به گزارش خبرگزاری «حوزه» از فارس، حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر عندلیبی تولیت مدرسه امام صادق(ع) شهرستان داراب، امروز در جمع طلاب و روحانیون این حوزه علمیه وجمعی از مردم این شهرستان اظهار داشت: اسلام در ابعاد گوناگون، حتی در مسائل اقتصادی و شغلی اصولی دارد که آموزش آنها به رعایت قوانین صحیح در زندگی اجتماعی کمک می کند.
وی افزود: اصول کسب و کار و دیگر قوانین، به نوع نگاه به انسان و هدف نهایی او، همچنین دنیا و نقش آن در سعادت انسان و رابطه دنیا و آخرت و دیگر اعتقادات و ارزش ها وابسته می باشد.
تولیت مدرسه امام صادق(ع) داراب گفت: داشتن شغلی آبرومند و درآمدی مناسب برای برپاکردن یک زندگی خوب نیز اصولی مخصوص به خود دارد که این اصول از نوع نگاه انسان به کار و کارکردهای آن نشئت می گیرد.
استاد حوزه فارس گفت: کسی که کار را نه تنها وسیله ای برای امرار معاش، بلکه از عوامل مهم در عزت، استقلال و اعتماد به نفس خود می داند، از اصول متفاوتی پیروی می کند، لذا این دو گروه اخلاقشان متفاوت است.
وی افزود: کسانی که خود را عضو فعال و تاثیر گذار جامعه و بیکاری را موجب سرخوردگی می دانند با کسانی که مبنایشان فقط خود خوردن و خوب گشت و گذار کردن ات، متفاوت هستند.
حجت الاسلام عندلیبی گفت: کسی که معتقد است نمی توان از اخلاق و آداب دینی در حوزه کسب و کار سخن گفت، در مقایسه با کسی که کار را یک وظیفه و مسئولیت اجتماعی می داند و چنانچه هیچ نیازی هم نداشته باشد، باز بر اساس وظیفه اجتماعی و مسئولیت اخلاقی بیکار نمی ماند، اصول مختلفی را دنبال می کند.
تولیت مدرسه امام صادق(ع) گفت: اسلام پاداش کسانی را که در راه تامین معاش خود و خانواده شان تلاش می کنند، هم سنگ پاداش مجاهدان و رزمندگان راه خدا می داند و در مقابل ، انسان های بیکار را لعن و نفرین می کند.
وی بیان کرد: دین مبین اسلام، اشتغال و کار حداکثری را توصیه می کند و لذا همه پیامبران و امامان برای تامین مخارج زندگی خود و خانواده شان کار می کردند.
حجت الاسلام عندلیبی اظهار داشت: دین ما بر اساس همین مبانی و ارزش ها سبک خاصی از کسب و کار را به انسان ها توصیه کرده است. ساده گرفتن معامله، آسان گیری در مقابل بدهکاران، پس گرفتن کالای فروخته شده، قسم نخوردن در کسب و کار و ... برخی از این توصیه ها هستند.
وی اضافه کرد: برای افزایش حس معنویت در فضای کسب و کار، کاسب در دین اسلام حبیب خدا معرفی شده است. وقتی کسی خود را در جایگاه دوست خدا شناخت، تلاش می کند از خواسته الهی پیروی کند و صبغه ی الهی به خود بگیرد.
استاد حوزه شیراز گفت: حرص در جمع مال و افراط در کار از نظر اسلام موجب زیر پا گذاشته شدن وظایف اولیه ی اخلاقی و شرعی و بی توجهی به حقوق همسر و فرزندان می شود.
وی یادآور شد: در روایات متعددی اخلاق نیکو یکی از عوامل گشایش رزق و روزی و اخلاق بد یکی از عوامل تنگ دستی و فقر معرفی شده است.
تولیت مدرسه امام صادق(ع) داراب گفت: انسان به دلیل برخورداری از بعد عقلانی، همواره به دنبال پیدا کردن روابط حاکم میان رفتارها و گفتارهای انسان با آثار و کارکردهای آن است.یافتن دلیل و حکمت قوانین جاری در زندگی بشر، او را به سوی نوعی نشاط و پویایی در محیط خانواده و زندگی اجتماعی سوق می دهد.
وی در پایان گفت: همه افراد جامعه به خصوص قشر جوان، چنانچه از حکمت کاری با خبر باشند و پاسخ قانع کننده ای برای انجام دادن کاری داشته باشند، با همت و انگیزه بیشتری آن کار را انجام می دهند و در نتیجه لذت انجام آن کار را بهتر درک و در مقابل سختی هایش بیشتر مقاومت می کنند.