پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
دکتر نمکی وزیر بهداشت

حوزه/ وزیر بهداشت از استخدام ۲۰ هزار پرستار و اعمال ۵۰ درصد فوق العاده حقوق ویژه پرستاران خبر داد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، دکتر سعید نمکی، امروز در مراسم بزرگداشت روز پرستار که در بیمارستان مسیح دانشوری برگزار شد، ضمن تبریک میلاد باسعادت حضرت زینب کبری (س) و روز پرستار، بیان کرد: در تاریخ یک سرزمین روزها و مناسبت های زیادی به احترام افرادی نامگذاری شده است. اما مدت ‌ها فکر می‌ کردم چه قرابتی بین نام زینب، میلاد زینب (س) و روز پرستار وجود دارد؟ در این مورد دلایل زیادی وجود دارد، یکی اینکه زینب (س) پرستار زخم دیده، صبور، رنج کشیده و ستمدیده قافله کربلا بود، در جریان بیماری کووید ۱۹ وقتی که دیدم پشت لباس پرستاری نوشته بودند؛ "ما گر ز سر بریده می ‌ترسیدیم، در محفل عاشقان نمی‌ رقصیدیم" این قرابت را بیشتر احساس کردم.

وزیر بهداشت اظهار کرد: گرچه امروز دلم نمی ‌آید از آنچه که درباره مسائل مادی برای شما عزیزان دنبال می ‌کنیم، حرفی بزنم؛ چراکه مبادا خدایی ناکرده مطالبات اقتصادی و دنیوی این عزیزان باعث شود که معنویت و علو درجات این قشر عزیز را نادیده بگیریم. آنچه که جامعه پزشکی، پرستاری و بهداشت و درمان کشور در این ایام خلق کرد را با هیچ معیار مادی نمی‌ توان پاسخ داد، اما به هر حال زندگی خرج دارد و متاسفانه گاهی کرامت انسانی درگیر این مسائل مادی و دنیوی می ‌شود.

قحطی منابع

دکتر نمکی اضافه کرد: ما تلاش کردیم در این ایام و در سال قحطی منابع، اقدامی انجام دهیم. متاسفانه یکی از بدترین ایام تاریخ این مملکت را از نظر شرایط اقتصادی داریم، مدیریت می ‌کنیم. قحطسالی امسال را در هیچ سالی در تاریخ بعد از انقلاب این کشور نداشتیم. به هر حال با تجربه ای که از امور بودجه ای و مسائل مالی کشور دارم، باید بگویم تاکنون سالی به سختی امسال در نظام اقتصادی کشور نداشتیم؛ چه از نظر ارز و چه از نظر ریال، اما این تنگنایی که متاسفانه بر ما تحمیل شد، با مضایقی همراه شد که باعث شد در تهیه نیازهای نظام سلامت اعم از تجهیزات و دارو هم با بی رحمی و قساوت تحریم‌ کنندگان بین المللی که سر دسته آن هم آمریکایی‌ ها بودند، مواجه شویم. 

وی افزود: در این سال سخت تلاش کردیم، بیشترین افزایش سنواتی را برای پرسنل بهداشت و درمان کشور رقم بزنیم، در حالی که چنین پدیده ‌ای را در تاریخ سال‌ های گذشته و افزایشی در این سطح را برای حقوق و مزایای این افراد نداشتیم، به طوری که نسبت به آخرین ماه سال ۱۳۹۸، حدود ۱۰۰ درصد افزایش یافت که بار مالی سنگینی هم تحمیل کرد.

لحاظ ۵۰ درصد فوق العاده ویژه برای پرستاران از امروز

دکتر نمکی ادامه داد: برای جامعه شریف پرستاری هم از امروز ۵۰ درصد فوق ‌العاده ویژه را در احکام لحاظ خواهیم کرد، در عین حال به معاونین توسعه، درمان و پرستاری ابلاغ کردم که برای پرستاران علاوه بر کارانه از ابتدای سال، برای عزیزانی که در بخش‌ های کرونا کار می ‌کردند، فوق العاده ویژه دیگری را به عنوان "سختی کار" لحاظ کنیم که گرچه رقم ‌ها بالا نیست، اما در وسع خودمان بتوانیم سمبلی از قدرشناسی خودمان را خدمت این عزیزان اعلام کنیم.

استخدام ۲۰هزار پرستار

وزیر بهداشت با بیان اینکه امسال ۲۰ هزار مورد استخدام در جامعه پرستاری داریم، ادامه داد: در سال‌ های بعد از انقلاب اسلامی اولین بار است که در کشور ۲۰ هزار پرستار را جذب می کنیم و اولویتمان هم با پرستارانی است که به عنوان شرکتی و قراردادی در مجموعه‌ های وزارت بهداشت زحمت می‌ کشیدند و یا پرستارانی که در بخش ‌های کرونا شبانه روز تلاش می کنند، اما باز هم می‌ دانیم که کافی نیست و امیدواریم بتوانیم قدم ‌هایی را برای قدردانی مادی و معنوی از این قشر عزیز گام برداریم.

دکتر نمکی در ادامه ضمن گرامیداشت یاد شهدای دفاع مقدس و شهدای مدافع سلامت به خصوص شهدای پرستاری که در این راه جانشان را نثار کردند، افزود: امیدوارم که روح پاک این شهدا با مقربین درگاه حق تعالی، همنشین و همراه باشد.

وی با اشاره به روزهای شیوع کرونا در کشور و تلاش کادر درمان به خصوص کادر بیمارستان مسیح دانشوری، بیان کرد: در روزهای آخر دی ماه این خبر را دریافتیم که ویروسی در چین یک پنومونی بای‌لترال (عفونت هر دو طرف ریه) ایجاد می‌ کند و هنوز آن را نشناخته بودند. ما خودمان را برای حمله این ویروس آماده کردیم. درست اواخر دی ماه و اوایل بهمن ماه بود. می ‌دانستیم که ویروس، ویروس ناشناخته‌ ای است و وقتی آنتی ‌ژن ‌های آن را دیدم و با ویروس های هم خانواده اش مقایسه کردم، همه چیز برایم تازه بود و به دوستان گفتم که این ویروس قطعا با هم خانواده هایش تفاوت ‌های زیادی خواهد داشت و ما باید برای یک موجود ناشناخته ‌ای که پا به عرصه طبیعت گذاشته، خودمان را آماده‌ تر کنیم. معاون درمان را بسیج کردیم که به استان ‌ها رفته و تخت آماده کنند، دوستان دیگری را بسیج کردیم تا مقدمات تست‌ ها را فراهم کنند.

تشکر از دکتر ولایتی

وزیر بهداشت اظهار کرد: یکی از مراکزی که اولین روزها در آن آشفتگی خیال و ذهن و روح به فریاد رسید و تماس گرفت که ما حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ تخت را داریم آماده می‌ کنیم، دکتر ولایتی و بیمارستان مسیح بود. در ایامی که نمی ‌دانید که این ویروس چه موج سنگین یا سبکی را قرار است تحمیل کند، این پیام بسیار فرحبخش بود که ما در یک مرکز فوق تخصصی و مورد وثوق مردم برای بیماری‌ های تنفسی ۲۵۰ تا ۳۰۰ تخت آماده داریم.

سربازان گمنام مقابله با کرونا در دورترین نقاط کشور

دکتر نمکی ادامه داد: البته همه بیمارستان‌ ها در کشور زحمت کشیدند. در عین حال گرچه ژنرال‌ های صاحب ‌نامی در این جمع داریم، اما سربازان گمنامی را هم در دورترین نقاط این کشور داریم. در بیمارستان‌ های مرزی و استان ‌های گرفتاری که اسمی از آنها نشنیدید، اما در این مدت با همه وجود مایه گذاشتند، به عنوان مثال، در ایلام یک خانم دکتر متخصص عفونی را می‌ بینید، در کرمانشاه یک متخصص آی سی یوی گمنام، در سیستان و بلوچستان می ‌بینید یک متخصص داخلی و پزشک عمومی در آنجا غوغا کرده ‌اند که می‌ خواهی صد بار زانو بزنی و دست و پایش را ببوسی. بنابراین، علاوه بر ژنرال‌ های صاحب‌ نامی که در کشور داریم، ما ذی ‌قیمتانی داریم در مرزها و دورترین نقاط محروم این کشور که به سهم خودشان در این حماسه بزرگ ملی نقش آفرینی بزرگی کردند.

موزه ارزشمند تاریخ پزشکی کشور

وزیر بهداشت گفت: در سال ۱۳۷۱ که بیمارستان مسیح دانشوری، مرکز تحقیقات برای بیماری‌ های ریوی شده بود و سال ۱۳۷۲ که به سازمان جهانی بهداشت پیوست، بنده مسئولیت بهداشت کشور را داشتم و سعی کردم در این حلقه اتصال نقش آفرینی کنم و هیئت امنای مجموعه مسیح دانشوری بودم و این افتخار را داشتم که در ثبت مرکز تحقیقات و پیوستن آن به سازمان جهانی بهداشت این نقش کوچک را ایفا کنم. امروز هم بسیار خرسندم که علاوه بر نقش آفرینی این مجموعه در مدیریت بیماری کووید ۱۹، ما یکی از مجهزترین مراکز پیوند عضو کشور را داریم. تردید نکنید که هم من و هم معاونین مختلف و هم دکتر زالی، همه برای کمک به بیمارستان مسیح دانشوری آماده ‌ایم. بیمارستان مسیح متعلق به شخصی نیست، بلکه متعلق به ملت ایران است، یک سرمایه گرانبهای ملی است و یک موزه ارزشمند تاریخ پزشکی کشور است و به همین دلیل ما همه خودمان را مکلف می ‌دانیم که به این مجموعه کمک کنیم. قطعا در توسعه زیرساخت‌ ها درنگ نخواهیم کرد. کما اینکه در این ایام هم از هیچ کمکی نه تنها دریغ نکردیم، بلکه سعی کردیم امور را تسریع کنیم و اگر این تسریع‌ ها نبود، شاید کار به این سرعت پیش نمی‌ رفت.

دکتر نمکی تاکید کرد: آنچه که امروز همه ما را دور هم جمع کرده، همان عشقی است که در بانوی بزرگوار حضرت زینب (س)، شعله ‌ور بود و جرقه ‌ای از آن در وجود ماست. آنچه که ما را در این ایام سخت روبروی شما قرار داده، عشق و عاشقی برای خدمت به مردم این سرزمین است. امیدوارم این دستمایه بزرگ خدمت و آفرینش، همواره ما را در این صحنه گرم نگه دارد و ما روزهای بهتری را برای این مجموعه رقم بزنیم.

بلندترین شب سال را به کوتاه کردن عمر افراد تبدیل نکنیم

دکتر نمکی با اشاره به مناسبت شب یلدا و ضرورت رعایت پروتکل ها، تاکید کرد: شب یلدا را به مردمان این سرزمین که سال‌هاست سنت‌ های ارزشمند دیرینه را پاس داشتند، تبریک می‌ گویم، اما باز هم تقاضا می ‌کنم که پروتکل‌ ها را رعایت کنند و این شب بلند سال را به کوتاه کردن عمر افراد مسن و پیشکسوتان تبدیل نکنیم.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha