حجت الاسلاموالمسلمین حمید ملکی در گفتگو با خبر نگار خبرگزاری حوزه با بیان این که عید فطر به معنای عبور موفقیت آمیز از یک ماه بندگی است، گفت: انسان از این جهت خود را پیروز می داند که توانسته با اعمال عبادی، رضایت خدای متعال را به دست آورد، ولذا از این حالت خوشحال است .
رئیس مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآن حوزه با اشاره به این که انسان فطرتا موجودی پاک است، افزود: همین فطرت پاک سبب شده تا با آغاز عید فطر، فصل جدیدی را در زندگی برای رضایت مندی پرودگار عالم، با شور و حال بیشتری آغاز کند.
وی با بیان این که شب عید فطر کمتر از شب قدر نیست، خاطرنشان کرد: در این شب هم تاکید فراوانی از ناحیه نبی مکرم(ص) و ائمه طاهرین (ع) بر شب زنده داری، عبادت و خواندن دعا های وارده، شده است .
حجت الاسلام والسلمین ملکی با تاکید بر این که روز عید فطر، روز بزرگی است، ابراز داشت: انسان در این روز منتظر گرفتن اجر و مزد خود از خداوند است، لذا انجام اعمالی چون زیارت امام حسین(ع) در این روز توصیه شده است.
رئیس مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآن حوزه با بیان این که جایزه پروردگار عالم مانند جوایز پادشاهان، مادی نیست، بلکه جنبه معنوی دارد، یادآور شد: انقاق کردن قبل از زکات فطره، بسیار در روایات و سیره معصومین (ع)تاکید شده است؛ زیرا زکات هر عبادتی انفاقی است که در ابتدا صورت بگیرد.
مدیر مدرسه علمیه معصومیه قم خاطرنشان کرد: پرداخت زکات فطره از اعمال واجب موکد در این روزمی باشد که باید از مال انسان جدا و به مستحق برسد؛ زیرا دادن زکات باعث تعالی روح، پاکی مال و رشد و سعادت می شود.
رئیس مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآن حوزه، افطار کردن با تربت حضرت سیدالشهداء(ع) را یکی دیگر از اعمال مستحب روز عید فطر بر شمرد و گفت: چون روزه گرفتن در این روز حرام است، بنا براین مستحب است مومن این روز را با تربت حضرت امام حسین (ع) افطار کند.
انتهای پیام