به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، عصر امروز در مراسم روز عرفه و در جمع زائران و مجاوران حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) با اشاره به اهمیت دعای عرفانی عرفه، گفت: دعای عرفه آموزش یک دوره کامل توحید، نبوت، اعتقادات و شکرگزاری به درگاه خداوند متعال است.
عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی به مضامین نورانی دعای عرفه اشاره کرد و افزود: امام حسین(ع) در این دعا راه بندگی و دستیابی به تکامل و سعادت ابدی را به ما می آموزد.
وی یادآور شد: اگر مفاهیم متعالی دعای عرفه در جامعه فرهنگ سازی شود، ناهنجاری ها از جمله بدحجابی و ... از جامعه اسلامی رخت بر می بندد.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به شکر نعمت های ظاهری و باطنی در دعای عرفه، ابراز داشت: خداوند در قرآن نعمت ها را به دو دسته ظاهری و باطنی تقسیم کند و ما باید شگرگزار نعمت های ظاهری و باطنی باشیم،
این خطیب حوزوی با تاکید بر این که انسان باید همیشه وجود خداوند متعال را حس کند، گفت: براساس آیات قرآن سه نوع قلب شامل "قلب سلیم"، "قلب منیب" و "قلب مریض" وجود دارد.
وی ادامه داد: از خدا بخواهیم که "قلب سلیم" به ما عطا فرماید، چون "قلب سلیم" خاشع، طاهر، صادق، نافع، پیرو حق، تسلیم در برابر فرامین الهی و مظهر خوبی هاست و مسائلی مانند حب دنیا و پست و مقام در آن جایی ندارد.
استاد حوزه علمیه قم به ویژگی های "قلب منیب" اشاره و اضافه کرد: مرتبه "قلب منیب" از قلب سلیم پایین تر است؛ یعنی گاهی انسان اشتباه می کند، اما فورا از کرده خود پشیمان شده و توبه و انابه می کند.
عضو هیئت علمی جامعة المصطفی همچنین با اشاره به ویژگی های های "قلب مریض"، یادآور شد: "قلب مریض" همواره به دنبال اختلاف افکنی، شبهه آفرینی، بهانهجویی و ... است.
وی خاطرنشان کرد: افردی که قلبشان بیمار است حتی در عرصه تفسیر قرآن نیز به آیات متشابه می پردازند، در حالی تفسیر این گونه آیات کار عالمان آگاه و متخصص است.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با تاکید بر این که همه باید برای دستیابی به "قلب سلیم" تلاش کنیم، گفت: اباعبدالله الحسین(ع) در دعای عرفانی و نورانی عرفه راهکارهای دستیابی به "قلب سلیم" را به ما نشان داده است.
استاد حوزه علمیه قم با بیان این که خداوند در سوره حجرات می فرماید " اگر ایمان در قلبتان زیباست و از گناه ناراحت می شوید، بدانید قلبتان سالم است"، خاطرنشان کرد: خداوند دینداری و علاقه به معارف دینی را در فطرت انسانهای سالم قرار داده است، اما متاسفانه برخی با اعمال خود به سمت سقوط حرکت می کنند!
وی با اشاره به این که گناه انسان را به سقوط و بدبختی می رساند، گفت: جوانان باید از فضاهای معنوی بهره ببرند و خود را از انحراف دور کنند.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی تاکید کرد: جوانی که ازگناه دوری کند و چشمش را بر نامحرم ببندد، خداوند قلب او را روشن و نورانی می کند.
عضو هیئت علمی جامعة المصطفی با اشاره به این که شیطان همواره به دنبال به دام انداختن انسان است، خاطرنشان کرد: استغفار واقعی از گناه، موجب پاک شدن انسان از آلودگی ها و پلیدی ها می شود و ره آورد آن، سعادت و تکامل معنوی خواهد بود.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی در پایان با بیان این که به برکت انقلاب اسلامی و خون شهدا، فضای معنوی بر جامعه حاکم است، یادآور شد: با فداکاری و ایثارگری شهدا، برنامه های معنوی همچون اعتکاف، دعای عرفه و ... در کشور رونق بسیاری یافته است و باید همواره به یاد شهدا و امام شهدا باشیم.
انتهای پیام 313/3