پنجشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۱
جشنواره نوآوری‌های تبلیغی «جنات» با مشارکت مبلغان ۳۱ استان کشور برگزار شد/ تعمیق باورهای دینی و تحکیم خانواده هدف جشنواره است

حوزه/ دبیر جشنوار«جنات» در نشست خبری از ارسال آثار مبلغان از ۳۱ استان کشور خبر داد و گفت: جشنواره نوآوری‌های تبلیغی «جنات» بر تعمیق باورهای دینی و تحکیم خانواده تمرکز دارد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، نشست خبری جشنواره نوآوری‌های تبلیغی «جنات» با حضور اصحاب رسانه در سالن همایش‌های بین‌المللی غدیر برگزار شد.

در این نشست خبری حجت‌الاسلام والمسلمین سعید روستا آزاد معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و رئیس جشنواره نوآوری‌های تبلیغی «جنات»، همراه با اباذر جعفری مدیرکل تبلیغ تخصصی دفتر تبلیغات اسلامی و دبیر این جشنواره حضور داشتند و گزارشی از روند برگزاری و اختتامیه جشنواره ارائه دادند.

جشنواره نوآوری‌های تبلیغی «جنات» با مشارکت مبلغان ۳۱ استان کشور برگزار شد/ تعمیق باورهای دینی و تحکیم خانواده هدف جشنواره است

اباذر جعفری در جمع خبرنگاران گفت: موضوع جشنواره بخشی از برنامه‌های سال ۱۴۰۲ بوده و قریب به دو سال بحث‌های طراحی جشنواره مورد بررسی و قرارداد آن به پایان رسیده است. دلیل تأخیر در برگزاری، مشارکت و درخواست‌های فزاینده‌ای بود که مبلغان برای ارائه فعالیت‌های سال‌های گذشته خود در جشنواره داشتند.

جعفری به تأثیر حوادث منطقه نیز اشاره کرد و گفت: از طرفی در تابستان امسال و اواخر بهار، بحث اقدام ناجوانمردانه رژیم صهیونیستی و جبهه استکبار را داشتیم که خود مقداری باعث تأخیر در برگزاری جشنواره شد و لازم می‌دانم در همین جا درود فرستیم به شهدای اقتدار و امیدواریم ان‌شاءالله به زودی شاهد پیروزی جبهه مقاومت و افول جهانی صهیونیسم باشیم.

آمار فعالیت‌های ارسالی

دبیر جشنواره در مورد آمار جشنواره بیان کرد: در مجموع ۱۲۵۳ فعالیت از سوی مبلغان در جشنواره ثبت شد که این فعالیت‌ها در فرآیندی مفصل و تفصیلی مورد بررسی قرار گرفت.

فرآیند ارزیابی فعالیت‌ها

وی به روند بررسی آثار اشاره کرد و گفت: علی‌رغم اینکه فعالیت‌ها با فرمی خاص ارسال می‌شد، مستندات، پیوست‌های فعالیت، طرح‌ها، دستاوردها، گزارشات عملکردی تصویری و غیرتصویری به جشنواره می‌رسید. علاوه بر مصاحبه اجمالی با همه شرکت‌کنندگان، افرادی که از این مرحله عبور می‌کردند، ۸۵۰ فعالیت را در مصاحبه تفصیلی و تکمیلی با اخذ مستندات مورد ارزیابی قرار دادیم.

مراحل داوری

جعفری به فرآیند داوری اشاره کرد و گفت: نهایتاً در مناطق مختلف، کارشناسی پنج مرحله داوری را داشتیم که در هر مرحله فعالیت‌های رسیده فیلتر می‌شدند و در نهایت منتخبین در پایان داوری‌ها مشخص شدند. در بحث داوری از چهره‌های شاخص حوزوی و تبلیغی استفاده شده که به دلیل تعداد نسبتاً زیاد آن‌ها و معرفی در سایت جشنواره، از اشاره به اسامی خودداری می‌کنم.

جشنواره نوآوری‌های تبلیغی «جنات» با مشارکت مبلغان ۳۱ استان کشور برگزار شد

دبیر جشنواره نوآوری‌های تبلیغی «جنات» با اشاره به مشارکت ۵۸ درصدی مبلغان مرد و ۴۲ درصدی مبلغان زن اعلام کرد: استان‌های قم، خوزستان، اصفهان و خراسان رضوی بیشترین مشارکت را در این جشنواره داشته‌اند. در مجموع از سی و یک استان کشور، فعالیت‌های مبلغین را داشتیم. الحمدالله این نشان می‌دهد که هم کمیته اطلاع‌رسانی وظیفه خود را به خوبی انجام داده است. بر خود لازم است همین‌جا تشکر کنم از زحمتی که شما اصحاب رسانه سال گذشته کشیدید و در پوشش خبری جشنواره، همت شما بزرگواران هم مؤثر بوده و جواب داده است.

تحلیل مشارکت استانی

دبیر جشنواره «جنات» به تحلیل آمار مشارکت پرداخت و گفت: این از یک طرف نشان‌دهنده اطلاع‌رسانی نسبتاً مناسب بوده و از طرف دیگر نشان داد جاهایی که خالی از چنین فعالیتی در عرصه فعالیت‌های فرهنگی و تبلیغی بوده، با استقبال نسبتاً قابل‌توجهی مواجه شدیم.

دستیابی به اهداف جشنواره

جعفری با اشاره به دستاوردهای جشنواره اظهار داشت: تا حدودی می‌شود گفت که ما به یکی از اهدافمان که توجه دادن به اهمیت تبلیغ در ارتقای جایگاه و هویت‌بخشی اجتماعی به مبلغان است، نزدیک شدیم.

استان‌های پیشرو در مشارکت

وی استان‌های پیشتاز را معرفی کرد و گفت: استان‌هایی که بیشترین مشارکت را داشتند، استان‌های قم، خوزستان، اصفهان و خراسان رضوی بودند.

ترکیب جنسیتی شرکت‌کنندگان

مدیرکل تبلیغ تخصصی دفتر تبلیغات اسلامی به ترکیب جنسیتی شرکت‌کنندگان اشاره کرد و افزود: از نظر ترکیب جنسیتی، پنجاه و هشت درصد شرکت‌کنندگان مبلغان برادر بودند و چهل و دو درصد از مبلغان خواهر.

تنوع سنی مشارکت‌کنندگان

جعفری به تنوع سنی شرکت‌کنندگان اشاره کرد و گفت: نکته جالب دیگر این است که از نظر بازه سنی، افراد شرکت‌کننده ما از مبلغان جوان که شاید تازه وارد میدان شده‌اند - مثل مبلغان بیست‌ساله - تا مبلغین پیشکسوت هفتاد و پنج‌ساله را در بر می‌گرفت.

تنوع قالب‌های فعالیت‌ها

وی در مورد تنوع قالب‌های فعالیت توضیح داد: در مورد بحث قالب‌ها و تنوع فعالیت، چون همان‌طور که مستحضر هستید، این جشنواره منحصر به فعالیت‌های میدانی بود - یعنی فعالیت‌های رسانه‌ای، مجازی و فعالیت‌های هنری در جشنواره فعلاً شرکت داده نمی‌شد مگر اینکه پیوست فعالیت فرهنگی می‌بودند.

خلاقیت در فعالیت‌های تبلیغی

دبیر جشنواره «جنات» با اشاره به خلاقیت در آثار گفت: از نظر فعالیت‌های فرهنگی، تنوعی که در شیوه فعالیت بود، نسبتاً می‌شود گفت متنوع‌ترین حالت را داشتیم و عمدتاً فعالیت‌ها، فعالیت‌های خلاقانه‌ای بود که در عرصه تبلیغ کمتر استفاده می‌شد.

اولویت‌های موضوعی جشنواره

جعفری به اولویت‌های موضوعی جشنواره اشاره کرد و گفت: در حوزه موضوعی محدودیت خاصی نداشتیم، ولی سه موضوع را به عنوان اولویت اعلام کردیم: موضوع خانواده، موضوع زیست‌بوم عفیفانه و نوجوان و جوان. در آثار رسیده، فعالیت‌هایی که در جشنواره ثبت شد، این اولویت‌ها مشهود بود.

جشنواره نوآوری‌های تبلیغی «جنات» با مشارکت مبلغان ۳۱ استان کشور برگزار شد/ تعمیق باورهای دینی و تحکیم خانواده هدف جشنواره است


جشنواره نوآوری‌های تبلیغی «جنات» بر تعمیق باورهای دینی و تحکیم خانواده تمرکز دارد

در نشست خبری جشنواره نوآوری‌های تبلیغی «جنات»، مسئولان این رویداد اعلام کردند که بیشترین آثار دریافتی در حوزه‌های تعمیق باورهای دینی، تربیت نوجوانان، تحکیم خانواده و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی ارائه شده‌اند.

محورهای اصلی آثار دریافتی

اباذر جعفری در جمع خبرنگاران گفت: موضوعاتی که عرض می‌کنم، فراوانی بیشتری در آثار داشته‌اند: حوزه تعمیق باورهای دینی، تربیت دینی نوجوانان و دانش‌آموزان، تحکیم بنیان خانواده، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی مثل طلاق، اعتیاد یا ناهنجاری‌های اخلاقی، بحث زیست‌بوم و ایجاد و مسئله جمعیت. این‌ها موضوعاتی بودند که فراوانی بیشتری در فعالیت‌های رسیده داشته‌اند.

ارزیابی مثبت از تشخیص اولویت‌ها

وی افزود: به نظر من این نشان‌دهنده زمان‌شناسی و مسئله‌شناسی مناسبی است که در بین مبلغان وجود دارد. آنان اولویت‌های جامعه را نسبتاً خوب تشخیص داده‌اند و در این موضوعات فعال بوده‌اند.

اهداف جشنواره

جعفری در مورد فعالیت‌های جشنواره اظهار داشت: یکی از بحث‌هایی که داشتیم این بود که بتوانیم این الگوهای موفق را شناسایی کنیم و به دیگران نیز معرفی نماییم و همچنین زمینه توسعه و ترویج آن‌ها را در جامعه فراهم کنیم.

گسترش دامنه تقدیر از مبلغان در جشنواره نوآوری‌های تبلیغی "جنات"

دبیر جشنواره نوآوری‌های تبلیغی جنات از افزایش تعداد افراد تقدیرشده از ۳۹ به ۶۸ نفر و رشد دو و نیم‌برابری جوایز مالی خبر داد و گفت: ۹۵ طرح برتر در ۱۴ رویداد منطق‌ای مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

اباذر جعفری در جمع خبرنگاران گفت: همانطور که حجت‌الاسلام والمسلمین روستا آزاد به بحث برگزاری رویدادها اشاره کردند در دوره‌ای که فراخوان جشنواره منتشر شده بود، سعی کردیم فعالیت‌های مبلغانی را که دارای برجستگی هستند، در معرض دید سایر مبلغین قرار دهیم و مورد نقد و بررسی بگیرند.

برگزاری رویدادهای منطقه‌ای

وی با اشاره به گستردگی جغرافیایی جشنواره افزود: طی چهارده رویداد که در قم، مشهد، اصفهان و اهواز (استان خوزستان) برگزار شد، نزدیک به ۹۵ طرح از سوی مبلغان خواهر و برادر ارائه و مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

افزایش تعداد افراد تقدیرشده

دبیر جشنواره نوآوری‌های تبلیغی جنات از توسعه دامنه تقدیر خبر داد و گفت: از همه این عزیزان تقدیر شد و نهایتاً منتخبین هر رویداد نیز تقدیر ویژه‌ای دریافت کردند. در مراسم اختتامیه نیز چهار فعالیت منتخب، فرصت ارائه خواهند داشت.

نقش رسانه‌ها در معرفی فعالیت‌ها

جعفری با تقدیر از نقش رسانه‌ها بیان کرد: علاوه بر رویدادها، پوشش رسانه‌ای و معرفی فعالیت‌های منتخب جایگاه ویژه‌ای دارد. پایگاه اطلاع‌رسانی "بلاغ" و برخی پایگاه‌های دیگر زحمت کشیدند و این آثار را بازنشر دادند. هر هفته یک فعالیت منتخب که از مراحل اولیه جشنواره گذشته، با مصاحبه‌ای از فعال آن عرصه در پایگاه اطلاع‌رسانی معرفی می‌شود و این روند ان‌شاءالله ادامه خواهد داشت.

رشد کمی و کیفی جشنواره
دبیر جشنواره با اشاره به استقبال از این دوره گفت: با توجه به استقبال خوب و تنوع فعالیت‌های ارائه‌شده در عرصه‌های مختلف و با مشارکت نهادها و حمایت مسئولان، تصمیم گرفتیم تعداد افراد تقدیرشده را از ۳۹ نفر به ۶۸ نفر افزایش دهیم. مجموع جوایز طراحی‌شده تقریباً دو و نیم برابر افزایش یافته و رقم آن رشد نسبتاً قابل قبولی پیدا کرده است.

جشنواره نوآوری‌های تبلیغی «جنات» با مشارکت مبلغان ۳۱ استان کشور برگزار شد/ تعمیق باورهای دینی و تحکیم خانواده هدف جشنواره است

هدف برگزاری جشنواره نوآوری‌های تبلیغی "جنات" ترویج الگوهای موفق تبلیغی است

در نشست خبری جشنواره نوآوری‌های تبلیغی جنات، بر ترویج و تکثیر الگوهای موفق و نوآورانه تبلیغی تأکید شد و از رونمایی اولین جلد مجموعه «تجربه‌های موفق تبلیغی» در آینده نزدیک خبر دادند.

بیانات دبیر جشنواره

اباذر جعفری در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مراسم اختتامیه با حضور نخبگان تبلیغی و با تقدیر از منتخبین جشنواره همراه خواهد بود. همچنین از بیانات آیت‌الله اعرافی به عنوان سخنران اختتامیه و حجت‌الاسلام والمسلمین واعظی، ریاست محترم دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم بهره‌مند خواهیم شد.

معرفی مجموعه کتاب‌های «تجربه‌های موفق تبلیغی»

وی افزود: در زمینه فعالیت‌های دیگر که نتیجه آن در اختتامیه مشاهده خواهد شد، بحث ترویج الگوهای موفق و تجارب ارزشمند تبلیغی است. نخستین جلد از مجموعه «تجربه‌های موفق تبلیغی» شامل بیش از ده فعالیت منتخب، به صورت مستند و در قالب یک مدل الگو تعریف و توصیف شده است تا مبلغان با مطالعه آن بتوانند از این فعالیت‌ها الگو بگیرند و آن‌ها را تکثیر کنند.

رونمایی و تداوم فعالیت‌های جشنواره

جعفری بیان کرد: از این کتاب در آینده نزدیک رونمایی خواهد شد. امیدواریم پس از جشنواره نیز در ادامه فعالیت‌های علمی، جلدهای بعدی این مجموعه منتشر شود. همان‌گونه که ریاست محترم جشنواره فرمودند، اختتامیه جشنواره به معنای پایان آن نیست، بلکه آغاز مرحله‌ای جدید در حمایت و توسعه این فعالیت‌ها است.

نقش نوآوری در تبلیغ دین

دبیر جشنواره نوآوری‌های تبلیغی جنات تأکید کرد: امروز تبلیغ دین به معنای بسنده کردن به آموزه‌های سنتی نیست. نقشی که دین در حل مسائل و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دارد، بخش بسیار جدی و برجسته‌ای است. امیدواریم با حمایت‌های صورت‌گرفته، شاهد توسعه و تکمیل این الگوهای نوآورانه، خلاق و مؤثر در حل مسائل اجتماعی باشیم.

تقدیر از نقش رسانه‌ها

وی در پایان ضمن تقدیر از اصحاب رسانه گفت: امیدوارم در فعالیت‌های آتی جشنواره و در راستای توسعه و معرفی این فعالیت‌ها، رسانه‌ها که به نمایندگی از جامعه نقش مهمی دارند، همت لازم را به کار ببرند و با همکاری و لطفی که در این زمینه خواهند داشت، ما را در این مسیر یاری کنند.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha