سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۲۱ شوال ۱۴۴۵ | Apr 30, 2024
حجت الاسلام مهدی شریعتی تبار - مشهد

حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین شریعتی تبار گفت: لازمه تعلیم مردم دنیا، فراگیری زبان از سوی حوزویان است و ما اگر بخواهیم پیام اسلام را به جوانان اروپا و آمریکا برسانیم، باید کتاب ها وآثاری به زبان های زنده دنیا ترجمه شوند و مبلغان به زبان های مختلفی تسلط داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از مشهد، حجت الاسلام والمسلمین مهدی شریعتی تبار، در بازدید جمعی از طلاب سراسر کشور از بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی، در مشهد گفت: انقلاب اسلامی به وسیله یک فقیه بزرگ و برجسته حوزه علمیه حضرت امام خمینی(ره) و با همراهی یک ملت تربیت شده، به ثمر رسید و محصول این انقلاب تشکیل نظام جمهوری اسلامی و مردم سالاری دینی بود.

مدیر بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی ادامه داد: این انقلاب برخاسته از حوزه های علمیه و فقه امام صادق(ع) است و هدفش انتقال پیام صلح و عدالت به جهان بوده که به شدت مورد نیاز جامعه بشریت است.

وی با اشاره به حدیثی از امام رضا(ع)، عنوان کرد: در این حدیث شریف امام رضا(ع) که هم نوید بشارت و هم اتمام حجتی به همه نهادهای فرهنگی، روحانی و تبلیغی است، می فرمایند "اگر مردم با هر نژاد، رنگ و ملیتی با زیبایی های اخلاق و گفتار ما آشنا شوند، حتما از ما تبعیت می کنند."

حجت الاسلام والمسلمین شریعتی تبار اضافه کرد: اسلام، قرآن و فقه امام صادق (ع) حرف خدا برای تمامی بشریت است. پیام قرآن و اسلام پیام جهان شمول است و برای تمام بشریت در تمام زمان هاست و محدودیت جغرافیای و زمانی ندارد.

وی با بیان اینکه فقها، علما و حوزه های علمیه ، این پیام الهی را باید برای بشریت برسانند، زیرا فلسفه و رسالت وجودی حوزه ها همین است، تصریح کرد: تعلیم مردم باید متناسب با زمان در فضای حقیقی و مجازی صورت گیرد.

مدیر بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی افزود: لازمه تعلیم مردم، فراگیری زبان از سوی حوزویان است و ما اگر بخواهیم پیام اسلام را به جوانان اروپا و آمریکا برسانیم، باید کتاب ها وآثاری به زبان های زنده دنیا ترجمه شوند و مبلغان به زبان های مختلفی تسلط داشته باشند.

وی تصریح کرد: بشریت امروز به شدت تشنه پیام هایی از جمله حقوق بشر، آزادی، عدالت، مهرورزی و محبت نسبت به مردم و هر آن چه که بشریت برای حیات طیبه خودش به آن ها نیاز دارد، است.

حجت الاسلام والمسلمین شریعتی تبار یادآور شد: امروز تحصیل، تبلیغ، پژوهش و فعالیت های علمی و پژوهشی و حوزوی ما باید به دلایل مختلف، جهادی و انقلابی باشد. زیرا این مطالبه ای است که ائمه اطهار(ع) و انقلاب اسلامی در فراگیری و شناخت عمیق آموزه های اسلامی و روش های تبلیغی و اطلاع رسانی در داخل و خارج از کشور از ما دارند.

مدیر بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی در ادامه به بیان گزارشی از فعالیت های بنیاد پرداخت و عنوان کرد: بنیاد پژوهش ها، در دوران فعالیت بیش از ۳۰ ساله خود، ۱۳ میلیون کتاب در یک هزار و 359 عنوان تولید کرده که از این میان، تعداد ۱۰۴ عنوان اثر، حائز رتبه برتر، برگزیده کتاب سال جمهوری اسلامی و حوزه علمیه شده اند.

حجت الاسلام والمسلمین شریعتی تبار با اشاره به این که بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی در سال 1363 توسط تولیت وقت مرحوم آیت الله واعظ طبسی(ره) تاسیس شد، افزود: این مرکز، در کنار سایر نهادهای فرهنگی از جمله دانشگاه بین المللی امام رضا(ع)، علوم اسلامی رضوی و مدارس مختلف تاسیس شد، تا حوزویان و دانشگاهیان درباره مسائل اسلامی تحقیق و پژوهش داشته باشند و آثاری را به جامعه هدف ارائه دهند.

وی به محورها و موضوعات راهبردی این مرکز اشاره و تصریح کرد: در گروه‌های پژوهشی، مطالعات قرآنی، تفسیر، علوم و مباحث قرآنی، حدیث پژوهشی، مطالعات حدیث، نهج البلاغه و منابع حدیثی، اخلاق و تربیت اسلامی، فقه، اصول و مبانی حقوق اسلامی، فرهنگ و سیره رضوی، انقلاب اسلامی و تمدن نوین اسلامی و کلام و اندیشه اسلامی از محورها و موضوعات راهبری ماست که به وسیله پژوهشگران پیگیری می شود.

مدیر بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی بیان کرد: تولیت آستان قدس در رویکرد جدید بنیاد تاکید دارند که در کنار کارهای اساسی و بنیادین به نیازهای فرهنگی روز جامعه، زائران، نسل جوان و نظام اسلامی توجه ویژه ای شود. از این رو، این مرکز در کنار کارهای بنیادین، توجه به نیازها و خلاءهای فرهنگی روز جامعه را از رسالت های اصلی خود می داند.

وی افزود: باید در کنار کارهای بنیادین و احیای تراث، به نیازهای نسل جوان و مسائل مستحدثه توجه شود و بخش عمده مطالعات در این راستا قرار گیرد. این مسئله از رسالت های مهم حوزه های علمیه و مراکز علوم اسلامی و پژوهشی است.

حجت الاسلام والمسلمین شریعتی تبار در پایان گفت: بحث نیاز سنجی و شناسایی نیازهای مخاطبان بسیار مهم است. پژوهش ها باید مسئله محور باشند تا درد و مشکل جامعه حل شود. از این رو در حوزه نیازسنجی نیز بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی این آمادگی را دارد تا با محققان قراردادی منعقد و از آنان حمایت و مساعدت کند.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha