگر احساس درد نبود، کسی دنبال درمان نمی‌رفت؛ طلاب جامعه‌المصطفی(ص) همه زندگی را رها می‌کنند و به این جا می‌آیند و مدیران المصطفی هم به خاطر دردمند بودن، سختی را به جان می‌خرند و به کشورهای دیگر می‌روند.

وی ادامه داد: همه این مسائل موجب شده است که بصیرت ارزشمندی یافته و در برابر تحجر، احساس بصیرت کنند.

معاون بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری با بیان این که استادان المصطفی نیز دردمند هستند و دردمندی را در طلاب نهادینه می‌نمایند، در ادامه به اموری اشاره کرد که لازم است المصطفی به آنها توجه نماید.

عضو خبرگان رهبری در این باره گفت: مسئولان و دست‌اندرکاران جامعه‌المصطفی باید کار المصطفی(ص) را فراتر از تمدن اسلامی ببینند و لازم است نگاه تمدن‌ساز و فرهنگ‌ساز داشته باشند؛ نه اینکه فقط به آموزش‌های خشک بسنده کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین‌ قمی ادامه داد: ممکن است برخی معتقد باشند که جامعه‌المصطفی(ص) باید در نگاهی کاملاً سنتی و حوزوی محصور شود و از سوی دیگر، بعضی به تربیت کادر اعتقاد داشته باشند تا در کشورهای گوناگون، در زمینه‌های مختلف علمی به فعالیت مشغول شوند.

وی ادامه داد: ما گرچه مسئولیت جمهوری اسلامی ایران را در قبال جوامع دیگر نفی نمی‌کنیم؛ ولی علوم انسانی در هدایت جامعه نقش اساسی دارد؛ پس بدین ترتیب، لازم است به علوم انسانی اسلامی توجه ویژه داشته باشیم و رشته‌هایی که در آنها حرفی برای گفتن داریم، توسعه دهیم و به کشورهای دیگر نیز عرضه نماییم تا بتوانیم نقش تمدنی را ایفا کنیم.

*توجه همراه با حساسیت به رقبا ضروری است

معاون بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری با تأکید بر حرکت رقبا و فعالیت‌هایشان تصریح کرد: باید به رقبا با حساسیت توجه داشته باشیم؛ چراکه آشنایی با نظامات آنها ضرورت فراوان دارد.

وی افزود: متأسفانه، از دوران صفویه به بعد، مقداری درون‌نگر شده‌ایم و لازم است تجربه‌های خوب گذشته را برجسته‌تر نماییم.

حجت‌الاسلام والمسلمین‌ قمی اظهار داشت: لازم است اختلافاتی را که در جهان اسلام وجود دارد، اختلافات درون‌تمدنی تفسیر نماییم، نه اختلافات تمدنی.

*امروز دشمنان به دنبال حذف شیعیان هستند

عضو خبرگان رهبری در ادامه، با اشاره به تلاش دشمنان ابراز کرد: امروزه، دشمنان یک گام به جلو برداشته‌اند و به جای تمرکز بر شیعه‌هراسی، به دنبال حذف شیعیان هستند؛ نمونه‌های این حرکت را در یمن، بحرین و نیجریه مشاهده کرده و ما هم وظیفه داریم وحدت جهان تشیع را حفظ کنیم و بدانیم نگاه تکفیری، نگاه حداقلی است که اجازه ندارد به نام اسلام سخن بگوید.

معاون بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری در پایان، بر ارتباط نخبگانی تأکید ورزید و تصریح کرد: باید شبکه‌ای از نخبگان شناسایی کنیم که همسو و همفکر ما باشند و از سوی دیگر، اصلاح نظام رفتاریمان و شیعیان کشورهای دیگر مهم است.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha