شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
حجت‌الاسلام امید محلاتی

حوزه/ معاون راهبری بنیاد هدایت گفت: ورود روحانیان و مبلغان به لایه‌های اجتماعی و جامعه سازی همان مفهوم امامتی است که در سازمان تبلیغات اسلامی دنبال می‌شود و در بنیاد هدایت به دنبال محقق شدن آن هستیم.

حجت‌الاسلام امید محلاتی،‌ معاون راهبری بنیاد هدایت در گفت‌وگو با خبرنگارخبرگزاری حوزه، گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم می‌فرمایند: انقلاب اسلامی اینک وارد دومین مرحله خودسازی و جامعه پردازی و تمدن سازی شده است و در منظومه فکری رهبری تمدن اسلامی  بستری است برای کمال معنوی و بازگشت معنویت به زندگی بشر و زمینه‌سازی ظهور حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه الشریف.

وی در ادامه افزود: همچنین رهبر معظم انقلاب اسلامی، خردادماه امسال، در تجلیل از شخصیت والای امام راحل فرمودند« یکی از تحولاتی که امام خمینی به وجود آورد، تحول در نگاه به دین بود؛ مردم دین را فقط وسیله‌ای برای مسائل شخصی، مسائل عبادی، حداکثر احوال شخصی می‌دانستند؛ حضرت امام برای دین رسالت نظام سازی، تمدن سازی، جامعه سازی و انسان‌سازی و مانند این‌ها تعریف کرد و نگاه مردم به دین به کلی متحول شد.

حجت‌الاسلام محلاتی اظهار داشت:  یکی از اهدافی که در بنیاد هدایت دنبال می‌شود: ورود مبلغان و روحانیان به لایه‌های اجتماعی و جامعه‌سازی است. یعنی مبلغان و روحانیان به دنبال زمینه‌سازی ظهور و الهی شدن انسان‌ها با تأسی از امام راحل و رهبر معظم انقلاب وارد لایه‌های دیگری ماورای نماز،‌ روزه، مناسک،‌ عبادات و دعا شود.

وی با بیان این‌که ورود روحانیان و مبلغان به لایه‌های اجتماعی و جامعه سازی همان مفهوم امامتی است که در سازمان تبلیغات اسلامی دنبال می‌شود و در بنیاد هدایت به دنبال محقق شدن آن هستیم،‌ ادامه داد:  سیر تبدیل مبلغان و روحانیان از امام جماعت به امامان روستا و امام محله با خواندن ۴ کتاب و برگزاری جلسات آموزشی و کلاس ممکن نیست، بلکه نیاز است که یک شخص با تجربه، با انگیزه، دلسوز و دارای سعه‌ی صدر به عنوان راهیار کنار امام قرار بگیرد  و ضمن اقناع اندیشه و ایجاد انگیزه قدم به قدم هدایت و حمایت و نظارت بر امام داشته باشد.

معاون راهبری بنیاد هدایت با اشاره به ضرورت ارتباط مستمر راهیار و امام افزود: هنگامی‌که ارتباط مستمر و دوستانه‌ راهیار با امام برقرار شود، راهیار می‌تواند با ایجاد انگیزه و دغدغه مند کردن مبلغ، ارائه طرح و برنامه، نقشه و سند تحول و شناسایی نقاط ضعف و قوت مبلغ و امام، ‌تدوین برنامه آموزشی و برنامه رشد مبلغ، با توجه به نیاز شخصی افراد،  به تحقق این هدف کمک کند.

وی با تصریح به سخت بودن این ارتباط تأکید کرد: ایجاد رابطه دوستانه، الگودهی و هدایت کردن مبلغان در جهت و مسیر درست، مطابق با ایده تحول اجتماعی مسجد محور مهم‌ترین وظیفه‌ای است که یک راهیار در بنیاد هدایت دارد.

حجت‌الاسلام محلاتی با اشاره به مراحل هدایت‌گری یک راهیار برای امام بیان کرد: ایجاد اقناع و پذیرش ذهنی در امامان ، ایجاد انگیزه لازم و کافی برای اقدام و عمل ، توانمندسازی و ارتقاء مهارت‌های تبلیغی، ایجاد جرئت اقدام، انجام حمایت‌های تخصصی  و برطرف کردن موانع فعالیت امامان، رساندن ایشان به استقلال تامّ و گسترش و توسعه اقدامات (بالندگی امامان) بخشی از مراحل هدایت‌گری یک راهیار برای امامان است.

وی با اشاره به خصوصیات مورد نیاز برای راهیاری ابراز داشت: مهم‌ترین ویژگی‌ای که راهیاران باید داشته باشند، تجربه شخصی امامت، قدرت انتقال مفاهیم و اعتقاد به راهیاری و انگیزه بالاست.

معاون راهبری بنیاد هدایت خاطرنشان کرد: داشتن شبکه ارتباطی قوی، مهارت برقراری ارتباط مؤثر، صداقت در گفتار و رفتار و گوشزد کردن فرصت‌ها و تهدیدها و اشتباهات، اعتمادسازی در مخاطب، الهام بخشی، انگیزه بخشی، مشوق بودن و آشنایی یا اصول و قواعد توصیه و مشاوره و در دسترس بودن از دیگر ویژگی‌های مورد نیاز برای راهیاران است.

وی ادامه داد: ۵ هزار امام در برنامه‌های فعلی سازمان تبلیغات تحت پوشش برنامه‌ها هستند که در سه دسته‌ی امام روستا، امام محله و پایگاه‌های اجتماعی که در سکونتگاه‌های غیر رسمی حاشیه‌ی شهرها هستند، دسته‌بندی شده است.

حجت‌الاسلام محلاتی بیان داشت: برای تحت پوشش قرار دادن این پنج هزار نفر نیاز به شبکه گسترده متشکل از راهیاران ملی،‌ منطقه‌ای و استانی است که شبکه راهیاری، ارتباط، سرکشی، الگودهی، تشویق و ... این امامان را بر عهده دارند.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha