پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
جنگ نرم

حوزه/ رئیس مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی ، بیان قرآن کریم از شیوه های مختلف حمله دشمنان در جنگ نرم را تبیین کرد .

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» حجتالاسلام والمسلمین عباس رفعتی  در درس فقه رسانه در مرکز تخصصی ائمه اطهار(ع) با اشاره به حربه های دشمنان در جنگ نرم گفت: قرآن کریم شیوه های مختلف حمله دشمنان در جنگ نرم را بیان کرده که اولین آنها شیوه تمسخر است.

وی افزود: این شیوه از همان ابتدا نیز علیه همه پیامبران اعمال می شد و شیطان به هر نحوی سعی می کرد که با تحریک مردم آنها را به تمسخر بگیرند.

حجتالاسلام والمسلمین رفعتی با ذکر این مطلب که این شیوه هم اکنون نیز از سوی شبکه‏ های معاند و دشمن برای تمسخر و تخریب فرهنگی اعتقادات اسلامی مورد استفاده قرار می‏ گیرد گفت: دشمنان در این حربه از برنامهها و قالب طنز استفاده می‌کنند.

 رئیس مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی تصریح کرد: با توجه به اینکه برنامه‎های تفریحی و طنز دارای بیشترین تعداد مخاطب است، دشمنان سعی می‎کنند در لابه لای این برنامه‎ها به تخریب اعتقادات دست بزنند و از آنها برای کوبیدن دین و نظام استفاده کنند.

وی گفت: تعبیر قرآن برای این راهبرد دشمنان شیوه لعب و بازی است به این شکل که آنها سعی می‎کنند به جای تفریح و سرگرمی حلال بازیچه‎های تمسخر آمیز برای بینندگان خود ایجاد کنند.

استاد حوزه بیان کرد: دومین حربه رسانه‎ای دشمنان اسلام، راهبرد شایعه پراکنی است که یکی از مهمترین تاکتیک‎های دشمن در جنگ نرم محسوب می‎شود و پس از استهزا قویترین حربه است.

 رئیس مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی گفت: استهزاء ، بیشتر افراد سطحی را جذب و درگیر میکند، چون از جنس شوخی وبازی است؛ وقتی حجاب مورد تمسخر واقع شد دختر جوانی که میخواهد حجاب داشته باشد تضعیف می شود، ولی در بحث شایعه افکنی ممکن است که خواص را نیز گمراه کند.

وی افزود: در این بین امکان دارد که شاخص‏‎های جامعه و نخبگان و گروههای مرجع را هدف قراردهند؛ قطعا این گروههای هدف گاهی ناخواسته اینکار را نجام می دهد.

حجتالاسلام والمسلمین رفعتی بیان کرد: معنی لغوی شایعه لزوما دروغ نیست، بلکه ریشه آن از اشاعه و بیشتر اشاعه امر مبهم است؛ 80 درصد شایعه دروغ است و اگر 20 درصد مطالب راست باشد دشمن سعی می‎کند از 20 درصد راست استفاده کنند و دروغ هشتاد درصدی را بیان کنند.

 رئیس مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی بیان کرد: قرآن کریم نیز به این مفهوم اشاره میکند که دشمنان سعی میکنند دروغ را با راست مخلوط کنند تا فضا را برای شناخت کمرنگ کنند.

وی گفت: در گذشته مردم به دلیل عدم دسترسی به منابع اطلاعاتی شاید حق داشتند که این شایعه ها را باور کنند ولی امروز در یان عرصه ممکن است با یک شایعه بخش عظیمی از آرا را در انختابات جابجا کند.

استاد حوزه بیان کرد: در جنگ نظامی نیز در صدر اسلام دشمنان از شایعه استفاده میکردند که این مساله عنصری برای تضعیف روحیه مسلمانان و روحیه دادن به لشکریان خود بود؛ از جمله شایعه شهادت پیامبر(ص) در حین جنگ‎ها که با همین هدف صورت می‎گرفت.

وی گفت: خداوند در آیه 33 سوره احزاب بیان می‎کند که لَئِنْ لَمْ يَنْتَهِ الْمُنَافِقُونَ وَالَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ وَالْمُرْجِفُونَ فِي الْمَدِينَةِ لَنُغْرِيَنَّكَ بِهِمْ ثُمَّ لَا يُجَاوِرُونَكَ فِيهَا إِلَّا قَلِيلًا؛ در اینجا خداوند به پیامبر امر می‎‏کند که دشمنانی که سوار بر امواج رسانه با شایعه مردم را متزلزل می‏کنند اگر دست از کار خود نکشند تو را قوت میدهیم و برآنها پیروز میکنیم و بر آنها مسلط میکنیم و در ادامه تو باید اینها را از مدینه تبعید کنی و اگر دوباره دست به این کار زدند مجازات‎های بدتری که حد اشد آن کشتن این افراد است را انجام دهی.

وی اظهارکرد: هیچ آیهای در قرآن نسخ نشده است فقط آیاتی که به خود پیامبر(ص) تکلیف شده و آن تکلیف نیز ویژه بوده است برای دیگران تکلیف زا نیست وگرنه آیاتی چون مدثر نیز برای ما تکلیف آور است و پیام آن برای همه عالمان دین است که برخیزند و به نهضت تبلیغ بپردازند.

این استاد حوزه بیان کرد: امروزه عده‎ای برای اینکه غربی‎ها نسبت به مسایلی چون حقوق بشر غربی حساسیت کمتری روی ما داشته باشند، مباحثی مطرح می‎کنند که نتیجه آن عدول از احکام قرآنی است در حالی که نباید به خاطر خوشایند دشمنان حدود الهی را معطل کرد؛ در حالی که خود غربی‎ها به اعدام دسته جمعی و کشتارهای ویرانگر دست می‏زنند، ولی کسی آنها را مواخذه نمی‎کند.

وی گفت: دشمنان برای فراگیر کردن و اثرگذاری شایعات سعی می کنند از نیروهای درونی خود در جامعه اسلامی بهره بگیرند.

 

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha