آیتالله حافظ ریاض نجفی در سخنرانی خود در مسجد جامع علی لاهور اظهار داشت: ماه مبارک رمضان سرور همه ماهها است و بهترین فرصت برای تزکیه نفس و نزدیکی به پروردگار محسوب میشود.
ماه رمضان و جایگاه ویژه آن در قرآن
وی افزود: در قرآن کریم سه موضوع اهمیت ویژهای دارند: تجارت، وصیت و ماه مبارک رمضان. همچنین روزه در سال دوم هجرت، همزمان با جنگ بدر در ۱۷ رمضان المبارک، واجب شد که نشاندهنده جایگاه ویژه این ماه در تاریخ اسلام است.
روزه؛ راهی برای رسیدن به تقوا و رشد معنوی
آیتالله حافظ ریاض با بیان اهداف و فواید روزه تأکید کرد: خداوند متعال، مؤمنان را به تقوا توصیه کرده است تا عظمت الهی در ذهن آنان ایجاد شود. وقتی انسان به این درجه از ایمان برسد، شکرگزار نعمتهای الهی خواهد شد و در مسیر انسانیت گام برمیدارد.
روزهداری در ایام خاص و پاداش آن
وی در ادامه افزود: اگر کسی در روزهای اول، پانزدهم و آخر هر ماه روزه بگیرد، گویا تمام ماه را روزه گرفته است. و اگر این روش در طول سال ادامه یابد – بهجز روزهایی که روزه گرفتن در آنها حرام است – گویا تمام سال را در حال روزه سپری کرده است.»
روزه، عبادتی مشترک میان امتهای پیشین
آیت الله حافظ ریاض با استناد به آیهای از قرآن کریم گفت:خداوند در قرآن کریم میفرماید: ای کسانی که ایمان آوردهاید! روزه بر شما واجب شده است، همانطور که بر امتهای پیشین واجب شده بود، تا پرهیزکار شوید. این نشان میدهد که روزه، عبادتی است که از دیرباز در امتهای الهی وجود داشته و همواره راهی برای تقرب به خداوند بوده است.
ماه مبارک رمضان، فرصتی است برای تحول روحی، عبادت خالصانه و نزدیکی بیشتر به خداوند متعال. مؤمنان باید از این ماه بیشترین بهره را برای رشد و تعالی معنوی خود ببرند.
نظر شما