جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ |۹ شوال ۱۴۴۵ | Apr 19, 2024
نشست اخلاقی

حوزه/ نشست اخلاقی با حضور حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد، ویژه مدیران، معاونین و اساتید مدارس علمیه خواهران استان تهران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد، امام جمعه موقت تهران در جمع مدیران، معاونین و اساتید مدارس علمیه خواهران استان تهران گفت: یکی از واقعیاتی که قرآن کریم با بلندترین فریاد و با متقن‌ترین منطق و با روش‌ها و برنامه‌های بسیار متنوع، متذکر گردیده و در آیات نورانی قرآن بسیار برجسته می‌باشد؛ پیوند سعادت و رستگاری و یا خدای ناخواسته خسران و زیان با «عمل» است.

وی با اشاره به آیه «وَأَنْ لَیْسَ لِلْإِنْسَانِ إِلَّا مَا سَعَی»، افزود: قرآن کریم اصرار جدی دارد بر اینکه دنیا و آخرت انسان، چیزی جز عمل انسان نیست؛ نه محصول عمل، بلکه نفس عمل است.

امام جمعه موقت تهران در تعریف عمل سیئه و عمل صالح، اظهار داشت: «عمل سیئه»، عمل ناپاک، عملی که صالح نیست، آن عملی است که فی نفسه، دنیا و آخرت انسان را تباه می کند؛ اما «عمل صالح»، بستری را فراهم می کند تا انسان از فیوضات الهی بهره ببرد تا رحمت الهی نازل شود.

وی خاطرنشان کرد: این عمل صالح است که راه را برای نزول رحمت الهی هموار می‌کند.

حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد با اشاره به آیه «إِنَّ اللّهَ لاَ یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّی یُغَیِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ»، گفت: خداوند نعمتی که داده است را نمی‌ستاند مگر اینکه ما با عمل سیئه زمینه‌ از بین رفتن آن نعمت یا تبدیل آن به نقمت را فراهم آوریم.

این استاد اخلاق ادامه داد: نعمتی که خدا مرحمت فرموده است تداوم نمی‌یابد، افزایش پیدا نمی‌کند؛ مگر اینکه آن نعمت را شاکر باشیم.

وی افزود: کسانی از نعمت حیات، عقل، پیامبر، وحی و قرآن استفاده می‌برند و این نعم برای آن‌ها واقعاً نعمت است که آراسته به عمل صالح بشوند. یعنی شکر نعم الهی را به جا بیاورند و به خاطر شکرشان، این نعمت‌ها دوام می‌آورد و افزایش پیدا می‌کند. اما اگر شاکر نبودند، همین نعمت‌ها مبدل به نقمت می‌شود.

امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: اگر انسان گامی به سوی سعادت و کمال بردارد؛ بستر حرکتی برای او فراهم شود؛ راهی به سوی سعادت و یا گمراهی به روی او گشوده شود؛ همه این‌ها نتیجه‌ی عمل اوست و اگر کسانی که خدای ناکرده راهی را می‌روند که مورد امضای عقل و شرع نیست، این هم نتیجه‌ عمل آن‌هاست.

این استاد برجسته اخلاق با بیان آیه «وَ یُبَشِّرُالْمُؤْمِنِینَ الَّذِینَ یَعْمَلُونَ الصَّالِحَاتِ أَنَّ لَهُمْ أَجْرًا کَبِیرًا»، اظهار داشت: عمل صالح، ثمره «ایمان» است، این ایمان است که شما را به عمل صالح می‌رساند. عمل صالح است که زمینه «اجر کبیر» را فراهم می‌آورد.

حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد با اشاره به کتاب «التحقیق»، گفت: عمل صالح مرحله‌ اول از دو مرحله‌ کمال انسانی است.

وی در خصوص مرحله اول بیان کرد: عمل صالح، مرحله‎ اول از سیر تکاملی انسان است. بدون عمل صالح، تحولی و دستاوردی برای انسان نیست. عمل صالح موجب می‌شود که حواس و اعضای ظاهری ما به طهارت برسد. اگر آراسته به عمل صالح شدیم، اعمال ما و اعضای ما به طهارت می‌رسند و پاکیزه می‌شوند و نورانیت پیدا می‌کنند.

حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد، پیرامون مرحله دوم تصریح کرد: مرحله‌ دوم که عبارت است از «خلوص الباطن و اخلاص القلب و تزکیه النفس»، به دست نمی‌آید مگر اینکه مرحله‌ اول محقق شود و با توجه به آیه «فَمَنْ کَانَ یَرْجُو لِقَاءَ رَبِّهِ فَلْیَعْمَلْ عَمَلًا صَالِحًا»، مرحله‌ دوم، حاصل نخواهد شد مگر در سایه‌ عمل صالح؛ لذا با آنکه از یک منظر، عمل صالح مرحله‌ اول است؛ اما از یک منظر دیگر عمل صالح، جان مطلب است. برای اینکه عمل صالح هم، به دست نمی‌آید؛ مگر بعد از اینکه باطن انسان صالح شود.

امام جمعه موقت تهران در ادامه اظهار داشت: خوشا به حال کسانی که اولاً هدف را درست تشخیص دادند و بعد هم عملی که آنها را به آن هدف می‌رساند را درست تشخیص دادند که آن عمل، همان عمل صالح است.

حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد در بیان ارزش دنیا، گفت: هر چه هست، عالم آخرت است و دنیا در برابر آخرت هیچ ارزشی ندارد. تمام ارزش دنیا به این است که می‌تواند راه را برای رسیدن به بهترین آخرت هموار کند. اگر این ارزش را نداشت، فاقد ارزش بود. دنیا معبر است؛ طریق است؛ مسیر است؛ سکوی پرتاب است؛ سکوی پرش است برای رسیدن به آخرت.

امام جمعه موقت تهران با اشاره به آیه «یَعْلَمُونَ ظَاهِرًا مِنَ الْحَیَاةِ الدُّنْیَا و َهُمْ عَنِ الْآخِرَةِ هُمْ غَافِلُونَ» گفت: باطن دنیا، آخرت است؛ حقیقت عالم دنیا، آخرت است و خوشا به حال کسانی که به این سعادت دست پیدا کنند که تمام توجه‌شان را معطوف به آن عالم بفرمایند. فقط و فقط کسانی دنیا را به دست می‌آورند و از دنیا درست استفاده می‌کنند که تمام توجه‌شان به آخرت باشد.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha