یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
حجت الاسلام و المسلمین عبدالکریم بهجت پور

حوزه/ رئیس موسسه تمهید و استاد قرآن با اشاره به اهمیت بازشناسی قرآن کریم به مردم از سوی مبلغان، بر لزوم تلاش در زمینه توسعه فرهنگ قرآنی در جامعه تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین بهجت پور پیش از ظهر امروز در همایش انس با قرآن ویژه مبلغان ماه رمضان دفتر تبلیغات در مرکز همایش های غدیر دفتر تبلیغات اسلامی گفت: زمانی که از انس با قرآن سخن گفته می شود باید مشخص شود که این اقدام تا چه حد می تواند در عرصه های مختلف موثر باشد.

وی افزود: امام علی(ع) فرمودند که هر کسی که با قرآن انس بگیرد از جدایی از دوستان وحشتی نخواهد داشت؛ مفهومی که از این روایت برگرفته می شود، آن است که این کتاب می تواند جای دوست را گرفته و در کنار انسان به عنوان یک دوست قلمداد شود و در این عرصه تا جایی پیش رود که جای همه دوستان را هم بگیرد.

استاد قرآن بیان کرد: استظهار و دلگرمی دوستان به انسان و پشتبیانی که دوستان در زمان خطر و در تکمیل شادی ها به انسان می کنند مورد توافق همه ماست ولی زمانی که به ما گفته می شود که به جای این دوستان یک متن الهی کافی است باید به دقت این متن را مورد کنکاش قرارداد و به آن دست یازید.

*قرآن همه آرامش ها را برای انسان فراهم می کند

حجت الاسلام والمسلمین بهجت پور اظهارکرد: در روایت دیگر آمده است که اگر به دنبال مونس هستید، همین قرآن برای شما کافی است زیرا این قرآن همه آرامش ها را برای انسان فراهم می کند؛ حضرات معصومین بیان کردند که این انس می تواند همه خلاها را برای انسان جبران کند و همه مردم نیز باید این کتاب را به عنوان بهترین دوست و یاور و پشتبیان و مشاور و راهنما و تکیه گاه ومایه آرامش خاطر تلقی کنند و اگر این اتفاق بیافتد می توان امید داشت که مردم به بسیاری از اهدافی که در زندگی خود دارند دست پیدا کنند.

وی گفت: در معنی لغوی، انس به معنی قرب و نزدیکی بیان شده است؛ این انس نتیجه شناخت و دیدن است؛ یعنی انسان بر اثر شناخت با کسی یا چیزی همراه شود و از همراهی او لذت ببرد؛ این انس دارای آثاری است که از جمله آن دوری از هر گونه دوری و ترس و.. است.

رئیس موسسه تمهید عنوان کرد: در قرآن کریم، واژه انس در برخی مباحث بیان شده است؛ در قرآن دیدن و مشاهده کردنی که موجب آرامش می شود، به معنی انس به کار رفته است؛ در قرآن حتی آتش را نیز مایه انس قلمداد کرده است زیرا این آتش در شب سرد موجب آرامش می شود.

وی افزود:در بخش دیگر بیان شده است که در زمان رشد فرزندان، آنها را مورد آزمایش قراردهید و اگر رشد را در آنها دیدید و معرفتی حاصل شد که به شما آرامش خاطر بدهد می توانید به آنها اعتماد کنید؛ قرآن کریم بیان کرده است که این شناخت پایدار نیز به انسان آرامش خاطر می دهد و به همین خاطر از واژه انس در این زمینه استفاده کرده است.

استاد قرآن بیان کرد: قرآن کریم در جای دیگر بیان می کند که سرزده وارد خانه ها نشوید و با ذکر و برخی اذکار کاری کنید که شما را بشناسند؛ قرآن کریم در همینجا نیز واژه انس را به کار می برد زیرا در اینجا این صوت و سخن باعث شناخت مایه آرامش می شود.

حجت الاسلام والمسلمین بهجت پور اظهارکرد: گاهی بین دو موجود رابطه وجشت و نفرت و بیگانگی وجود دارد و در همینجا نیز در برابر این پدیده ای که از آن وحشت و نفرت است، از واژه انس استفاده شده است؛ جن به دلیل واژه ای که ناشناخته است در مقابل انس به کار رفته است؛ انسان ها به دلیل اینکه همدیگر را می بینند آرام هستند و به دلیل اینکه جن را نمی بینند از آنها وحشت دارند.

وی گفت: مردم باید قرآن را به گونه ای بشناسند که این کتاب حقایق آرامش بخش و مباحث آرامبخش را در اختیار آنها بگذارد و آنها باید به چنین فهمی برسند؛ در سوره مدثر بیان شده است که چرا مردم از متن و کتاب و کلامی که آمده و به آنها پند می دهد و خواسته ها و خود حقیقی آنها را به یاد آنها می آورد دوری می کنند؟ سپس قرآن برای بیان شدت فرار این مردم، فرار یک وحشت شکارچی از یک وحشی شکار شده را مثال می زند.

*مشکل مردم این است که شناختی از قرآن ندارند

رئیس موسسه تمهید عنوان کرد: مشکل بشر همین است که با عناصری که موجب جهنمی شدن آنها و زیان دیدن آنها از همه ابعاد است رفاقت و صمیمیت دارند ولی از متنی که دنیا و آخرت را به آنها می دهد، دوری می کنند و از آن فرار می کنند ؛مشکل مردم این است که شناختی از قرآن ندارند.

وی افزود: بزرگترین کاری که مبلغان باید انجام دهیم آن است که مایه انس مردم با قرآن شویم و این فاصله را از بین ببریم؛ مبلغان باید مردم را به کتابی که باعث رشد مردم می شود و در نقطه ای می نشاند که حقیقت آنها را به آنها نشان دهد سوق دهد.

استاد قرآن در پایان بیان کرد: در این مسیر باید این کتاب را به مردم شناساند؛ قرآن کریم بهتر از همه ما می داند که عامل انس مردم به این کتاب آن است که این کتاب را به مردم معرفی کند؛ به همین دلیل در قالب ثمرات و اهداف خود را معرفی کرده است.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha