جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
امام جمعه کرج

حوزه/ در اولین همایش خطبای شاخص استان البرز بر ضرورت راه اندازی منبرهای مجازی و توجه هیئات مذهبی به حفظ سلامتی عزاداران حسینی با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی تاکید شد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از کرج، اولین همایش خطبای شاخص استان البرز عصر یک‌شنبه، ۲۶ مردادماه، با حضور نماینده ولی‌فقیه در البرز و امام‌جمعه کرج، در سالن همایش‌های اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی همدانی در این جلسه بابیان اینکه کار روحانیت و تبلیغ کار سخت و سنگینی است، بیان داشت: خداوند تبارک‌وتعالی در آیه ۳۳ سوره مبارکه فصلت می‌فرماید: «وَمَنْ أَحْسَنُ قَوْلًا مِمَّنْ دَعَا إِلَی اللَّهِ» لذا تبلیغ دین از بهترین کارهاست.

وی بابیان اینکه در میان شغل‌ها، شغلی بالاتر از شغل تبلیغ دین نیست، اظهار داشت: روحانیت، لباس تبلیغ دین را به تن کرده و عقبه‌ی این لباس تاریخ انبیاء است و اگر ما امروز عزت و آبرویی داریم از سلسله‌ی جلیله ی انبیاء الهی است لذا باید روی نحوه بیان و چگونگی سخنمان دقت و توجه کنیم.

امام‌جمعه کرج با اشاره به آیه ۶۷ سوره مبارکه مائده که می‌فرماید: «یَا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ…»، عنوان کرد: خدای تعالی دستور به تبلیغ دین داده و ما نیز بر همین اساس در مسیر انبیاء حرکت می‌کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی همدانی بابیان اینکه منبر رسانه‌ی بسیار قوی و قدرتمندی است و مبلغ باید در مسیر تبلیغ از بایسته‌هایی برخوردار باشد، افزود: تبلیغ و تبیین دین و رساندن احکام الهی به مخاطبین با عقاید مختلف کار سختی است که این امر مستلزم کسب مهارت‌های لازم غیر از علم و دانشی است که هر مبلغ باید داشته باشد لذا مبلغ باید دائماً مهارت‌های فن ابقاء مطالب به مخاطب را به‌روز کرده و از روش‌های جدید برخوردار باشد.

وی بابیان اینکه ما در یک میدان جنگ قطعی قرار داریم، تأکید کرد: باید جامعه را به‌دقت رصد کرد و شناخت و سپس راه‌های پیروزی و غلبه بر دشمن را پیدا کرد.

نماینده ولی‌فقیه در استان البرز بابیان اینکه ما در دهکده جهانی زندگی می‌کنیم، خاطرنشان ساخت: در دهکده جهانی همه‌چیز عیان است و در این دهکده باید تمام شرایط و مقتضیات زندگی کردن در آن را بلد باشیم و وظیفه و کار خود را به‌خوبی انجام دهیم لذا به جریان شناسی، اقتضائات زمان و امثال‌ذلک باید توجه کرد.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی همدانی بابیان اینکه مخاطب امروز ما به اطلاعات دسترسی دارد، یادآور شد: در دنیای امروز اطاعات کاملاً در دسترس است و مخاطبان نیز اهل مباحثه و صحبت کردن هستند.

وی بابیان اینکه دشمن امروز ما در تلاش است که ما و مردم را ناامید کند، ادامه داد: دشمن سعی می‌کند امروز با کنترل ذهن و جنگ‌های هیبریدی، شناختی، روایت‌ها و اراده‌ها ما را به گرداب سکوت ببرد و ناامید کند و ایمان و عقاید اصلی مردم را از بین ببرد و آینده‌ی جوانان کشور را خراب کند لذا ما باید با جنگ کاملاً آشنا بوده و به‌روز باشیم.

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان البرز در ادامه با تأکید بر اینکه مبلغ باید به‌روز باشد، گفت: مبلغ باید ترفندهای جنگ را بلد باشد و بتواند با استفاده از ابزارهای موجود در برابر دشمنی که با تمام عِده و عُده به میدان آمده بایستد و مبارزه کند.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی همدانی افزود: «ماهیت مطلب در تبلیغ»، «شخصیت مبلغ»، «روش تبلیغ» و «ابزار تبلیغ» چهارعنصر اصلی در امر تبلیغ هستند.

وی در ادامه بابیان اینکه امروز هرکدام از مبلغان باید یک منبر مجازی داشته باشند، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب از جایگاه ویژه و خاصی برخوردارند اما ایشان دربیانی می‌فرمایند: «اگر من امروز رهبر انقلاب نبودم، رئیس فضای مجازی کشور می‌شدم» که این بیان ایشان اهمیت این موضوع را مشخص می‌کند.

رئیس شورای سیاست‌گذاری امور مساجد استان البرز بابیان اینکه تبلیغات امروز همراه با دروغ، تحریف و افتراست، عنوان کرد: دشمن امروزه تلاش می‌کند تا بر ذهن و افکار مخاطب خودش سلطه و او را کنترل کند درحالی‌که اسلام اساساً با این موضوع مخالف است و در امر تبلیغ، مبلغ باید صادق و راست‌گو باشد و بنایی بر کنترل ذهن ندارد بلکه با سخن و آموزش ذهن او را متوجه مقاصد بالاتر می‌کند و مخاطب خودش فکر می‌کند و سپس مسئولانه تصمیم درست را می‌گیرد.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی همدانی در ادامه بابیان اینکه یکی از وظایف اصلی مبلغان «ایجاد روحیه تفکر» است، به آیه ۴۴ سوره مبارکه نحل اشاره کرد و یادآور شد: در این آیه خداوند تبارک‌وتعالی از پیامبر اکرم صلی‌الله و آله می‌خواهد به نحوی تبلیغ و تبیین کند که مردم به فکر بیافتند.

وی بابیان اینکه مبلغ باید پیامی از دین را استخراج کند که مخاطب به فکر فرورود و حرکت کند، بیان داشت: قیام عاشورا پر است از پیام‌هایی که انسان را به حرکت وامی‌دارد که در این رابطه رهبر معظم انقلاب دربیانی می‌فرمایند: «امام بزرگوار ما رضوان‌اللَّه‌علیه، آن مرد حکیمِ تیزبینِ دین‌شناسِ دنیاشناسِ انسان شناس، خوب فهمید که از این حادثه برای پیشبرد هدف امام حسین علیه‌السّلام چگونه باید استفاده کند و کرد. امام بزرگوار ما، محرّم را به عنوان ماهی که در آن، خون بر شمشیر پیروز میشود، مطرح نمود و به برکت محرّم، با همین تحلیل و منطق، خون را بر شمشیر پیروز کرد. این، یک نمونه از جلوه‌های نعمت ماه محرّم و مجالس ذکر و یاد امام حسین علیه‌السّلام است که شما دیدید.»

رئیس ستاد امربه‌معروف و نهی از منکر استان البرز از «تحریف» به عنوان یکی از آفت‌های دوره اخیر یادکرد و گفت: متأسفانه نسبت‌های ناروایی را به دین نسبت می‌دهند که باید عالمانه و با دقت به آن‌ها پرداخت.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی همدانی در بخش دیگری از مسئله جمعیت به عنوان یکی از موضوعات مهم و اولویت‌های تبلیغ نام برد و گفت: مبلغ باید مسائل سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، فکری و امثال‌ذلک را بشناسد و به آن‌ها بپردازد.

امام‌جمعه کرج در ادامه افزود: مبلغ باید معنویت افزایی، جامعه را تطهیر و کژی‌های اخلاقی، رفتاری، سیاسی، اقتصادی را اصلاح کند.

وی بابیان اینکه روحانیت و مبلغان باید با عمل خود اعتماد را در جامعه افزایش دهند، گفت: مخاطبان منبر را با رفتار مبلغ مقایسه می‌کنند و اگر کسی در این دو اختلاف دید بی‌اعتماد خواهد شد.

نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان البرز با تأکید بر اینکه مبلغ باید نیازهای واقعی مردم را کشف کند و به خاطر خوش‌آمد مردم خود را دچار خودسانسوری نکند، گفت: مبلغ نباید برای سخنرانی خود به سلایق یک شخص خاص توجه کند بلکه باید نیاز عموم مردم را شناسایی و مطابق با آن‌ها به سخنرانی بپردازد.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی همدانی با اشاره به روایتی از رسول خدا صلی‌الله علیه و آله که می‌فرمایند: «مَن جاءَهُ المَوتُ وَ هُوَ یَطلُبُ العِلمَ لِیُحییَ بهِ الاِسلامَ کانَ بَینَهُ وَ بَینَ الانبیاء دَرَجَهٌ واحِدَهٌ فِی الجَنَّهِ» گفت: رسول خدا در اهمیت امر تبلیغ می‌فرمایند: «هر کس در جستجوی دانش باشد تا با آن اسلام را زنده کند و مرگ او فرارسد، در بهشت میان او و پیامبران تنها یک درجه فاصله است».

وی در بخش پایانی بیانات خود با اشاره به معضلات فرهنگی موجود، گفت: ما در جبهه‌ای قرار گرفتیم که دشمن با دقت تمام روی اقشار و گروه‌های سنی مختلف کار می‌کند و در این میدان نیز کار انفرادی اثربخش نیست و از بین بردن سرمایه و امکانات است لذا باید به‌صورت جبهه‌ای وارد عمل شد.

ضرورت تشکیل تشکل خطبای استان البرز

در  این جلسه حجت‌الاسلام‌والمسلمین مهدی ولایی برحق، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان البرز نیز به ارائه گزارشی از فعالیت‌های این نهاد پرداخت.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان البرز با اشاره به اینکه محرم امسال نسبت به سال های گذشته متفاوت است، اظهار داشت: ظرفیت های جدیدی در چند ماه اخیر شکل گرفته است به طوری که کارکردهای متفاوت از مجموعه مساجد، هیئات، بسیج و گروه های جهادی را لمس کرده ایم و انتطار می رود که در محرم امسال ظرفیت متفاوتی را تولید کنیم.

وی با اشاره به مرور بخشی از پروتکل های اعلام شده، گفت: بسیاری از هیئات مذهبی هنوز قصد برگزاری مراسم را ندارند و در دو دلی هستند، این در حالی است که در سیاست کلی نظام و جزو بندهای ابتدایی پروتکل در ستاد کرونا این است که هیئات مذهبی، مساجد و...  ترغیب شوند که مجالس را برپا کنند که دلیلش این است که اگر یک مجلس تعطیل شود مجلس مجاور شلوغ می شود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان البرز تاکید کرد: تکثَر در مجالس باعث می شود ازدحام در یک مجلس دیگر از بین می رود.

ولایی برحق یادآور شد: بسیاری از مردم تحمل در خانه ماندن در محرم را ندارند که بایستی هیئات و مساجد را ترغیب کنیم که با رعایت پروتکل های مربوطه مجالس را برپا کنند که نقش مادحین و خطبا در این میان بسیار مهم است. همچنین به هیئت امناها توصیه می کنیم تا مجالس را در فضای باز برگزار کنند که کمتر باعث حاشیه سازی ها با رعایت تمام پروتکل ها می شود.

وی افزود: نکته دیگر اینکه مجموع هیئات به علل مختلف سبت به ستاد کرونا و حاشیه های ایجاد شده قیل و قال هایی دارند که آرام کردن فضای روانی و ترغیب به برپایی مجالس می شود این قیل و قال ها را جمع کرد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان البرز خاطرنشان کرد: جان عزاداران سیدالشهدا (ع) ‌پیش ما امانت است و در برگزاری مراسم می تواند بسیار راهگشا باشد.

ولایی برحق در ادامه به فعالیت خطبا و فعالین فرهنگی استان اشاره کرد و گفت: از مجموعه دست اندرکاران اندیشه ورز توقع داریم که مجموعه خطبای شاخص استان این را شناسایی کنند و تمام هم و غمشان این باید که برگزاری این نشست ها ادامه داشته باشد.

وی فعال شدن کارگروه های مرتبط با خطبا برای ایجاد دلگرمی در بین آن ها را تاثیرگذار دانست و افزود: بایستی تشکل ساماندهی شده و سازماندهی شده به عنوان خطبای شاخص استان راه اندازی کنیم که البرز ظرفیت ببی بدیلی در این خصوص دارد.

ولایی برحق با بیان اینکه بعضی از خطبا در سطح ملی فعالیت می کنند، اظهار داشت: ظرفیت تبدیل شدن خطبای استان به یک تشکل سازماندهی شده که خود آن تشکل متکفل ساماندهی دیگر خطبا باشد در استان وجود دارد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی البرز گفت: ساماندهی فعالیت های خطبا در قالب تولید محتوا، آموزش، فضای رسانه و خدمات رسانی می تواند تاثیر زیادی در ارتقای جایگاهی خطبا داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه در فضای کانون مداحان چنین حرکتی رخ داد و اثراتش در سطح ملی از طرف البرز دیده شده است، افزود: در ذیل این تشکل باید اساسنامه ای تدوین شود و تشکل به صورت نگاه صنفی مدیریت شود.

ولایی برحق با بیان اینکه خطبا هم مشکلات خودشان را می دانند و فرصت ها را درک کرده اند، تصریح کرد: در مطالبه گری شاید در عرصه ای بتوانند بعد از مدتی نقطه علمی قوی که باعث ارتقای سطح تبلیغ چه در عرصه بانوان و چه برداران بشود ایجاد کنند.

تجلیل از مبلغ پیشکسوت

 در پایان این مراسم از زحمات و فعالیت‌های حجت‌الاسلام‌والمسلمین انصاری از قدیمی‌ترین خطبای استان البرز تقدیر و قدردانی به عمل آمد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha