جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۲۴ شوال ۱۴۴۵ | May 3, 2024
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان

حوزه / نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان گفت : اقوام و مذاهب مختلف در زیر خیمه امام حسین(ع) همچون یک خانواده در خدمت رسانی به زوار پاکستانی اربعین پای کار آمدند که نشان دهنده وحدت ملی و غیرت دینی ماست.

به گزارش خبرگزاری حوزه، به نقل از روابط عمومی دفتر نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی محامی نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان در خطبه‌های نمازجمعه این هفته زاهدان، اظهار داشت: یکی از راه‌های تحصیل تقوای الهی تلاش برای رشد جامع و متوازن، تربیت دینی و پرورش اخلاقی و عاطفی فرزندان است.

امام جمعه زاهدان به قرائت و شرح دعای ۲۵ صحیفه سجادیه پرداخت و افزود: "وَ أَعِنِّی عَلَی تَرْبِیَتِهِمْ وَ تَأْدِیبِهِمْ، وَ بِرِّهِمْ، وَ هَبْ لِی مِنْ لَدُنْکَ مَعَهُمْ أَوْلَاداً ذُکُوراً، وَ اجْعَلْ ذَلِکَ خَیْراً لِی، وَ اجْعَلْهُمْ لِی عَوْناً عَلَی مَا سَأَلْتُکَ"، خداوندا مرا کمک کن بر تربیت فرزندان، ادب کردن آن‌ها و نیکی کردن به فرزندان و علاوه بر فرزندانی که دارم فرزندان پسر به من عنایت کن و آنها را برای من خیر و کمکی قرار بده از خواسته‌هایی که از تو دارم.

حجت الاسلام والمسلمین محامی، به بیان نکاتی برگرفته از این فراز پرداخت و بیان کرد: امام سجاد(ع) در این فراز به مسئولیت پدر و مادر می‌پردازد و در یک جمله سه خواسته را از خداوند متعال طلب می‌کند و از خداوند می‌خواهد تا کمک کند تا از عهده سه مسئولیت به خوبی برآید.

وی ادامه داد: امام سجاد(ع) در سه جمله بعدی سه خواسته مطرح می‌کند، ابتدا فرزند پسر طلب می‌کند و دعا می‌کند که مایه خیر قرار گیرند و پدر و مادر را در انجام مسئولیت‌ها کمک کنند.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: تربیت تلاش برای رشد انسان است، از این جهت که انسان یک موجود پیچیده و دارای لایه‌های مختلف است و امام علی(ع) در تعبیری فرموده‌اند، ای انسان گمان نکن که تو همین جرم و جسم کوچکی، در حالی که عالم بزرگتری در تو پیچیده شده‌ و خلاصه عالم آفرینشی و کسی هستی که وقتی خداوند متعال تو را آفرید به خود دستمریزاد گفت و بنابراین اگر انسانی می‌خواهد انسان دیگری را تربیت و رشد دهد این تربیت کاری پیچیده و در لایه‌های مختلف است و برای همین امام از خداوند می‌خواهد که او را کمک کند تا بتواند به خوبی فرزندانش را تربیت کند.

وی به بیان ابعاد مختلف تربیت پرداخت و گفت: تربیت عقلانی، تربیت فکری، دینی، عبادی، معنوی، اخلاقی، عاطفی، خانوادگی، اجتماعی و سیاسی، از ابعاد و عرصه‌های مختلف تربیت است که نیازمند تخصص است و برای تربیت فرزندان یا باید راه تربیت درست را بیاموزیم و یا از متخصص و کارشناس کمک بگیریم و این مسئولیت مهم پدر و مادر در برابر فرزندان است.

حجت الاسلام والمسلمین محامی، با تأکید بر اهمیت تربیت جامع و متوازن اذعان کرد: گاهی انسان تنها به یک بُعد تربیتی توجه و در همان جهت تلاش می‌کند، برای مثال تنها بر رشد علمی فرزند توجه کرده و دیگر کاری به تربیت عقلانی، اعتقادی و اخلاقی ندارد که در این صورت فرزند به‌طور متوازن رشد نکرده و همانند جسمی است که اجزای مختلف آن با هم تناسبی ندارد، مثلا بدنی ضعیف با دستانی قوی و بزرگ و یا بدنی قوی و سری کوچک و زمانی درست است که رشد کاملا متوازن، متناسب و پابه پای هم باشد.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان عنوان کرد: در میان همه این محورها چند محور اهمیت بیشتری دارد، از جمله تربیت عقلانی و دینی، چرا که ارزش انسان و امتیاز او نسبت به حیوانات و میزان ارزش عملکرد انسان به عقل اوست و معیار تشخیص اطاعت و عصیان عقل است.

وی ادامه داد: انسان بنده خداست و همین وسیله تأمین سعادت دنیا و آخرت اوست و همان گونه که برای رشد علمی فرزند برنامه ریزی دارید، باید برای رشد عقلانی و دینی او هم برنامه‌ریزی کنید.

امام جمعه زاهدان گفت: یکی دیگر از ابعاد مهم تربیت، اخلاق است، همان‌گونه که پیامبر اکرم(ص) فرمودند، من مبعوث شدم تا مکارم اخلاق را تمام کنم.

وی اضافه کرد: این تربیت‌ها زمانی اثرگذار خواهد بود که زمینه مهر، محبت و عاطفه وجود داشته باشد و بین مربی و متربی رابطه صمیمی وجود داشته باشد، تربیت کارآمدتر و کارسازتر خواهد بود و اگر متربی با مربی رابطه درستی نداشته باشد طبیعتا تربیت او چندان تأثیرگذار نیست.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: از ابعاد مهم دیگر نیکی کردن به فرزندان، مهر، محبت و عاطفه است و تربیت باید در چنین فضایی صورت کرد.

وی افزود: تربیت تلاش برای رسیدن به رشد و کمال و فرایندی تدریجی است که مربی تلاش می‌کند با همکاری متربی دست متربی را گرفته و به کمال برساند و در صورتی که متربی به دنبال رشد نباشد مربی به تنهایی نمی‌تواند کاری صورت دهد.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان در بخش دیگری از خطبه‌های نمازجمعه این هفته زاهدان، ضمن تسلیت ایام اربعین حسینی اظهار کرد: یکی از راه‌های تحصیل تقوای الهی بهره‌مندی از نور هدایت امام حسین(ع) و سوار شدن بر کشتی نجات ایشان است.

امام جمعه زاهدان ضمن گرامیداشت نام و یاد امام خمینی(ره)، شهدا و شهیدان رجایی و باهنر، عنوان کرد: در طول هفته دولت در سایر نقاط کشور و استان طرح‌های زیادی افتتاح و پروژه‌های فراوانی کلنگ زنی شد که این حجم از خدمات جای تقدیر و تشکر دارد.

حجت الاسلام والمسلمین محامی با اشاره به دیدار هیئت دولت با مقام معظم رهبری، خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری توصیه‌هایی داشتند که باید همواره مورد توجه دولت قرار گیرد و مردم نیز باید برای تحقق این نکات با مسئولان همکاری لازم را داشته باشند.

وی یادآور شد: رهبر معظم انقلاب، اقتصاد و فرهنگ را اولویت اول کشور دانسته و بر لزوم تلاش جهت حل مشکلات معیشتی مردم، رشد تولید و افزایش فعالیت‌های کمی و کیفی فرهنگی تأکید کردند.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: مقام معظم رهبری بر لزوم تلاش جهت جلب رضایت خداوند از طریق خدمت به مردم تأکید داشتند و لذا برای مسئولان آرزوی توفیق داریم تا بتوانند با تلاش و کوشش در راستای تحقق فرمایشات رهبری گام بردارند و شاهد رشد و شکوفایی اقتصاد و حل مشکلات معیشتی مردم باشیم.

وی با اشاره به روز بانکداری اسلامی، عنوان کرد: امروز تحت عنوان بانکداری اسلامی بدون ربا نامگذاری شده که در این جهت قوانین تصویب شده، اما متاسفانه قانون به درستی اجرا نشده به گونه‌ای که نه بانک‌های ما به درستی اسلامی و بدون ربا شده‌اند و نه کامل در خدمت مردم و رشد اقتصاد و تولید قرار گرفته‌اند و برخی از بانک‌ها به دنبال دلالی و افزایش سرمایه‌ خود هستند و حتی مشاهده می‌کنیم که هر روز این بانک‌ها گسترش پیدا کرده اما مردم گرفتارتر می‌شوند که البته در این جهت با فساد، رانت و بدهکاران کلان بانکی نیز مواجه هستیم.

وی تصریح کرد: به همین دلیل گاهی اصحاب دولت و قوه قضائیه با بانک‌ها درگیر هستند و کمتر به نتیجه می‌رسند و تنها دستورات صادر می‌شود، اما در واقع کاری پیش نمی‌رود و لذا امیدواریم با همکاری بانک‌ها و نظارت و کنترل دولت و قوه قضائیه این دستگاه‌ها اسلامی و در خدمت مردم باشند.

حجت الاسلام والمسلمین محامی گفت: به تعبیر پیامبر اکرم(ص)، امام حسین(ع) چراغ هدایت و کشتی نجات است و شاهد هستیم که به لطف خداوند این چراغ هدایت روز به روز فروزان‌تر و سال به سال پرتوی آن بیشتر شده و دل‌های آزادگان جهان را جذب می‌کند و زیارت ایشان پر رونق‌تر می‌شود و همه از سایر ادیان هم به حضرت عشق ورزیده و به زیارت ایشان مشرف می‌شوند که این همان وعده الهی است که خداوند فرمود، دین اسلام دین خاتم و حضرت محمد(ص) پیامبر خاتم خواهد بود و آنقدر گسترش پیدا می‌کند تا زمینه ظهور فراهم شود.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: مردم سیستان و بلوچستان توفیق دارند که میزبان زوار امام حسین(ع) از کشور پاکستان باشند و خداوند متعال را برای این توفیقی که نصیب ما شده شاکر هستیم.

حجت الاسلام والمسلمین محامی با اشاره به بازدیدهای صورت گرفته از مرز ریمدان و میرجاوه و نیز موکب‌های ایرانشهر، چابهار و زاهدان، گفت: همه مردم از اقوام و مذاهب مختلف برای ارائه خدمت به زائران پاکستانی پای کار آمده بودند که نشان دهنده وحدت ملی و غیرت دینی ماست و بر محور عشق به امام حسین(ع) زیر یک خیمه جمع شده و به فعالیت می‌پردازند که نشأت گرفته از عشق و ایمان به دین، پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) است.

وی ادامه داد: خادمین از نقاط مختلف استان و کشور در گذرگاه‌های مرزی حاضر شده بودند و یکی از خادمین در مرز ریمدان عنوان کرد که ما اینجا را دروازه شرقی حرم امام حسین(ع) حساب می‌کنیم و هر روز این بارگاه را بوسیده و خدمت به زوار را شروع می‌کنیم و این همان عشق و محبت به امام حسین(ع) است که همه را پای کار آورده است.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان اظهار کرد: زائران پاکستانی از خدمات ارائه شده رضایت داشتند، اما بنده عنوان کردم که آن‌ها به عنوان مهمان رضایت دارند اما ما به‌عنوان میزبان به این سطح از خدمات راضی نیستیم و اگر بتوانیم خدمات بیشتری ارائه کنیم بهتر است.

امام‌ جمعه زاهدان یادآور شد: دولت بودجه‌های خوبی برای فراهم ساختن زیرساخت‌های اربعین در استان در نظر گرفت که سودمندی این خدمات دوجانبه و برد برد است، چرا که زوار مورد تکریم قرار گرفته و از خدمات بهره‌مند می‌شوند و در مقابل مردم خود ما هم از این خدمات بهره می‌برند، چرا که زیرساخت‌های تهیه شده تنها برای زوار اربعین نیست بلکه در طول سال برای مردم استان قابل استفاده است و برکات معنوی آن هم نورانیت و معنویتی است که نصیب مردم ما می‌شود.

وی ادامه داد: مشکل عمده زائران پاکستانی اربعین، حمل و نقل است که نیازمند تدبیر جدی مسئولان استانی و کشوری است چرا که وقتی ویزا جهت ورود به کشور داده می‌شود باید فکری برای انتقال آن‌ها نیز داشته باشیم، برخی زوار از طولانی شدن روند انتقال و جابجایی گلایه داشتند و بنده نیز در حد توان پیگیری کرده و به مسئولان مختلف استان و کشور تماس گرفتم.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: خدمات قابل ارائه به زوار پاکستانی اربعین حسینی شامل چند دسته است، ابتدا فراهم ساختن زیرساخت‌ها از جمله راه، برق، آب، حمل‌ونقل و مخابرات که وظیفه تأمین آن به عهده مسئولان است و دوم خدماتی از جمله تأمین آذوقه که باید به مردم واگذار شود و حتی برخی از طوایف اهل سنت در جنوب استان گلایه‌مند بودند که چرا از ظرفیت ما استفاده نمی‌شود و گزارش می‌دادند که تعداد زیادی از زائران را با خودروهای شخصی جابجا کرده‌اند و این گونه خدمات باید به دست مردم و در حد توانشان انجام بگیرد و اگر در مواردی سطح و میزان خدمات قابل ارائه کم بود، زائران پاکستانی باید متوجه باشند که مردم همه توان و بضاعت خود را در طبق اخلاص گذاشتند و بدهکار زوار نیستند.

وی ادامه داد: زائران پاکستانی و مسئولان کاروان‌های آن‌ها باید قبل از شروع سفر به فکر تأمین نیازهای خود باشند همان‌گونه که ایرانیان عازم عراق از قبل برنامه‌ریزی و بسیاری از نیازهای خود را با هزینه‌های شخصی تأمین می‌کنند و توصیه ما به مسئولان این بود تا در کنار موکب‌های مردمی فروشگاه‌هایی هم احداث شود تا در صورت اتمام خدمات رایگان مردمی، زائران با هزینه‌های شخصی قادر به تأمین مایحتاج خود باشند.

انتهای پیام. /

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha